تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

چگونه تمرکز کنیم؟ راه تمرکز کردن را بیاموزید

چگونه تمرکز کنیم

چگونه تمرکز کنیم؟ تمرکز حواس، علی الخصوص تمرکز کردن برروی یک موضوعی که بسیار مورد علاقه‌مان است امروزِ تبدیل به یک مسئله و حتی مشکل جدی شده است. برخی و شاید بسیاری از افراد به دلیل وجود عوامل حواسپرتی متنوع و متعددی که قالبا در بسترها و شکل‌های رنگانگ وجود دارد قادر نیستند تا تمام حواس، دقت و توجه‌شان را معطوف بر یک موضوع واحد و مشخص سازند.

به ‌همین علت در مقاله «چگونه تمرکز کنیم» دایره اطلاعات ما مشخصا بر پاسخ به همین پرسش استوار خواهد بود.

سوال، آهنربای توجه و دقت

به این پرسش فکر کنید که «چرا قادر نمی‌باشید تمام توجه‌تان را نسبت به یک مسئله متمرکز کنید؟».

جالب است بدانید که سوال درست و هوشمندانه یکی از راه‌های ایجاد و افزایش تمرکز حواس است. شما زمانیکه به این سوال می‌اندیشید ذهن‌تان می‌کوشد تا درمیان اطلاعات موجود که در قسمت بایگانی‌های ذهن‌تان قرار دارد آن جوابی که بیشترین تناسب و سازگاری را دارد بیابد و سپس تداعی نماید. پاسخی که به این سوال می‌دهید گشاینده روزنه‌های متعددی خواهد بود.

پاسخ صادقانه شما به این پرسش، نقاط ضعف و قوت‌تان را به خوبی مشخص می‌کند و شما به آسانی آن دسته از عواملی را که در قالب یک محرک حواس پرتی مانع دقت و توجه کامل شما نسبت به یک موضوع خاص هستند را شناسایی می‌کنید. فرآیند مذکور مستلزم وجود توجه و دقت کامل است و این بدون وجود تمرکز حواس میسر نخواهد بود.

بنابراین؛ لازم است که به این پرسش فکر کنید و در تلاش باشید تا پاسخی درخور و کارآمد را به جهت برون رفت از حواسپرتی و ایجاد پایه‌های ابتدایی تمرکز حواس برای خودتان پدید آورید. برای آنکه کمی بنای تمرکزمان محکم و استوارتر گردد لازم است تا علایق‌مان را کشف کنیم.

طرح سوالات این چنینی ذهن شما را نسبت به اهداف‌تان متمرکز می‌کند، دایره توجهاتتان را نسبت به مسائل مورد علاقه‌تان محدودتر می‌کند و در انتها به افکارتان نظم و سامان هدفمندی می‌بخشد. هم اکنون که به پرسش مذکور می‌اندیشید ذهن‌تان می‌کوشد تا توجه خود را از هرآنچه غیر از این سوال است دور نماید و این محور تمرکز و خصوصا موضوع مقاله چگونه تمرکز کنیم است.

چگونه تمرکز کنیم؛ در جستجو علایق‌تان باشید

پاسخ اولی که به پرسش ابتدایی مقاله چگونه تمرکز کنیم می‌دهیم آن است که شما باید دقیقا بدانید که مشخصا به چه‌چیزی در زندگی خود علاقه‌مند می‌باشید؟ یافتن این علاقه به زندگی شما جهت و هدف می‌دهد و در پس این هدف معنا و امید نمایان می‌گردد. امید و ذوق دو عامل فوق العاده کلیدی و موثری هستند برای آنکه تمرکز حواس شما به شکل فزاینده‌ای رشد کند.

انسان ناامیدی که احساس پوچی می‌کند، فردی است که از غایت و تاثیر خود در عالم بی‌خبر است و خود را عاملی جدی و ارزشمند در تغییر شرایط خود و حتی در ابعاد وسیع‌تر جهان نمی‌داند. طبیعی است که این همه ناشی از فقدان تامل و تفکر در باب خود است. مولانا در بیتی به شکلی کاملا زیبا و شیوا انسان را برای یافتن معنای زندگی دعوت می‌کند. او می‌گوید: «روزها فکر من این است و همه شب سخنم – که چرا غافل از احوال دل خویشتم».

خودشناسی، جاده شناخت علایق‌تان است

شناخت خود و خودشناسی اصل و اساس تولد و زیست مجدد است که افلاطون حکیم یونان باستان از آن به تولد ثانی یاد می‌کند. چرا آفریده شده‌اید؟ چرا قرار است زندگی کنید؟ مهارت و هنر منحصربه‌فرد شما چیست؟ آن حرفه یا اندیشه‌ای که تنها شما باید آن را به بلوغ برسانید و فرد دیگری قادر به انجام دادن آن نیست زیرا این گره تنها به دستان ارزشمند شما باز می‌گردد.

با خودتان عمیقا فکر کنید و آن مهارت یا کاری را که احساس می‌کنید غایت زندگی‌تان است و به شیوه حیات‌تان جهت، هویت و اصالت می‌بخشد را بیابید و در جهت تحقق آن به صورت علمی و ملموس به شکلی که از کاربرد و کارکرد برخوردار باشد بکوشید. صرف نظر از آنکه والدین یا جامعه با شما همراه باشد یا نباشد. شما پا در مسیر بگذارید و آنگاه قدرت تمرکز حواس را مشاهده کنید.

برای آنکه بدانیم «چگونه تمرکز کنیم» لازم است تا «بهای تمرکز» را بپردازیم. شجاعت، جسارت، عدم ترس و ساخت «اندیشه توحیدی»؛ مقدمات و پشتوانه کشف رسالت فردی است که شما به لطف الهی با مطالعه مقاله مذکور در امتداد آن قرار دارید.

احساس، قطب‌نمای کشف رسالت‌تان است

به‌یاد داشتن این نکته بسیار ضروری است که برای کشف رسالت‌تان در زندگی باید به «احساس درونی‌تان» توجه کنید. آیا اگر حقیقتا برای نمونه به کار آشپزی یا نقاشی و حتی دندان‌پزشکی علاقه‌مند می‌باشید و هدف زندگی‌تان را در راستای تحقق هرچه بهتر آن می‌دانید، ملاحظه کنید که آیا با هربار انجام آن حرفه به احساس آرامش درونی و ذهنی می‌رسید یا خیر؟

آیا احساس سرزندگی، طراوت، پویایی، ارزشمندی، آرامش و امنیت می‌کنید یا خیر؛ صرفا برای شما کسب پول و افزایش اعداد حساب بانکی اهمیت دارد؟ در مورد آنکه چگونه تمرکز کنیم و اینکه چرا تمرکز نداریم شما باید به ریشه‌ها برگردید که تماما محوریت، همین مفاهیم بیان شده است. تمرکز حواس با صداقت و اَصالت فرد به‌وجود می‌آید؛ غیر از آن باشد «خود فریبی» است.

چگونه تمرکز کنیم؟ آیا احساس کشش به مقصد دارید

از دیگر عوامل بسیار تاثیرگذاری که تمرکز حواس را در شما پدید و آن را پرورش می‌بخشد البته پس از آنکه شما موفق شده باشید تا به واسطه خودشناسی هدف‌تان را از زندگی و استعدادهای پنهان‌تان را بیابید موضوع «حرکت و پیشروی غیرارادی» است.

اگر واقعا شما استعداد ذاتی‌تان را کشف کنید (وجود انسان بی‌استعداد محال است) ذوق، اشتیاق و احساس نشاط و سرزندگی که در پس آن استعداد است و ثمره طبیعی آن می‌باشد شما را به شکل غیرارادی در خط و مسیر تعالی و تمرکز حواس بیشتر و منسجم‌تر قرار می‌دهد بدون آنکه شما نیازمند به انجام کارهای عجیب و تکنیک‌های خاصی باشید.

اگر به دنبال آن هستید که بدانید چگونه تمرکز کنیم توجه به این نکته مهم است که انگیزه و داشتن انرژی حداکثری میوه پربرکت شناخت خود است.

چگونه تمرکز کنیم؟ آیا در زمان حال پویا هستید

احوالات‌تان را مورد بررسی جدی و همه‌جانبه قرار دهید. آیا شما همواره در ترس و اضطراب هستید؟ آیا شما از آینده یک تصویر سیاه توام با پدید آمدن عوامل ناخوشایند دارید یا از گذشته حسرت به دل دارید؟

آیا بجای آنکه در زمان حال، حال را آنگونه که باید تجربه کنید؛ مدام در سفر کردن میان گذشته و آینده هستید؟ این عوامل نقش یک سم را برای تمرکز ایفا می‌کنند. از راه‌های بهبود تمرکز حواس، حضور پویا در لحظه است. اگر به‌دنبال خودشناسی و کشف استعدادهای ذاتی‌تان هستید ملاحظه کنید که به چه میزان در زمان حال استوار می‌مانید؟ کیفیت و شدت آن چگونه است؟

اگر خصوصیات مذکور در آن کسب‌وکار، مهارت، شغل یا حتی رشته تحصیلی که تصور می‌کنید به آن علاقه‌مند می‌باشید وجود نداشت این به بدان معنی است که شما همچنان در شناسایی آن استعداد موفق نبوده‌اید و باید با جدیت مضاعف به واکاوی درونتان بپردازید.

بهداشت فکر و آرامش روان از عوامل تمرکز حواس

در این حوزه لازم است تا برای آنکه با پاسخ «چگونه تمرکز کنم» دقیقتر آشنا شوید و از زوایای گوناگون پاسخ‌های مورد انتظارتان را از آن استخراج کنید با «بهداشت فکر» و «تفاوت آرامش و آسایش» آشنا شوید که ما قبل‌تر در این دو زمینه مقالات بسیار مفید و کاربردی را تالیف کرده‌ایم که برای مطالعه عمیق‌تر پیشنهاد می‌کنیم که در قسمت جستجو وبگاه آنها را جستجو و مطالعه فرمایید.

آگاهی شما از هریک از این مفاهیم نه‌تنها دریچه ذهن‌تان را ابعاد مختلف اینکه چگونه تمرکز کنیم باز می‌کند بلکه راه‌های متنوع و گوناگون تمرکز کردن را نیز پیش پای شما قرار می‌دهد تا با یک چشم انداز و دورنمایی جامع قدم در راه ارتقا تمرکزتان بگذارید. تعدد مسیر به شما این فرصت را می‌دهد تا انتخاب کنید و آن روش‌هایی را که احساس می‌کنید پرکننده نقاط ضعف شما هستند را به درستی شناسایی کرده و در نهایت برگزینید.

اگر رسالت شما در حوزه تحصیلات و مطالعه است دوره تندخوانی فرزانگان بهترین منبع برای هدایت شما در این حوزه است تا به صورت قاعده‌مند و استاندارد تمرکز حواس، حافظه و درک مطلب‌تان را به همراه حافظه بهبود و ارتقا بخشید زیرا مهارت تندخوانی زیربنای تمرکز حواس در مطالعه و فراگیری مفاهیم و تجذیه و تحلیل معانی است.

نتیجه‌گیری

ثروت نسبتا بالا و ایده‌آل نتیجه طبیعی و معمول قدم گذاشتن در مسیر علایق است که تنها با خودشناسی و حرکت کردن در راه خواسته‌ها محقق می‌شود لذا برای آنکه بدانیم چگونه تمرکز کنیم؛ فراگیری این آگاهی‌ها الزامی است. از همین حالا چندین بار از ابتدا کلیه مفاهیم این مقاله را با دقت مطالعه کنید و نکات مهم آن را که در جهت ایجاد تمرکزتان است را یادداشت کنید.

بکوشید تا آنها را عملی کنید زیرا این دسته از مطالب صرفا اموری انتزاعی نمی‌باشند بلکه زمانی نتایج و دست‌آوردهای خودشان را آشکار می‌سازند و فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند که شخص تک تک آنها را در زندگی فردی یا کاری خود پیاده‌سازی نماید.

اگر به دنبال انجام تمرینات افزایش تمرکز حواس می‌باشید دوره تندخوانی فرزانگان بهترین گزینه است. در دوره تندخوانی فرزانگان شما به مدت 24 روز به شکل کاملا هدفمند مطبق با یک برنامه‌ریزی اصولی از صفرتاصد مهارت تندخوانی و رسیدن به تمرکز حواس، خلاقیت، نبوغ و از همه مهم‌تر روش صحیح مطالعه و شیوه فراگیری استاندارد را می‌آموزید.

تقاضامندیم جهت بهبود سطح کیفی مقالات و انتشار محتواهایی که مطابق با نیازهای شما باشد، حتما دیدگاه‌های ارزشمندتان را برای ما ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه