ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

باور چیست؟ حقایقی از قدرت‌های اسرارآمیز باور

باور

باور واژه‌ای که تا به این لحظه بدون تردید بارها و بارها آن را شنیده‌اید، به صورت ناخودآگاه به هنگام مطالعه آن را دیده‌اید و از طریق تجربه اتفاقات گوناگون آن را لمس نموده اید. مسئله فوق العاده آینده ساز و حائز اهمیتی که نقش نبیادین را در رفتار، شخصیت، کردار و گفتار مان ایفا می‌نماید. بدون آشنایی با قواعد اصولی باور و مفاهیم پایه‌ای مندرج در آن پدیدار شدن آن رویدادهای دلخواه و سعادت بخش مطلقا محقق نخواهد شد. اما باور چیست و چه نقشی در زندگی ما دارد؟

در مقاله باور چیست قصد داریم تا به صورت کلی این مفهوم را مورد تحلیل، بررسی و رمزگشایی قرار دهیم. شناخت اصول و داده‌های اولیه مضمون باور دید و فهم ما را نسبت به این پدیده جریان‌ساز در وسعت‌های عظیم و گسترده باز می‌کند تا علاوه بر مشاهده یک دورنمای کلی به جزئیات آن نیز به شکل دقیق‌ و واضح‌تر پی‌ببریم. در مورد باور و ایمان یک مقاله فوق العاده کارآمد و تاثیرگذاری نیز نگارش شده است از این رو اگر مشتاق یادگیری و درک بهتر مفهوم باور هستید توصیه می‌کنیم که آن مقاله را نیز مطالعه نمایید.

لازم به ذکر است که کلیه مفاهیم و آگاهی‌هایی که در بخش مقالات روزبه حسنی مطرح می‌شود به لحاظ کیفیتی متفاوت اما مرتبط بوده بنابراین لازم و مکمل یکدیگر هستند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم به هنگام مطالعه مقالات چنانچه سوالی در ذهن تان ایجاد می‌شود حتما بلافاصله آن را در بخش ارسال دیدگاه‌های سایت برای ما ارسال نمایید زیرا همانطور که در ادامه خواهید خواند مجموعه آگاهی‌های الهی در واحد زمان به انسان از جانب پروردگار ارسال می‌شود بنابراین از اهمیت، کاربرد و ظرافت فوق العاده‌ای به لحاظ معنا برخوردار خواهد بود.

باور چیست

واژه باور به انگلیسی: Belief به معنی اعتقاد یا عقیده نسبت به یک موضوع، نگرش و یا عمل است. حال این اعتقاد و یا عقیده می‌تواند نسبت به هر چیزی و با هر نوع تفکری باشد که در نهایت آن را باور می‌نامیم. هرچه میزان این باور و یقین در یک مسئله‌ای چه درست و چه غلط بیش از حد معمول باشد افکار، رفتار و اعمال ما نیز در اثر آن ازدیاد تغییر و مشابه آن می‌گردد.

تاثیرات باور

اما باور چه اثراتی در زندگی ما دارد؟ چرا باورهای ما نقش اساسی را در زندگی ما بازی می‌کنند و دلیل مهم بودن این قدرت اسرارآمیز چیست؟ برای پاسخ به سوالات ابتدا باید با نقش باورها به خوبی آشنا شویم. باورها همانگونه که در مقالات قبلی نیز به آن اشاره شد مجموعه تجارب گذشته ما نسبت به موضوعات، پدیدها و اتفاقات است حال این تجارب می‌تواند باتوجه به اهداف جامعه و فرهنگ متغیر باشد.

تاثیر فرهنگ، ادیان و رسانه‌ها در باور جوامع

ممکن است فرهنگ یک جامعه‌ ثروت را الهی، پاک و سعادت بخش بنامد و باور دست‌یابی به آن را نیز بسیار ساده تبیین کند و بلعکس ممکن است فرهنگ جامعه‌ای دیگر ثروت را مصادف با تباهی، سیاهی و انواع شرارت‌ها بداند و افراد را با باورهای دروغ و اشتباه مکلف سازد تا برای در امان بودن غضب الهی در حد رفع احتیاجات اولیه خود پول بسازند و زندگی خود را مدیریت کنند. به نظرتان کدام باور درست است؟ هر کدام از آن باورها چه نتایجی را به همراه خواهند داشت؟

اگر بخواهیم نوع دست آورد و کارآمد بودن آن جامعه را مورد ارزیابی قرار دهیم به راحتی پی‌میبریم جامعه‌ای که ثروت را خدایی و پاک توصیف نموده و باور دستیابی به آن را بسیار بسیار راحت تبیین کرده بدون آنکه شخص بخواهد با سختی‌های عجیب و غریب مواجه شود، بسیار رو به جلو و پیشرفته تر خواهد بود. بله درست است این قدرت باور است، اگر باور داشته باشیم که شرایط و افراد سالم، زیبا و ثروتمند بی‌نهایت است و من دوست دارم تا فقط با آن افراد ارتباط برقرار کنم خداوند باتوجه به نوع باور ما دقیقا همان خواسته‌ها را به ما نشان می‌دهد و درخواست‌های ما را به واقعیت بدل می‌سازد.

اگر مادر ادیسون باور نابغه بودن توماس را زمانی که به علت کند ذهنی از مدرسه اخراج شده بود بارها و بارها به او خاطرنشان نمی‌کرد امروز ما پدیده را به نام برق و بزرگ‌ترین مخترع جهان با ثبت بی‌شمار اختراع را نداشتیم (بله این قدرت باور است).

تعریف انواع باور

باورها می‌توانند با توجه به میزان اعتبارشان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار گیرند. منظور از اعتبار عقلانی بودن آن باور است که چقدر معقول و مورد پذیرش عقل و منطق است. بسیاری از باورها نه تنها معقول و منطقی نیستند بلکه مبتذل و گمراه کننده نیز می‌باشند. توجه داشتن به اصالت و نوع سخن، تفکر و اندیشه در ساختن و پرورش باورها امری لازم و ضروری است.

چنانچه یک سخن، فکر و یا عملی مورد راستی آزمایی معقولانه که مبتی بر دانایی، زیبایی و نظم است قرار نگیرد می‌تواند نتایج ناپاک و غیر منتظره را به بار آورد همانند بسیاری از موسیقی‌دانان، دانشمندان و شعرایی که اگر کمی خروجی کار و دست آوردهایشان را زیر ذره‌بین قرار دهیم خواهیم دید که همه آن‌ها سطح موفقیت، کیفیت و ارزشمندی کارهایشان به یک میزان نبوده و تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد.

راه شناسایی باور چیست

باورهای ما به راستی زندگی ما را می‌سازند. برای درک و شناسایی بهتر فقط کافی است تا به اندیشه‌ها و مجموعه تصاویری که در هرلحظه در ذهن‌تان در حال بازسازی، تبدیل و از نو ساخته شدن است توجه نمایید. چه می‌بینید؟ آیا آن تصاویر ذهنی منطبق با امیال و آرزوهای شما است؟ آیا شما را به اهداف و رسالت تان که همان ثروت، سعادت، رفاه، استقلال مالی و آرامش فکری است می‌رساند؟ اگر چنین نیست و شما دائما در حال حرکت برای فتح آنها نمی‌باشید پس باورهای ناسالم و اشتباه زیادی دارید که باید اصلاح شوند.

کلیه افراد موفق و کارآفرین دارای یک ویژگی مشترک و در عین حال مشابه هستند و آن هم کنترل ذهن و احساس است. با فراگیری قوانین کنترل ذهن که همان کنترل احساس را نیز شامل می‌شود شما به راحتی می‌توانید باورهای مخرب و محدود کننده خود را شناسایی کنید و راه‌های رفع و اصلاح آن را نیز بیابید.

باور به خداوند چیست

علت وجود تفاوت و تمایزی که میان شخصیت‌های بارز علمی و شخصیت‌های معمولی علمی وجود دارد عدم باور داشتن خالص به خداوند و نظم برتر است. البته این مثال فقط مخصوص نوابغ علمی دنیا نیست بلکه برای کلیه افراد در هر شغل و شاخه‌ای صادق است لذا جهت درک پذیر بودن مفهوم در مقاله باور چیست مثال نوابغ علمی را انتخاب کردیم.

بشنو از نی چون حکایت می‌کند

انسان بدون اتصال به خدای خود قادر به فهم ژرف و دقیق مفاهیم نخواهد شد. چنانچه یک انسانی قادر به برقراری ارتباط با خدای خود نباشد توانایی کسب بهره لازم و کافی را از مفاهیم، مواهب، شرایط، رویدادها و انوع پیش آمدها نخواهد داشت. حضور خداوند در ذهن و روح ما دریچه و ظرف ادراک ما را به سمت نور و روشنایی که همان معنی است باز و گشاده می‌سازد تا فراتر از ظرف موجود ببینیم، بشنویم، درک و در انتها احساس نماییم.

در مسیر کشف هوش، نقش زیادی ایفا نمی‌کنید. جهشی در هشیاری ایجاد می‌شود که می‌توان آن را شهود نامید، آن گاه راهکار خود به خود به سوی شما می‌آید در حالی که نمی‌دانید چگونه و یا چرا. آلبرت انیشتن

دست یابی به مفاهیم ذکر شده در حقیقت سرآغاز همه خلاقیت‌ها، نوآوری‌ها و شکوفایی ها است که همه نوابغ برجسته علمی، ادبی و هنری بدون تردید به آن معتقد و از آن بهرمند بوده اند. انیشتن باور داشت که قادر است فکر خدا را بخواند و اتفاقا به همین علت بود که نسبیت مهم ترین قاعده علم فیزیک که حقیقا کاربردپذیر و اعجاز آفرین است را کشف نمود. اسحاق نیوتون با کشف جاذبه، نیکولا تسلا با امواج و فرکانس، زکریا رازی با الکل، شکسپیر با نمایشنامه‌های جادویی خود، پیامبر اکرم(ص) با قرآن و … نمونه‌های محرز آن باور به خداوند است.

خودشناسایی سرآغاز تحولات

کلیه نتایج موثر و سرنوشت‌ساز زمانی محقق می‌شود که ما عملا به یک نیرویی که برتر از ما است باور داشته باشیم. کلیه رخدادهای بیان شده برای نوابغ مذکور زمانی پدیدار شده است که میزان باور آنها از اعتقاد به ایمان رسیده بنابراین، در غیر این صورت محال است که فردی بدون خودشناسی به معرفت مبتنی بر فضیلت دست یابد، بله این قدرت باور است اگر باور داشته باشیم می‌توانیم به سادگی به اهداف‌مان دست یابیم.

منظور از تبدیل شدن باور به ایمان یعنی فرد به درک و فهم کامل نسبت به یک مسئله‌ای رسیده باشد و علت پدیدار شدن و یا عدم وقوع یک رخداد و یا هر عامل دیگر را با تک تک سلول‌های وجودش پذیرفته باشد. به عنوان مثال فردی می‌گوید: من فلان تصویر را با هر دو چشم خود دیدم و شنیدم که فلان موضوع، توسط فلان آدم در فلان مکان با فلان لحن گفته شد. در این مرحله فرد باور کامل دارد که مفهوم X از فرد Y به‌وجود آمده بنابراین می‌توان گفت که نسبت به آن موضوع به باور رسیده.

البته بحث باور به خداوند بسیار وسیع و گسترده است که در مقاله باور چیست باتوجه به معین بودن موضوع امکان پرداخت کامل به آن وجود ندارد لذا برای فهم بهتر تاثیر باور لازم است تا به همین مقدار بسنده نماییم و با مثال‌های معقولانه این مبحث را موقتا به پایان برسانیم.

قدرت اسرارآمیز باور

برای آنکه مفهوم باور و قدرت سازنده آن قابل فهم‌تر شود بگذارید تا با یک داستان واقعی و مستدل تاریخی شروع کنیم.

کریستف کلمب کاشف قاره آمریکا

به گواه تاریخ کریستف کلمب کاشف آمریکا و دریا نورد اهل ایتالیا هنگامی که به دستور پادشاهی کاستیل ماموریت یافتن راهی به سمت هندوستان را داشت با سه کشتی از اقیانوس اطلس در سال 1492 مسیرش منحرف و صورت ناخودآگاه به سمت غرب یعنی آمریکا روانه شد. همانگونه که در سفرنامه کریستف کلمب به آن اشاره شده است زمانی که کلمب با کشتی غول پیکر خود در حال حرکت و رسیدن به قاره اول بود سرخ‌پوستان بومی آن قاره را از دور به شکل کاملا واضح مشاهده می‌کرد.

این در حالی بود که سرخ‌پوستان بومی آن قاره نه‌تنها کریستف کلمب بلکه کشتی غول پیکر که در تیررس مستقیم‌شان نیز بود را نمی‌دیدند! علت چیست؟ آیا کشتی بر روی آب نبود یا خیلی دور تر از دیده سرخ‌پوستان بوده؟ به‌نظرتان جواب چیست؟ پاسخ کاملا روشن است (باور).

ارتباط باور با فیزیک کوآنتوم چیست

طبق تحقیقاتی و پژوهش‌های وسیعی که جدید توسط دانشمندان فیزیک کوآنتوم صورت گرفت آنها منشا این عدم مشاهده و فهم را (باور نداشتن) سرخ‌پوستان دانستند. سرخ‌پوستان بومی آن قاره تا به آن لحظه هیچ تجربه قبلی از مشاهده یک جسم تحت عنوان کشتی بر روی آب را نداشتند. به همین علت نمی‌توانستند باور کنند که یک جسمی می‌تواند بر روی آب قرار گیرد، توسط باد و بادبان حرکت کند و در داخل آن تعداد زیادی از افراد با عنوان نا خدا و خدمه قرار گیرد به همین علت قادر به مشاهده واقیت نبودند.

به هر مقداری که این کشتی به سمت سرخ‌پوستان نزدیک‌تر می‌شد تعجب کریستف کلمب نیز از عدم واکنش سرخ‌پوستان به او مضاعف‌تر می‌شد. بله می‌شود این قدرت معجزه آسا باور و ایمان است، اگر به چیزی باور داشته باشید آن را مشاهده می‌کنید و اگر به آن اعتقادی نداشته باشید آن واقعیت را هر چقدر هم که حقیقت داشته باشد را نمی‌بینید. مفهوم بیان شده بر گرفته از کتاب‌های علمی تخیلی و یا فیلم‌های هالیوودی نیست بلکه کاملا علمی و بر مبنای بر یک داستان واقعی است.

ما از نظریه و فرضیه‌های احتمالی که شاید روزی اثبات شوند صحبت نمی‌کنیم، ما قوانین نظام آفرینش که توسط خداوند وضع شده است را با یکدیگر می‌آموزیم.

باور خودباوری چیست

با توجه به آگاهی‌هایی که در مقاله باور چیست بیان شده، آیا باز هم در خصوص قدرت باور تردید دارید؟ آیا باز هم باور ندارید که می‌توانید زندگی تان را به آن شکلی که خودتان دوست دارید و دلخواه‌تان است خلق کنید؟ آیا باور می‌کنید که در دورن شما خداوندی قرار دارد و حاضر است تا همه سوالات و خواسته‌هایتان پاسخ دقیق و سریع دهد؟ چرا از آن نیرو استفاده نمی‌کنیم و با ایمان خودمان آن را به واقعیت بدل نمی‌سازیم؟ پاسخ به تمامی این سوالات ریشه در یک چیز دارد و آن هم عدم خودباوری است!

ما به خدا و توانمندی‌های خدادای مان باور نداریم، ما باور نداریم که همانند خداوند خالق ایم و قدرت آفرینندگی داریم. اگر با ساختن باورهای صحیح و سلامت به خداوند درونمان متصل شویم و از خودپرستی رها شویم به راحتی می‌توانیم شرایط زندگی خودمان را آنگونه که می‌خواهیم خلق کنیم. البته باید یادمان باشد زمانی که به خودباوری می‌رسیم در اصل حضور و قدرت خداوند را در زندگی‌مان واضح‌تر می‌سازیم و اجازه می‌دهیم تا اندیشه و عمل ما را در مسیر درست که همان ثروت، سعادت، ارتباطات فوق العاده، موفقیت شغلی و تحصیلی است هدایت نماید.

تمرین برای افزایش باور خودباوری

اگر بخواهیم یک تمرین کارگشا و واقعا سودمند را معرفی کنیم باید بگوییم که فقط در جستجوی الگوها و باورهای موفق و ثروت آفرین باشید، افرادی که در بدترین شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی راه صحیح را پیدا و با قدرت زندگی خود را دگرگون کرده‌اند. خواهید دید که فقر و عدم موفقیت تنها یک توهم بوده و این باورهای ما است که در هر لحظه زندگی ما را محتول می‌سازد.

با هر بار مشاهده دست‌آوردها، مطالعه کتاب‌ها و ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با این الگوهای موفق اساس مفهوم باور و قدرت شگفت انگیز آن بیشتر و بیشتر برایتان به وضوح می‌رسد به نحوی که زندگی‌ فردی و شغلی‌تان توسط خداوند از پایه و اساس تغییر و به سمت ترقی و رونق روز افزون هدایت می‌شود. بنابراین از همین حالا این تمرین کلیدی و الهام بخش را در دستور کار قرار دهید و روزانه آن را با تمام شور و شوق انجام دهید.

با هر بار پیگیری مداوم این تمرین که تمرکز بر روی خواسته‌ها و اهداف است باورهایتان آرام آرام تغییر می‌کند و آن رویدادهای خارق العاده همانگونه که برای سایر افراد محقق شده برای شما نیز پدیدار می‌گردد. به امید الله مهربان

نتیجه گیری کلی

باورها با توجه به اهمیت و قدرتشان نقشی اساسی در نوع انتخاب، رفتار، عملکرد و نگرش ما نسبت به مفاهیم و وقایع دارند و بنا بر تحقیقات اثبات شده فیزیک کوآنتوم در خصوص باور نمی‌توان به سادگی از کنار این موضوع حیاتی عبور کرد. باید باورهایمان را شناسایی کنیم و در انتها آنها را اصلاح، بهبود و در نهایت به مرحله پویایی برسانیم. یکی از آن راه‌ها باور به غیب و ایمان به خداوند خالق کیهان و آن نظم برتر است.

کلیه افراد موفق، کارآفرینان ممتاز، نوابغ علمی، ادبی، هنری جهان و … به واسطه ایمان و باور تزلزل ناپذیری که به خداوند و آن نیروی برتر داشته اند توانسته اند تا به درک و کشف مسائل نو و بدیع جهانی دست یابند و جهان را با تغییر و تحول بنیادین روبه‌رو سازند. ما بدون شک مدیون باور بزرگان علمی، ادبی و هنری همچون: ابن سینا، مولانا، افلاطون، ادیسون، ایلان ماسک، بیل گیتس، باخ و… هستیم که علاوه بر به‌کمال رساندن خود دنیا را نیز به کمال الهی (قدرت باور) نزدیک‌تر نموده‌اند.

امیدواریم که از مقاله باور چیست نهایت استفاده و بهرمندی را کسب کرده باشید، تنها هدف ما از تالیف مقاله باور چیست آشنایی شما با مفاهیم پایه‌ای باور بود تا بتوانید به راحتی به ذهنیت صحیحی از این موضوع دست یابید. لطفا برای ارتقا سطح کیفی مقالات مشارکت خود را در بخش دیدگاه‌های سایت بیشتر و مثمرثمر تر نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *