تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

علایق شخصی من چیست؟ خودم را دقیقتر بشناسم

علایق شخصی من چیست

یک مشکل جدی که غالب انسان‌ها با آن سروکار دارند اما از علت آن بی‌خبر هستند و مشخصا توجه نمی‌کنند که آن علت نامرئی است که منجر شده تا زندگی‌شان دست‌خوش تغییرات عجیب و قریب شود و دائما احساس نارضایتی دارند که گویا زندگی بر وقف مرادشان نمی‌باشد، مسئله‌ای است تحت عنوان «علایق شخصی». آیا از خودتان پرسیده‌اید که علایق شخصی من چیست؟

به نظرتان ارزش و اهمیت این پرسش چقدر است؟ آیا لازم است که آن را از خودمان بپرسیم و به دنبال پاسخ مناسب آن باشیم یا خیر؟ به نظر شما انسانهایی که پاسخ این سوال را می‌دانند و دیگر افرادی که از آن بی‌خبر هستند چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ آیا نحوه زیست، روش نگرش، نوع جهان‌بینی و نتایجی که در زندگی فردی، شغلی و اجتماعی‌شان کسب می‌کنند یکسان است یا متفاوت می‌باشد؟

چرا در دنیای امروز انسانها نیاز مبرمی خواهند داشت تا خودشان را بشناسند و با طرح پرسش‌هایی از این دست و سفر در اعماق دنیای وسیع درونشان، رسالت و هدفشان را در زندگی به‌درستی بشناسند؟ در مقاله «علایق شخصی من چیست» تصمیم بر آن است تا به این مجموعه پرسش‌های بسیار حیاتی و ضروری پاسخ دهیم و راه صحیح و سلامت را برای رسیدن به موفقیت فردی و شغلی پیش پای شما بگزاریم تا بدانید که حقیقت چیز دیگری است و دستیابی به خواسته و اهداف آسان‌تر از آن چیزی که فکرش را می‌کنید.

معنی علاقه چیست

علاقه یک واژه عربی است که ریشه آن «عَلَقَ» است به معنی دلبستگی، وابستگی، تعلق، تمایل و اشتیاق به موضوع یا امری که برای یک فرد از اهمیت بالایی برخوردار است. در انسان این تمایل و اشتیاق برای رسیدن به غایت و هدفی مخصوص است که از آن در ادبیات دینی، عرفانی، فلسفی و حتی اخلاقی به کمال مطلوب تعبیر می‌شود. آن امری که خیر و سعادت راستین انسان در گرو تحقق آن است.

حال که مشخص شد انسان موجودی غایت‌مند است در مرحله بعدی باید بیان کرد که این هدفمندی ذاتی انسان است یعنی انسان به صورت فطری موجودی دارای غایت و هدف می‌باشد. انسان به صورت ذاتی، گرایش به صفات و افعال اخلاقی دارد و به صورت فطری تمایل به کسب آرامش و تجربه لذت‌های معنوی را دارد. به همین دلیل می‌کوشد تا به‌سوی تحقق کمال گام بر دارد که یکی از مصادیق آن کمالات در جهان خارج زمانی محقق می‌شود که انسان به این سوال پاسخ دهد: «علایق شخصی من چیست».

فطرت مهم‌ترین رکن، پایه و اساس و اصل هدفمندی در انسان و سپس جهان است. زیرا جهان هستی نیز ذاتا غایت‌مند است و تمام موجودات از قبیل اشیاء به اقتضای طبیعت‌شان، نباتات و حیوانات به مقتضای غرایض‌شان در حال کسب کمال، تبدل و تکامل به سمت هدف نهایی‌شان که کمال مطلق است در حرکت هستند و لحظه‌ای هم در این مسیر توقف نمی‌کنند کمااینکه تجربه تاریخی انسان گواه آن است.

لذا انسانهایی هم که اعتقادی به ادیان ندارند قادر به انکار حقیقت مطلق و فطرت نخواهند بود چرا که با انکار آن مهر تایید دوباره بر آن خواهند زد. بنا بر اصل امتناع اجتماع و ارتفاع نقیضین. بنابراین؛ مفاهیمی از قبیل تصادف، شانس و اتفاق در تفکر عقلی و ساحت تحلیل عقلانی جایگاهی نخواهد داشت.

تاثیر خودشناسی در شناخت علایق شخصی من چیست

انسانهایی که مشخصا بدانند چرا پا به این کره خاکی گذاشته‌اند و در جستجو یافتن هدف زندگی‌شان باشند در انتها سعادتمند و موفق خواهند بود. اما آن گروه از افرادی که از این احساس کاوشگری برخوردار نباشند و خودشان را فراموش کنند، آنگاه عوامل خارج از وجود او برای زندگی، نوع اندیشه و افعال و رفتارهایش تصمیم و برنامه‌ریزی خواهد کرد یعنی همان مسئله نامرئی که در ابتدای مقاله «علایق شخصی من چیست» به آن اشاره شد.

یکی از شاخصه‌هایی که منجر به افسردگی، نا امیدی، بی‌انگیزگی و عدم تمایل انسانها به حرکت و اقدام و عمل می‌شود ناآگاهی از مسئله فطرت است. باید توجه داشت که خودشناسی با تامل فرد در خود حاصل می‌شود، اینکه انسانها ساعت‌ها، روزها و حتی ماه‌ها به خود نظر کند، افعال و رفتارش را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد، در خصوص توانمندی‌های خود تحقیق کند و از قدرت‌های معجزه آفرینی که خداوند در درون او قرار داده آگاهی پیدا کند که این روند خود نیازمند به یک جهاد عظیم است.

برای تحقق این رخداد اعجاب‌ انگیز و حیرت‌آور که حقیقتا زندگی شما را محتول خواهد نمود لازم است که این سخن رواقیان را مطالعه و مورد تعمق و تامل قرار دهیم. انسان جهان اصغر و عالم جهان اکبر است، جهان اکبر نابسامان است و حال انسان باید بر افعال و رفتار خود احاطه و تسلط پیدا کند به نحوی که متاثر از جهان خارج و عوامل آن نباشد. به هر میزانی که انسانها در این مسیر بکوشند به همان مقدار قادر خواند بود تا رخدادهای زندگی را کنترل و مدیریت کنند.

بنابراین؛ برای آنکه به پاسخ پرسش علایق شخصی من چیست نزدیک شوید لازم است که خودشناسی را در اولیت قرار دهید. البته در مورد شناخت خود مقالات زیادی در وبگاه موجود است که می‌توانید با جستجو در داخل وبگاه آنها را به صورت رایگان مطالعه کنید که برای نمونه مقاله رسالت من چیست می‌تواند شما را در مسیر کمک شایانی کند.

علایق شخصی من چیست و چطور کشف می‌شود

اولین اقدام شما برای شناخت و اگاهی یافتن از علایق‌تان آن است که مشاهده کنید چه مهارت‌ها، کارها و در کل موضوعاتی برای شما جالب، پر رمز و راز، جذاب، دلچسب و امید آفرین است. چه موضوعاتی است که هنگامی که در مورد آنها حتی می‌اندیشید احساس نشاط و سرزندگی می‌کنید؟ چه کارهای فیزیکی است که در قالب مهارت وقتی آنها را انجام می‌دهید احساس می‌کنید که با آن تمایلات درونی‌تان (فطرت) سازگاری کامل دارد.

دومین گام در جهت راستی آزمایی علایقتان آن است که آن موضوعاتی که فکر می‌کنید به آنها تمایل دارید در غالب موارد نباید آن موضوعی باشد که مورد تایید خانواده و جامعه است. برای مثال ممکن است شما به حرفه نقاشی یا خوشنویسی علاقه جدی داشته باشید اما از نظر خانواده شما یا شرایط فکری حال حاضر جامعه برای مثال رشته داروسازی یا دندانپزشکی از جایگاه اجتماعی بالا، ارزش و اعتبار عالی و وضع پولی ایده‌آل برخوردار باشد.

بنابراین؛ شما همواره باید به ندای قلب‌تان گوش کنید، آن ندایی که منطق محکمی را به دنبال دارد اما هنگامی از پس پرده خارج می‌شود و خود را به شما نشان می‌دهد که در مسیر تحقق آن حرکت کرده و بکوشید تا آن را تجربه کنید زیرا در غیر این صورت پنهان باقی خواهد ماند. لازم است برای درک بهتر این نگرش سراغ این بیت زیبای حافظ برویم که «در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم – سرزنش‌ها گر کند خوار مغیلان غم مخور».

شما با انگیزه به سوی محقق کردن خواسته‌ها و اهدافتان باشید مطمعننا ثمرات و پاداش‌ها را خداوند خواهد داد. با دریافت هر نتیجه امید و ایمانتان به مسیر چندین برابر خواهد شد.

سومین گام در جهت پاسخ به سوالِ «علایق شخصی من چیست» آن است که اهداف و خواسته‌های ما باید از خصوصیت استمرار و تداوم برخوردار باشند. اینکه شما بتوانید مرز میان علایق راستین و هیجانات را از یک دیگر تمیز دهید آن است که بدانید آن موضوعات مورد نظر شما احساس سرزندگی و نشاط پایداری را در شما به وجود می‌آورند و یا اینکه چنین نبوده و موقتا شما را به شکل محدود به لحاظ روحی ارضاء می‌کنند.

به شکلی که پس از انجام آن فعل خاص، بلافاصله به دنبال تجربه مهارت دیگر می‌روید. از این رو باید بکوشید تا هدفی را کشف کنید که واحد است و نه چند هدفی را که هر یک متمایز و جدای از دیگری می‌باشد. زیرا اگر چنین باشد شما در مرحله شناسایی علایق‌تان هستید و حال آنکه وقتی از یک هدف و مهارت خاص لذت فراوان را کسب کردید؛ و دیگر تمایل نداشتید تا حرفه یا موضوع تازه‌ای را تجربه کنید زیرا همان یک هدف از چنان لذتی برخوردار است که جای خالی آنها را نیز برای شما پر خواهد کرد، این امر بیانگر آن خواهد بود که علایق حقیقی خود را که همان رسالت‌تان است کشف کرده‌اید.

چهارمین گامی که به شما این طمینان قلبی را مبنی بر درست بودن تصمیم و هدف‌تان می‌دهد، احساس لذت و نشاطی است که از اعماق درونتان به جوشش در می‌آید و حقیقتا خودتان احساس می‌کنید و آن را تصدیق می‌کنید به لحاظ حضوری که راه‌تان درست‌ترین و بهترین راه ممکن بوده است.

همانطور که در مصاحبه با افراد معروف و موفق دنیا شنیده‌اید که می‌گویند اگر هزار بار دیگر متولد شوم همین کار، حرفه یا رشته تحصیلی خاص را انتخاب می‌کنم و در جهت آن حرکت می‌کنم. برخلاف انسانهای شکست خورده که دوست دارند گذشته خود را جبران کنند. شما دیگر جزو گروه دوم نباشید و هدفتان را به درستی انتخاب کنید.

نتیجه‌گیری کلی

در مقاله علایق شخصی من چیست؟ شما علاوه بر معنای لغوی علاقه با اصطلاح و چند اصل مهم فلسفی دیگر نیز آشنا شدید لذا از خصوصیات و ویژگی‌های یک خواسته و هدفی که به واسطه آن قادر خواهید بود تا به آرزوهایتان نیز دست یابید نیز آگاه شدید. به همین علت لازم است تا با قدرت حرکت کنید و متعهد باشید تا زمانی که پاسخ خود را دریافت نکردید و نتیجه‌ای که از آن هدف در نظر دارید تجربه نکرده‌اید از ادامه دادن در این راه دست برندارید.

اگر جزوه آن دسته از افرادی هستید که به مطالعه و یادگیری فوق العاده علاقه دارند ما به شما آموزه‌های دوره تندخوانی فرزانگان را معرفی می‌کنیم. مفاهیم و آگاهی‌های دوره تندخوانی فرزانگان شما را در تمامی حوزه‌ها به رشد و بلوغ ذهنی و روحی در زمینه تحصیلات و یادگیری می‌رساند زیرا تندوخوانی زمینه‌های خلاقیت و نبوغ را در شما رشد و پرورش می‌دهد. لذا توصیه ما به شما دوره تندخوانی فرزانگان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه