ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

تعریف باور و ایمان چیست؟ همه‌چیز درباره اعجاز باور و ایمان

تعریف باور و ایمان چیست

تعریف باور و ایمان چیست؟ باورهایمان چه نقشی دارند و در بردارنده چه پیامدهایی برای زندگی‌مان هستند؟ چه تمایزی میان باور و ایمان است؟ ایمان چیست و چه تاثیری در زندگی شغلی و شخصی‌مان در صورت پذیرش ما انسانها دارد؟ اگر طبق قاعده بدون تغییر عالم عمل کنیم به چه نتایجی می‌رسیم؟ آیا معنی باور و ایمان، به خصوص «ایمان» محدود به یک دین یا مذهب خاص است؟

امروز می‌خواهیم تا در خصوص موارد و عوامل بیان شده، نکات مهم و مفاهیم فوق العاده عالی و ارزنده‌ای را بیان کنیم که به شما کمک می‌کند تا با دید باز، ذهنی روشن و پویا قدم در راه شناخت خود، خالق عالم و هدف زندگی‌تان بگذارید؛ لذا از قدرت باور و ایمان غافل نشوید و تا انتها با اصول آن آشنا شوید.

مقاله تعریف باور و ایمان چیست؟ در خصوص مطالبی است که حاوی معنا و پیام‌های واضحی می‌باشد و تنها غایت‌ آن رسیدن هرچه سریع‌تر ما انسانها به اهداف، امیال و آرزوهای‌مان است. ما در این مقاله بنا داریم تا نکات محوری و ابتدایی‌ترین مباحث و مبانی را با شما دوستان درمیان بگذاریم تا زمینه برای فهم مطالب پر محتوا و پر اهمیت‌تر مهیا گردد.

این نکته حرکت‌ساز را برای همیشه به‌یاد داشته باشید که:

«شما زمانی می‌توانید به تمام اهداف و خواسته‌هایتان برسید که از ساده‌ترین‌ها آغاز کرده باشید.»

مطالب دشوار، پیچیده و عمیق «برای شروع» کارساز و راهگشا نیست، زیرا هر متفکر بزرگی در عالم، روزی از کلاس اول با الفبا آغاز کرده. موضوع باور و ایمان نیز جزوه آن دسته از مفاهیم پایه‌ای در زندگی است که اگر به شکل صحیح و روشن افراد از آنها آگاهی‌های لازم و کافی را به دست نیاورند، منجر به خطای در اندیشه و ترسیم تصویری غیر واقعی و غلط از زندگی می‌گردد.

حال این موضوع جای بحث مفصل دارد که آیا فرد فرد انسان در یک جامعه، آیا واقعا در همان دنیایی که بیرون از ذهن خود می‌بیند زیست می‌کند یا بر عکس در دنیایی که از بیرون فهم نموده است؟ پرداختن به این نکته حیاتی و اساسی جای بحث دارد که از رسالت مقاله «تعریف باور و ایمان چیست» خارج است لذا از آن فعلا صرف نظر می‌شود.

لذا برای شروع شما با آموزه‌های ساده این مفهوم آشنا می‌شوید.

باور چیست

تعریف باور
معنی باور

معنی باور چیست؟ باور به مجموعه «مشاهدات» یعنی اطلاعات، موضوعات، اتفاقات و رویدادهایی که از طریق مشاهده کردن برای ما درک پذیر شده‌اند و در اثر درک پذیری است که فرآیند پذیرش برای ما صورت می‌پذیرد؛ «شنیده‌ها» مجموعه مکالمات، روایات، اخبار، داستانها و تجارب صادق و یا کاذب افراد که توسط ما مورد پذیرش واقع شده است (دروغ یا راست) و «کلام» (سخن) که به مجموعه مطالبی که توسط ما به جهت تصدیق و یا ارائه یک داده مورد استفاده قرار گرفته است را در نهایت باور می‌نامند. به طور خلاصه باور همان «اعتقاد» است که اگر فرد به آن برسد و برایش یقین گردد (امری حقیقی یا توهمی) حذف آن کاری بسیار سخت و بلکه در بعضی از موارد شاید محال باشد.

این نوعِ باورهای ما است که در حقیقت کیفیت افکار، احساسات و نتایج مثبت و منفی زندگی ما را مشخص می‌کند. معنی باور (اعتقاد به چیزی) در حقیقت به فکری گفته می‌شود (درست یا اشتباه) که به تعداد متمادی در ذهن توسط ما تکرار و تکرار شود، به بیان دیگر تکرار مکرر یک فکر (افکار مشابه و هماهنگ باهم از هر نظر) که البته آن فکر هم مشتکل از موارد بیان شده در قسمت بالا است را در نهایت باور (اعتقاد) می‌نامند.

تفاوت انسانهایی که خود را آزاد و رها از هرگونه ظلم و استثماری می‌بینند با افرادی که خود را در قفس‌های مختلف زندانی و اسیر می‌دانند فقط و فقط به دلیل جنس و نوع درک‌شان از حقایق بیرون از ذهن‌شان است. دلیل این مطلب هم کاملاً روشن است و در فلسفه نیز این موضوع با دلایل محکم عقلی اثبات شده است که نقص در جهان بیرون از ذهن وجود ندارد بلکه معانی از جمله شر، فقر، ظلم و مفاهیمی از این دست «فقط منشا ذهنی» دارند زیرا هستی خیر، ثروت و در یک کلام کمال مطلق است.

حال این اخبار و جریانات فکری مختلف است (رسانه‌های جمعی) که راه درست فکر کردن و منطقی نگاه نمودن را از انسانها دریغ می‌دارد و باعث می‌شود تا افراد در اندیشه دچار خطا شوند و ارتباط خود را با حقیقت بیرون از ذهن‌شان آنگونه که هست از دست بدهند و مشغول تصاویر ذهنی خود شوند که غالباً آن تصاویر آن چیزی نیست که آنها به دنبال آن هستند و به راستی وجدانشان آنها را دوست می‌دارد.

انسان، در انتخاب «آزاد» آفریده شده است

باورها بسیار قدرتمند هستند، قدرت آنها به نحوی است که بینش، نگرش، نوع نگاه و حتی زاویه دید ما را به جهان هستی ترسیم می‌کند. حال اگر مجموعه عوامل تشکیل دهنده یک باور که همان افکار ما می‌باشند (مجموعه محرک‌هایی که با دریافت آنها در طول روز نوع نگاه‌ ما را می‌سازند) از منابع سلامت و درست برخاسته باشد، نوع نگاه عالم نیز بر ما متفاوت خواهد بود.

باورهای گمراه‌ساز به قدری چموش و زیرک‌اند که انسان را برای همیشه در محاق و حماقت که بر آمده از دل تفکر غیر الهی است (منطقی و عقلی) محبوس نگه می‌دارند. لذا باید توجه ویژه‌ای بر مفهوم زیبایی الهی که خالص و صرف است داشت. منظور از نوع نگاه عالم هستی؛ مجموعه شرایط و اتفاقاتی است که هر روز برای شما در حال پدید آمدن است.

آیا هنوز هم با خود فکر می‌کنید که افراد ثروتمند و ممتاز در تمامی زمینه‌ها «خوش شانس» هستند؟ آیا هنوز که به شانس و بخت باور دارید؟ آیا هنوز که باور دارید که افراد خاص و منحصر به فردی جهان را کنترل می‌کنند؟ آیا قدرت را در انصحار خود می‌دانید (توحید) یا آن را در اختیار غیر از خودتان قرار می‌دهید (شرک) تا به هر نحوی که آنها تمایل دارند شما را کنترل و مدیریت نمایند؟ مانند یک عروسک‌ خیمه شب‌بازی!

اگر چنین است پس با ساختار و سازوکار جهان، غایت خدا از آفرینش عالم و هدف دستگاه آفرینش از حرکت لحظه به لحظه آن بی‌اطلاع می‌باشید. آگاهی از سازوکار باورها و قدرت‌های پنهان آنها، این مسائل را به‌سادگی برای شما مرتفع می‌نماید. شما با ایجاد باورهای الهام بخش، صحیح و کارآمد برای همیشه آنگونه که دوست دارید زندگی خود را همانند یک بوم نقاشی ترسیم می‌کنید، بدون آنکه وابسته و مرهون کسی به غیر از خودتان (خدا) باشید.

بوم، رنگ و آزادی عملی که خدا آن را در اختیار شما قرار داده به شما این امکان را می‌دهد تا آنگونه که دوست دارید بدون ترس از عوامل خارجی؛ هویت، شخصیت و کیفیت تحولات زندگی‌تان طراحی و تنظیم کنید. و این یعنی مفهوم اصیل آزادی.

و آنچه در آسمانها و زمین است تمام را مسخر «شما» گردانید و اینها همه از سوی اوست، در اين نشانه‌هاي مهمي است براي كساني كه «اهل تفکر» هستند. سوره الجاثیه، آیه 45

شما به عنوان یک فرد آزاد، چه راهی را برای داشتن یک زندگی سالم، آسوده همراه با رزق و ثروت پر برکت انتخاب می‌کنید؟ بازتاب، ثمرات و نتایج آن راه را چه صحیح و چه غلط احساس و دریافت خواهید کرد. در انتها این شما هستید که نوع، روش و حتی جنس اتفاقات زندگی‌تان را ترسیم می‌کنید و لذا عامل دیگری غیر از خودتان حتی خداوند در این انتخاب دخیل نیست. نقش خدا در این حوزه هدایت و تحقق انتخاب‌های شما است زیرا اگر غیر از این رویه باشد انسان تابع جبر خواهد بود.

باور و ایمان ریشه در کودکی ما دارد

ما از بدو تولد که پا بر این کره خاکی نهادیم به شکل مستمر و ناخودآگاه درگیر مسائل و عوامل گوناگونی شده‌ایم. تمامی این مسائل و عوامل با توجه به پیام و رسالت‌شان ما را در نهایت به یک مقصد معین و مشخص هدایت می‌نمایند. حال آن مقصد به سود یا ضرر ما باشد در انتها تعیین کننده جنس آن باور است. تمامی باورها حاوی یک مضمون، هدف و خاصیت هستند که به شکل کلی به لحاظ میزان سودآوری و زیانبار بودن‌شان رتبه‌بندی می‌شوند.

به هنگام تولد طبق آیات نورانی قرآن تمامی انسانها (مرد و زن) از یک استعداد برخوردار هستند که آن هم اتصال به منبع بیکرانه آگاهی است. این کلام خدا بدان معنی است که تفاوت و تمایزی میان مردان و زنان در استعداد، هوش و خلاقیت مطلقا نیست کما اینکه در تحقیقات روز نیز این مسئله دیگر به وضوح اثبات شده.

اگر افراد در شرایط پاک و سلامت رشد و نمو یابند با دریافت آگاهی‌های درست و کارآمد این قوه الهی شکوفا می‌شود، اما اگر در محیطی رشد یابد که سراسر تحقیر، سرزنش و تحریف باشد، انزوا و پوچی برای همیشه با آنها خواهد بود. البته باید این نکته بسیار مهم را نیز در خلال این بحث مطرح کنیم که اگر انسان اراده کند می‌تواند تمام اتفاقات و شرایط پیرامونی خود را که حاصل عوامل خارجی و قبلی بوده برای همیشه با یک تغییر اساسی مواجه کند.

چنین نیست که شرایط زمانی، مکانی و زندگی یک فرد آن را برای همیشه محدود خود کند و فرصت رشد و تغییر را از آن دریغ نماید. با مطالعه زندگینامه انسانهای سرآمد تاریخ این مسئله نیز به وضوح روشن می‌شود، انسان‌هایی که در اوج فقر، بی‌خانمانی و بدهی فقط با یک تغییر نگرش تغییرات و تحولات بنیادین را در زندگی خود پدید آورده‌اند و منجر به رشد انسانهای دیگر نیز شده‌اند.

برای فهم بهتر و معرفی یک نمونه تاریخی از میان ملیون‌ها نمونه؛ بنگرید به گفت‌وگو شکسپیر این نابغه بزرگ و عظیم ادبی تاریخ که وقتی نا امید از همه جا بر روی یک برکه آبی نشسته بود، ناگهان با پرواز یک چکاوک به سوی آسمان به درک این مطلب رسید که نیرویی نزدیک‌تر از او همیشه همراه او است و آن را به همه خواسته‌ها و آرزوهایش می‌رساند. با اعتقاد به این نیرو (خدا) به گفته خودش، جزوه یکی از مشهورترین و ثروتمندترین افراد زمان خویش و بلکه زمان حال شد.

البته شرایط بسیاری برای بیان این مطلب وجود دارد که به علت ضیق وقت از آن صرف نظر می‌کنیم.

باور و ایمان دارای مراتب است

منظورمان از رتبه‌بندی باورها میزان اثرگذاری آنها است. اگر شما باورهای کاربردی، اثربخش و قدرتمندی را در وجود خود نهادینه کنید با توجه به میزان ارزشمندی و اعتبار آن باورها می‌توانید به فرصت‌ها، امکانات، شرایط، انسانها و مشاغل دلخواه و آرزومندتان در کوتاه‌ترین زمان به راحتی دست یابید و آنها را تجربه نمایید.

مجموعه عواملی که شاید برای اقوام و آشنایان‌تان تنها یک رویا و معجزه باشد.

بعید ندان که «نفس انسان» بر چنان مقامی رسد که بر «ماده» اثر گذارد.

شیخ رئیس ابوعلی سینا (ره) / منبع: الشفاء – اعجوبه فلسفه اسلامی و پزشکی جهان

راه‌های فراوانی برای تنومندسازی این نهال تازه رویده شده وجود دارد اما موثرترین آن شستشوی آینه درونی‌مان است. مراد از «آینه درونی» در این مرحله از معنی، «عقل» و «قلب» است که باید پاک و صاف از هرگونه بی‌نظمی، عدم هماهنگی، اوهامات و بی‌تناسبی با سازمان و قواعد عالم باشد که ریشه تمامی آنها در جهالت و نادانی است.

اگر قلب انسان از زشتی‌ها که اقسام گوناگون و متعددی دارد پُر باشد، همان زشتی و حجاب، مانع عملکرد صحیح عقل می‌شود و چنانچه عقل که منبع دریافت آگاهی و الهامات خدا است دچار اختلال شود ظلمت و تاریکی که همان مصداق جهل است بر اندیشه و فکر آدمی چیره خواهد شد و او را به ورطه ناخواسته‌های بیشتر (مجموعه احساسات و ویژگی‌های مخرب) هدایت خواهد کرد که نمونه‌های بارز آنها: افسردگی، ترس‌های غیرعادی، رفتارهای غیر معقول و اندیشه‌های غیر متعارف است.

این فرد ناخواسته‌های بیشتری را (مجموعه محرک‌هایی که منجر به تنش می‌گردند) تجربه خواهد کرد و این روند موهوم آن خواهد شد که جهان سراسر بدی، دروغ، بی‌عدالتی، فقر و هر موضوع غیر واقعی دیگر است. در صورتی که فرد مقابل، با آن که به شکل کاملا متفاوتی ذهن و روح خود را برنامه ریزی نموده است، فقط متمرکز بر ضبط اتفاقات مثبت و رو به جلو ‌می‌باشد.

بدیهی است که او جهان را به شکل کاملاً متفاوتی تفسیر و تعریف می‌کند. دو نوع سبک زندگی با دو نوع فکر و باور مختلف که طبیعتاً دو نوع تجربه و احساس مغایر از هم را به همراه خواهد داشت. این است قدرت و تعریف باور و ایمان که البته تا زمانی که اشخاص خودشان آنها را به شکل ملموس تجربه نکنند نمی‌توانند به درک درست و بجایی از آن برسند.

باورهای ما چگونه ساخته می‌شوند

باور و ایمان
تاثیر رسانه‌های جمعی در زندگی انسانها

به طور کلی باورهای ما و هم‌چنین ضمیر ناخودآگاه‌مان تحت عوامل بسیاری از جمله «رسانه‌های جمعی» در حال از نو برنامه‌ریزی شدن است. بیشتر افرادی که توجه خودشان را از صبح تا شب بر روی جذب و تحلیل اخبار گوناگون می‌گذارند ذهن‌شان را برای تحولات آینده آماده می‌کنند.

تحولاتی که قاعدتاً مورد رضایت‌شان نیست، چون خودشان در انتخاب آن نقشی ندارند. بلکه افراد دیگری آن چه را که مورد رضایت‌شان است برای او تجویز می‌کنند. حال جای تعجب نیست که چرا این دسته از افراد در زندگی خود به جایگاه مطلوب و قابل توجهی در جامعه دست پیدا نمی‌کنند و همیشه احساس نارضایتی، اعتراض و سردرگمی در زندگی دارند. نه‌تنها در محیط کار بلکه در زندگی عاطفی و شخصی خودشان نیز با مشکلات اساسی مواجه هستند.

رسانه‌های جمعی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی

عوامل گسترده و متعددی در بوجود آمدن باورهایمان سهیم هستند که ما به موارد مهم آن اشاره می‌کنیم. یکی از آن موارد «رسانه‌های جمعی» نام دارد. منظورمان از رسانه‌های جمعی در مجموع رادیو، تلویزیون، فیلم و سریال و …  است که تأثیر مستقیم و جدی را با گذشت زمان بر روی ضمیر ناخودآگاه ما می‌گذارند.

دومین مورد «فرهنگ جامعه» است که به معلم، پدر، مادر، خواهر، دوستان، اقوام و … گفته می‌شود. تمامی عوامل معرفی شده در نهایت با همکاری یکدیگر مجموعه باورهای ما را (فکرهای مشابهی که در یک حوزه معین از بار معنایی خاصی برخوردار اند) سازماندهی می‌کنند. در اصل کلیه موضوعات ذکر شده دست به دست یکدیگر می‌دهند و شالوده اصلی باورهای ما را از اساس تشکیل و تنظیم می‌کنند.

در مقاله ای دیگر شما را با باورهای مخرب و همچنین باورهای سازنده و مثبت به طور جامع و کامل آشنا می‌کنیم و نحوه استفاده از آنها را آموزش می‌دهیم. مقاله تعریف باور و ایمان چیست؛ در گام نخست صرفاً به جهت آشنایی اولیه شما نسبت به موضوع کلیدی باور و ایمان و نقش آنها در زندگی فردی و شغلی‌تان آماده شده است.

معلمان، اقوام و نزدیکان‌مان

دیدگاه و نظرات ما نسبت به موضوعات گوناگون، نوع بینش و زاویه دیدما نسبت به مسائل متفاوت و همچنین نوع حالات، رفتار و گویش ما تماما بر اساس جنس آن باورها طراحی شده است. ما بدون هیچگونه تفکر و منطقی افکار و گفته‌های معلمان و همچنین نزدیکان را پذیرفته‌ایم زیرا آنها را افرادی دانا، عالم و با تجربه می‌دانستیم بدون درنظر داشتن آنکه چقدر اساس آن اطلاعات دریافتی صحیح هستند و برای خود آنها راهگشا بوده است.

بنابراین اگر می‌خواهید باورهایتان را اصلاح نمایید از این پس بدون تفکر و تجذیه و تحلیل هیچ سخنی را تایید و یا رد نکنید. اگر فردی در یک زمینه خاص مانند: جراحی مغز و اعصاب و یا علم روانشناسی و یا ریاضی متخصص است دلیل بر آن نیست که حتما صلاحیت و یا حتی اجازه صحبت کردن در مورد موضوعات الهیاتی، فلسفی و عرفانی را هم داشته باشد! یا اینکه بر اساس مبانی علوم تجربی آنها را مورد مناقشه قرار دهد.

فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی

همین موضوع را می‌توانیم در تاثیر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بر روی زندگی‌مان را نیز مشاهده کنیم. آیا اطلاعاتی را که از طریق فیلم‌های سینمایی و یا سریال‌های تلویزیونی تا به این لحظه دریافت نموده اید شما را به سمت نیازهای اصلی زندگی‌تان به آسانی هدایت کرده است؟ چقدر مفاهیم نهفته در رسانه‌ها، کانال‌های تلگرامی و … برای ما راهگشا بوده است؟

سومین عامل شبکه‌های اجتماعی است که امروز به جرعت می‌توانیم بگوییم که بالای 80 درصد اطلاعاتی که از آن مخابره می‌شود غیر واقعی، جعلی و مهم‌تر از همه بدون «پشتوانه مطالعاتی موثر و عمیق» است. افراد مختلف فارغ از تجربه، پژوهش معتبر و دقیق، مطالعه کافی و داشتن نتایج سودمند اقدام به بیان مطالب و مفاهیمی می‌کنند که اگر فرد شنونده اشراف و تخصص ویژه‌ای در آن زمینه نداشته باشد به راحتی گمراه و سرخوده می‌شود.

چقدر رسانه‌های جمعی ما را نسبت به آگاهی‌های جدید کیهانی آشنا کرده است؟ آیا اطلاعات و داده‌های انتقالی آنها از وثاقت و اعتبار علمی برخوردار بوده است؟ آیا حقیقت بوده‌اند؟ چقدر به دور از غرض ورزی بوده و با نیت و هدفی سالم همراه بوده است؟ آیا احساس ما را بهتر از دیروز کرده است؟

برای شناسایی باورهایتان کلیه پیام‌هایی که به شکل روزمره توسط رسانه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنید را مورد سنجش قرار دهید آنگاه متوجه خواهید شد که چقدر با رسالت و اهداف شما متفاوت است! شما باید کانون توجهات خود را بر روی موضوعاتی قرار دهید که «شما را با جهان هستی همراه و هماهنگ سازد.»

موضوعاتی که حس زیبایی شناسی شما را درگیر کند، موضوعاتی که نحوه رسیدن ساده شما را به اهدافتان را معرفی کند.

بررسی قدرت باور و ایمان و اثرات آن در نوابغ علمی دنیا

ایمان چیست؟

لازم به ذکر است که کلیه نوابغ در طول تاریخ از قدرت باور و ایمان استفاده نموده‌اند و هیچ گونه تمایزی نمی‌توان میان آنها قائل شده. تمامی نوابغ از جمله مشایر ادبی، هنری و علمی از این نیرو فوق العاده سودبخش و تحول آفرین استفاده کرده و آثار آنان گواه بر این موضوع می‌باشد که ما در این بخش به برخی از آنان اشاره می‌کنیم.

به نظر شما چگونه این رویدادهای شگفت انگیز علمی پدیدار شده است؟ زاییده تفکر و تامل آنان بوده یا نیروی فراتر از هر گونه اندیشه که خود خالق آن است آن را تولید نموده است. در این بخش از مقاله «تعریف باور و ایمان چیست» نوبت به مفهوم ایمان می‌رسد.

ایمان چیست

ایمان چیست؟ ایمان به لحاظ معنی، مفهوم و کاربرد بسیار گسترده و متنوع است که ما در مقاله تعریف باور و ایمان چیست به گوشه‌ای از آن اشاره می‌کنیم.

ایمان یعنی اراده، جسارت، شجاعت، حرکت و عمل به دانسته‌ها. افرادی که عمگرا هستند و رنگ و بوی اعمال در افکار و رفتار آنها احساس می‌شود صرف نظر از هر گونه اعتقاد، نژاد و مسائل دیگر به یک حقیقت واحد ایمان دارند. ایمان نوعی دلبستگی است که انسان با یک حقیقت متعالی ایجاد می‌کند زیرا این وجود بسیط علاقه وافری دارد تا به انسان در تمامی زمینه و مراحل کمک نماید لذا به دلیل ضیق وقت شرح آن را به شکل جداگانه ارائه خواهیم داد.

ایمان یک قاعده عام و کلی است که هیچ انسانی نمی‌تواند از آن خارج شود و بیرون از آن خود را تعریف نماید زیرا ذاتی انسان و با انسان است همانند یک قطره از دریا که حقیقتا دریایی است هر چند که یک قطره کوچک در گوشه‌ای است. بنابراین از یک نظر می‌توان گفت که در اصل هیچ انسانی بدون ایمان نیست مگر آن که بخواهد این اصل را آگاهانه یا نا آگاهنه کتمان کند.

بنابراین افراد چه دین‌دار و چه غیردین‌دار در ایمان با یکدیگر مشترک هستند تنها شدت و ضعف در آنها متفاوت است. اگر تمایل دارید تا میزان ایمان خود را نسبت به مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات‌تان بسنجید کلید واژه‌های مذکور را در زندگی مورد بررسی قرار دهید.

  • آیا از اراده قوی و پویا برخوردار هستید؟
  • آیا به هنگام انجام یک کار، شجاعت و جسارت دارید؟
  • آیا اهل عمل و حرکت واقعی و جدی به شکل مستمر هستید؟
  • جایگاه و اهمیت تعهد در زندگی شما چقدر است؟
  • آیا به ندای قلب‌تان که دائما نوید بخش روزهای فوق العاده و ایده‌های شگفت انگیز است و دوست دارد تا شما را در حوزه‌های مختلف به موفقیت نزدیک کند گوش می‌دهید و آنها را (الهامات الهی) عملی می‌کنید؟

پاسخ به این سوالات ایمان شما را مشخص می‌کند. ایمان یک قاعده فراگیری است که تمامی انسان‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند، حال اگر برخی از افراد بخواهند آن را بکار نگیرند مسئله‌ای دیگر است. اما باید به یاد داشته باشیم فردی که با قدرت ایده‌ها و رویاهای خود را به واقعیت بدل می‌کند و علاوه بر توسعه خود به رشد و اتساع جهان آفرینش سرعت و شتاب می‌بخشد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه متصل به خدا شده است.

گویش‌ها و تفکرات مهم نیست، این رفتار و عملکرد است که شخصیت، هویت و کیفیت بینش انسانها را مشخص و ترسیم می‌کند.

ایمان یک قاعده پنهان و شگفت انگیز الهی است که به شکل معجزه آسایی کلیه شرایط و اتفاقات انسان را برای رسیدن به آروزهایش مهیا میسازد. البته منظور از پنهانی این نیست که حضور نداشته باشد بلکه از شدت حضور و روشنایی غایب شده است.

هر انسانی که صرف نظر از «مشهورات روز» به سمت اهداف و علایقش در زندگی حرکت کند (نشانه ایمان) خداوند درهایی را به سمت او باز می‌کند (پاداش ایمان) که از قدرت و نیرو هر انسانی دیگر فراتر است. چگونه و چطور برای ما مهم نیست، زیرا عقل توان ورود برای فهم آن را ندارد و لذا احتیاجی هم نیست که خودمان را وقف و خرج آن نماییم.

چنان روزی رسان روزی رساند – که صد عاقل از آن حیران بماند

استاد سخن سعدی (ره) / منبع: گلستان

در بیت بالا استاد سخن سعدی گوشه‌ای از وسعت بی‌انتها و سراسر رحمت و نشاط خداوند را نگارگری می‌کند که اطمینان می‌دهیم شمایی که آن را مطالعه نمودید به صورت ناخودآگاه و غیر ارادی امیدوار و مطمئن‌تر از گذشته شدید.

باور و ایمان
Henry Margenau

واقعا پیام‌های قرآن بیانگر چه مفهومی است؟ ما را به چه‌چیزی آگاه می‌کند؟ پاسخ کاملاً روشن است قرآن تمامی انسانها را از طریق اعجاز الفاظ و معانی نهفته در درون آنها به سمت نیرویی غیبی سوق می‌دهد که منبع همه چیز است. آن واحدی که حقیقت وحدت است.

تمامی ثروت‌ها، موقعیت‌های بکر، ایده‌های تازه خلاقانه، انسانهای فوق العاده، شرایط کاری پولساز و غیره. نیروی که علم را وادار کرده است برای رسیدن به مراحل عالی‌تر دست به دامان عرفان و دین شود تا از بعد آزمایش و تجربه خارج شده و با دید وسیع‌تر جهان هستی را درک و کشف کند.

نیروی فوق عظیمی که شعرا، فلاسفه و دانشمندان تراز اول جهان را که تاثیری در تاریخ گذاشته‌اند مانند: شکسپیر، مولانا، حافظ، سعدی، نظامی، ابن‌سینا، فارابی، سهروردی، انیشتن، افلاطون، عطار نیشابوری، کانت، دکارت، سقراط و … همگان آن را به واسطه اتصال خود به آن نیروی بی‌پایان و نامحدود می‌دانند.

باور و ایمان دو مفهوم کلیدی و الهام بخشی است که اگر در یک انسانی نهادینه شود، می‌تواند هر آنچه را که بخواهد در زندگی خود به آسانی همانند خداوند به گفته قرآن خلق نماید. خداوند به اندازه ایمان و باورتان هستی را دست به دست هم می‌دهد تا آروزهای شما را از روش‌های منطقی به واقعیت بدل نماید.

بله ممکن است زیرا تمامی نوابغ بزرگ علمی به بیان خودشان یافته‌اند (دریافت از منبع بیکرانه الهی) غیر آنکه خودشان تولید کنند.

هر چه گویم عشق را شرح و بیان – چون به عشق آیم خجل باشم از آن

حضرت مولانا (ره) / منبع: مثنوی معنوی – دفتر اول

ایمان به نیرویی که او را نمی‌بینید، نمی‌شنوید و لمسش نمی‌کنید بسیار سخت است، اما پاداش‌ها متعلق به کسانی است که قدم در راه ناشناخته‌ها می‌گذارند. اگر بنابر آن می‌بود که خدا با چشم ظاهر دیده و یا صدای آن شنیده می‌شد دیگر «معنا» امتداد و ادامه‌ای نمی‌داشت، زیرا انسان دائما به دنبال تجربه و احساس معنایی جدید، نو، متعالی و تازه‌تر است از آنچه تجربه کرده.

لذا تفکر در خصوص واژه غیب درهایی از کمال و تحولات شگفت انگیز را به روی زندگی مالی، عاطفی و حتی اجتماعی و تحصیلی شما می‌گشاید.

قرآن؛ كتاب جبر يا هندسه نيست. مجموعه‏ ای از قوانين است كه بشر را به راه صحيح، راهى كه بزرگ‏ترين فلاسفه و دانشمندان دنيا از تعريف و تعيين آن عاجزند، «هدايت» می‌كند.

آلبرت انیشتن فیزیک‌دان برجسته آلمانی / منبع: مجموعه قوانین برای هدایت بشر

ورنر هایزنبرگ، فیزیک‌دان تراز اول آلمانی

Heisenberg
ورنر هایزنبرگ

ورنر هایزنبرگ Werner Karl Heisenberg متولد 5 دسامبر 1901 و در گذشت 1 فوریه 1976 با ملیت آلمانی و جزوه یکی از مهم‌ترین فیزیک‌دانان در پایه‌گذاری فیزیک کوآنتوم است. او از برنگان جایزه نوبل فیزیک در سال 1932 و مدال ماکس پلانک در سال 1933 است و مهم‌ترین کشف او نیز امعادلهٔ مشهور عدم قطعیت می‌باشد.

هایزنبرگ در یکی از آثار خود به صراحت می‌گوید که «جهان را با عینک تخصصی خود مطالعه نکنید؛ زیرا عالم فراتر از دایره تخصص شما می‌باشد.» این بدان معنی است که ما برای شناخت بهتر عالم هستی و سازوکارهای آن می‌بایست از چندین منظر جهان را کاوش و مورد مطالعه قرار دهیم و پیوندی میان آنها برقرار نمایید و به یک جهانبینی کلی دست پیدا کنیم.

در سوره عنکبوت آیه 29 خداوند می‌گوید: «بگو: در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است؟» هایزنبرگ نیز حال چه خودآگاه و چه غیرارادی، با کیفیت دیگر دقیقا به همین مطلب اشاره می‌کند. زیرا هر فرد برای آنکه به فهم دقیق و صحیح‌تری از عالم و قوانین حاکم بر آن برسد می‌بایست از تمام جهات و زوایا به هستی بنگرد و آن را مورد واکاوی و پژوهش قرار دهد. جهان زبان، عوامل، وسایل و ابزارهای مختلفی دارد که بدون اطلاع از آنها کشف حقیقت دلچسب و لذت بخش نخواهد بود.

این سخن یک فیزک‌دان معمولی و متوسط نیست، بلکه تفکر یک نابغه فیزیک کوآنتوم می‌باشد که او را به سمت کشف یک پدیده و از همه مهم‌تر برنده جایزه نوبل نموده است. حال کمی با خودمان بیندیشیم که آیا رمز و علت موفقیت بی‌نظیر این فیزیک‌دان تراز اول به دلیل نوع فکر، بینش توحیدی و از همه مهم‌تر کیفیت باور و اعتقادش نسبت به خود، هستی و خداوند نبوده است؟

باوری که در نهایت منجر به اتصال، پیوند و سازندگی می‌گردد! از این «الگویی که هایزنبرگ به شما می‌دهد» و به نوعی تعریف باور خود می‌باشد استفاده کنید و از نتایج تحول آفرین آن در زمینه‌ها و حوزه‌های مختلف بهرمند شوید. بله مقصد یک امر واحد است (کمال مطلق) اما راه‌های رسیدن به آن متفاوت می‌باشد.

پاسخ صادقانه به یک سوال مهم

اگر پاسخ شما نسبت به سوالات بیان شده مثبت بود به این معنا است که شما یک فرد موفق و با ایمان هستید. لازم به ذکر است که ایمان بار معنایی بسیار والا و عظیمی دارد و حائزاهمیت می‌باشد. حال اگر بخواهیم صدق و درستی سخن شما را مورد راستی ‌آزمایی قرار دهیم لازم است تا به این سوال کلیدی پاسخ صحیح و صادقانه دهید که آیا آن اقداماتی که همراه با ایمان انجام داده اید در نهایت نتیجه و دستاوردی که همراه با منفعت و سود باشد برای شما ایجاد کرده است؟ یا خیر.

اگر پاسخ شما مثبت است یعنی شما یک فرد کاملا آگاه، ممتاز، باهوش و در یک کلام بی‌نظیری هستید. اما اگر پاسخ شما منفی است یعنی شما فردی بدون ایمان هستید و متاسفانه خود را وانمود به پذیرش ایمان می‌کنید. زیرا ایمان حقیقی زمانی معنا پیدا می‌کند و زمانی کاربرد خود را نشان می‌دهد که حاصل یک نتیجه و دستاورد اثربخشی باشد.

هنگامی که آن نتایج برای شما محقق نمی‌شود دقیقاً به علت عدم پذیرش باور و ایمان توسط شما را نشان می‌دهد و این روند موجب عدم رشد و توسعه فردی است.

ایمان به‌راستی اعجاز آفرین است و معجزه می‌کند

اعجاز زمانی پدیدار می‌شود که ایمان محقق شود. افراد ثروتمند و موفق، شرایط فوق العاده راحت، جذاب، پولساز، حوادث و رویدادهای بسیار آرام بخش و لذت آفرین زمانی وارد زندگی شما می‌شود و شما را در یک کلام به سعادت الهی میرساند که تمامی اقدامات شما با خلوص نیت و همراه با ایمان ابراهیمی صورت پذیرد.

بدون در نظر داشتن عوامل مذکور در مقاله تعریف باور و ایمان چیست رسیدن به خواسته‌ها و آرزوهای‌مان قطع به یقین یک توهم و بسیار دور از دست‌رس خواهد بود.

عالم هستی با یک قاعده فوق دقیق کار می‌کند

زیرا برای رسیدن به اهداف و آرمان‌های بالا به لحاظ علمی ما باید یک سری از قواعد و اصول را بدانیم و طبق آن قوانین شروع به اقدام و فعالیت نماییم. بدون در نظر داشتن قواعد و اصول و نحوه اجرای صحیح آن قوانین امکان آن که به آن هدف بلند دست یابیم بار دیگر محال خواهد بود. چرا که آن مسیری که در نهایت ما را به رویاهای‌مان می‌رساند از آن قواعد و قوانین تبعیت می‌کند.

در نتیجه بدون تبعیت از قواعد عالم هستی راه آسان برای رسیدن به آرزوهایمان وجود نخواهد داشت. موضوع بسیار ساده است اگر شما از قوانین بازی فوتبال مطلع نباشید بدون شک از آن لذت نخواهید برد.

قدرت باور و ایمان در نوابغ علمی دنیا

تعریف باور و ایمان چیست
آلبرت انیشتن

ایمان دروازه‌هایی از اتفاقات و شرایط اسرارآمیز و فوق العاده شگفت انگیز را به روی شما باز می‌کند. اما چرا؟ زیرا شما با پذیرش ایمان در حقیقت از تمامی پتانسیل‌های وجودی‌تان استفاده می‌کنید. زمانی که شما برای انجام یک کاری از شجاعت و جسارت‌تان استفاده می‌کنید توسط خداوند اتفاقات پنهان دیگری در حال به وجود آمدن است که در نهایت ماه عسل آن اتفاقات پنهان در حقیقت ساده تر شدن و همچنین راحت‌تر شدن فعالیت‌هایتان توسط الله مهربان است.

کلیه نوابغ بزرگ علمی، هنری و ادبی جهان با برقراری ارتباط با آن قدرت فوق هوشمند (الله یکتا) قادر به کشف مرموز ترین عناصر شده‌اند. به عنوان نمونه آلبرت انیشتن را در نظر بگیرید. آلبرت انیشتن بزرگترین و تاثیرگذارترین دانشمندی بود که علاوه بر ارائه خدمات ارزنده در حوزه فیزیک، توانست تحول عظیمی را در حوزه شناخت انسان از خود و جهان پیرامونش ایفا نماید.

این شخصیت برجسته علمی معتقد بود کهکشان راه شیری بدون دلیل و به صورت تصادفی پدید نیامده است و توسط یک خالق طراحی و برنامه ریزی شده است. علت محبوبیت و تاثیرات الهام بخش بیش از اندازه انیشتن در جهان آنگونه که خودش بیان می‌کند به علت توحید (باور و ایمان به خداوند) بوده است.

من می‌خواهم بدانم خدا چگونه این جهان را آفریده است و علاقه‌ای به این یا آن پدیده ندارم. درطیف این یا آن عنصر لطفی نمی‌بینم، من می‌خواهم فکر خدا را بدانم؛ مابقی جزییات است.

آلبرت انیشتن

قدرت باور و ایمان توماس ادیسون

تمامی دانشمندان و نوابغ بزرگ علمی دنیا بدون شک از ایمان و عمل نمونه ای برخوردار بوده اند. توماس ادیسون برای اختراع یک لامپ ساده 90 بار با شکست مواجه شد. اگر ادیسون به هر علتی از ایمان راسخ برخوردار نبود به راحتی پس از دهمین شکست دست از کار بر می‌داشت و به کلی از انجام دوباره آن کار دست می‌کشید.

باور و ایمان پولادی ادیسون بود که او را نا امید نکرد و اتفاقا بالعکس نیروی عشق را در او مضاعف‌تر نمود. درست است که ادیسون به خداوند اعتقاد نداشت اما یادتان باشد این ناخودآگاه ما انسانها است که به آن نیرو برتر متصل می‌باشد، صرفه نظر از آنکه خودآگاه ما از آن آگاه باشد یا نه. استمرار مداوم بر روی هدف خاصیت ایمان و ایمان اعتقاد راسخ به پاسخ خداوند (محقق شدن رویا در واقعیت) است.

فرق ایمان و باور چیست

تعریف باور و ایمان چیست
تفاوت ایمان و باور

آیا میان تعریف باور و ایمان چیست؟ تفاوتی وجود دارد یا با یکدیگر هماهنگ هستند؟ شما چطور فکر می‌کنید؟

ارتباط مستقیم ایمان با باور

ایمان زمانی محقق می‌شود که ما در مجموع باورهای قدرتمندمان را ایجاد کرده باشیم. به هر مقدار که ما میزان باورهایمان نسبت به یک موضوع خارجی قدرتمند باشد به همان میزان هم ایمان ما نسبت به آن موضوع تقویت می‌گردد. به بیان دیگر ایمان، ارتباط مستقیمی با باورهای‌ ما دارد.

ایمان زمانی محقق می‌شود زمانی آن قدرت شگفت انگیز خود را در معرض نمایش قرار می‌دهد که در گام نخست آن باور الهام بخش توسط ما ایجاد شده باشد. ایمان بر خلاف باور امری قبلی و احساسی است لذا افرادی که با خود حقیقی‌شان در ارتباط نمی‌باشند بدان معنا است که به لحاظ روحی از احساس نامطلوب برخوردار می‌باشند.

مجموعه احساسات نامطلوب که ما از آنها به ترس، نفرت، حسادت، غرض ورزی، خباثت، دو رویی، وارونه نمایی، تحریف حقایق و هم‌چنین تمسخر یاد می‌کنیم همانند یک پرده می‌باشد که از قلب خارج شده و روی دیدگاه انسان را می‌گیرد تا نتواند به شکل درست، دقیق و منصفانه به حقایق عالم نگاه کند.

در چنین شرایطی است که به تعبیر مولانا در مثنوی معنوی چنین افرادی که اعتقاد و ایمان به چیزی ندارند، خود را از فضائل اهل فضل محروم می‌کنند. اعتقاد به یک نیروی فرا بشری و امر قدسی باور شدید تمام عرفا، فلاسفه و حکما ما بوده است که نمونه بارز آن را شما می‌توانید در شاهکار گلستان سعدی، مثنوی معنوی مولانا، حافظ و … مشاهده کنید که حضور خداوند در اشعار بلند حافظ ویلیام گوته را مجذوب و شیفته خود نموده است.

باور همان آینه عملکرد ما است

با توجه به موارد بیان شده نتیجه می‌گیریم که سر منشا همه چیز به باورهایمان باز میگردد. تمامی اتفاقات و حوادث بیرونی و درونی که در زندگی ما در حال وقوع است تماماً از باورهای ما سرچشمه می‌گیرد. حال اگر میزان باورهای ما نسبت به یک موضوع و یا فرایند خارجی مثبت باشد ما فقط قادر به مشاهده آن مناظر مثبت که هماهنگ با موضوع باورمان است را هستیم و اگر هم منفی باشد فرایند کاملاً بالعکس می‌شود.

یادمان باشد که اعمال به مجموعه عملکرد ما انسانها گفته می‌شود بنابراین عملکرد خود را مورد واکاوی و سنجش جدی قرار دهید.

چگونه ایمان خود را تقویت کنیم

اگر ایمان خود را همانند: ابراهیم نبی تربیت و تقویت سازیم اتفاقات و حوادث جهان هستی برای ما جور دیگر خواهد شد. اگر باور ندارید امتحان کنید فقط کافی است به سه عامل اشاره شده توجه نمایید و آنها را اصلاح کنید. به خداوند اجازه دید تا با حضورش در زندگی‌ و کسب‌وکارتان به قول مولانا غلغله‌ای برپا نماید تا مثل آبخوردن به آزادی برسید و از قید و بند‌های تسخیر کننده رها شوید.

باورهای مخرب‌تان را همین حالا شناسایی کنید

تقویت ایمان مرتبط است با تقویت باورهایمان. آیا باورهای جدید و سازنده در خود ایجاد کرده اید؟ آیا باور دارید که انسان با ارزش و با اعتماد به نفسی هستید؟ آیا باور دارید که در هر کاری پیروز و موفق هستید؟ آیا باور دارید که خداوند مهربان با شما صحبت می‌کند و راه و روش‌های گوناگون را به شما الهام می‌کند؟

آیا باورهای مناسب و استاندارد را در خود ایجاد کرده اید؟ به هر مقداری که باورهای مناسب را ایجاد و تقویت کنیم به همان اندازه ایمان ما نیز تقویت می‌گردد. هر آن چیزی که احساس رشد، ارتقا سطح فکری، روحی و نشاطی که توام با انجام وظیفه و رسیدن به اهداف‌تان می‌باشد را در شما ایجاد و تقویت می‌کند به نحوی که شما لذت بیشتر و موفقیت‌های پی‌درپی را از زندگی به دست می‌آورید بدانید که از سمت خداوند است و منشا الهی دارد زیرا خداوند یعنی تجربه احساس خوب و هر آنچکه زیبا است.

باور و ایمان یعنی جستجو باورهای سازنده و تقویت روزافزون آنها

تقویت ایمان همانگونه که در مطالب قبلی نیز اشاره کردیم بدون ساخته شدن باورهای مناسب ایجاد نمی‌شود. پس از همین حالا تغییر باور را شروع کنید و ایمان خود را نشان دهید. مطالب و موضوعاتی که گرایش به زشتی، ناامیدی، ترس و اضطراب دارند را شناسایی کنید و به شکل جدی از دایره توجهات‌تان دور کنید.

بکوشید به موضوعات امید بخش و زیبا توجه کنید زیرا ، باورهای شما متکی به ورودی‌های ذهنی شما می‌باشد. باورهای مثبت، زیبا و سازنده را درخود ایجاد کنید زیرا خلاقیت و نبوغ شما را شکوفا میسازد.

باور و ایمان در مسیر علایق و رسالت جوهری گام برداشتن است

ورودی‌های ذهنی مناسب، با کیفیت و مورد علاقه‌تان را شناسایی کنید و دائما خودتان را درگیر آنها سازید. لازم به ذکر است که اگر به صورت حقیقی به موضوعی علاقه مند باشید مابقی مراحل به سادگی و راحتی در کمال لذت به خودی خود پیش خواهد رفت بدون آنکه شما کوچک‌ترین دشواری را متحمل شوید.

به دنبال شرایط و موقعیت‌های مثبت در دل هر اتفاق و رویدادی باشید تا به سمت زیبایی‌های بیشتر توسط خداوند مهربان هدایت شوید. در مقاله تعریف باور و ایمان چیست؟ ما ارزنده‌ترین مفاهیم و آگاهی‌های موجود را در اختیار شما عزیزان قراردادیم. امیدواریم به تمامی مفاهیم مهم ارائه شده در مقاله تعریف باور و ایمان چیست عمل نموده و نتایج عالی را کسب نمایید.

قدرت شگفت انگیز باور و ایمان عطار نیشابوری

برای درک بهتر موضوع مقاله «تعریف باور و ایمان چیست»، روزبه حسنی در چهار بخش یکی از اشعار عطار نیشابوری را با عنوان گر مرد رهی میان خون باید رفت را به شکل تخصصی مورد بررسی و رمزگشایی قرار داده است. پی‌بردن به زوایای پنهان و درک دامنه وسیع این عارف بزرگ مسلمان و وزین ایرانی درهایی از معنی و تحول فکری و روحی را که سرآغاز اتفاقات بزرگ و اسرار آمیز مالی است به روی شما باز می‌کند.

از این رو به شما دوست‌تان پیشنهاد می‌کنیم که برای فراگیری صحیح مطالب عرفانی و عقلی از این مقاله راهبردی که به شکل رایگان و آزاد در دسترس همه‌گان قرار دارد استفاده نمایید. دریافت اطلاعات سلامت از مراجع معتبر و صحیح که دارای اصالت علمی و عملی هستند مسیر شما را برای رسیدن به موفقیت حال در هر حوزه و زمینه‌ای می‌تواند باشد هموار و واضح‌تر از قبل می‌نماید تا بدون طی نمودن آزمون و خطاهای گوناگون به راحتی به سمت اهدافتان حرکت نمایید.

سلسله مقالات تفسیر شعر عطار که تحت عنوان انسان کامل تالیف شده است در چهار بخش شما را با زبانی روان و نثری ساده و روشن به شکل همه جانبه و البته تخصصی با مفهوم دقیق انسان کامل از منظر عطار آشنا می‌نماید. مقاله تعریف باور و ایمان چیست که هم‌اکنون در حال مطالعه آن هستید درکی بهتر را نسبت به مقاله انسان کامل به شما خواهد داد.

انسان کامل کیست؟ بخش اول

‫5 نظر

  • علیرضا

    چطور بفهمم به خدا ایمان دارم یا باور؟

    20 اسفند 1402 در 21:17
  • دوست دار علم

    سلام و عرض ادب
    مطالب خوب بود اما ایکاش مزین به سخنان اهل بیت علیهم السلام هم بود شما برای اغنای مطالب از سخن و روش اندیشمندان استفاده کردید ولی برای معرفی انسان کامل مخاطب را به عطار رجوع دادید متشکرم

    17 دی 1401 در 11:14
  • ناشناس

    عالی بود

    20 مرداد 1401 در 21:54
  • برزگر

    سلام
    مطالب بسیار رسا و گویا و قابل فهم و تامل بود
    آرزوی موفقیت شما در همه امور

    17 دی 1400 در 10:47
  • ناشناس

    عالی بود خداوند خیرتان دهد

    3 مرداد 1400 در 18:46
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *