تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

تمرکز حواس چیست؟ راهنمای جامع برای شروع

تمرکز حواس

تمرکز حواس و عوامل موثر در رشد و عدم کارایی آن از کلیدی ترین مباحث آموزشی و پژوهشی در حوزه یادگیری و نحوه صحیح مطالعه است. زمانی که ما با عدم تمرکز حواس موثر رو به رو هستیم نمی‌توانیم مفاهیم را با کیفیت و جزئیات ارائه شده به شکل جامع و کامل درک و یا در حافظه مان ذخیره کنیم. از این رو موضوع تمرکز حواس چیست مطرح می گردد که در این مقاله قصد بررسی آن را به صورت کلی داریم.

یادتان باشد برای یک فرد تندخوان و باهوش افزایش تمرکز حواس به تنهایی کفایت نمی کند. چرا که علاوه بر ارتقاء قوای تمرکز موضوع کیفیت آن نیز مد نظر می باشد. شما مخاطبان گرامی و همراه کانون در این مقاله آموزشی علاوه نحوه ارتقاء تمرکز به دو روش کمی و کیفی ، یک تمرین فوق العاده جذاب و قدرتمند را جهت افزایش تمرکزتان خواهید آموخت پس با ادامه مطالعه مقاله تمرکز حواس چیست همراه ما باشید.

تمرکز حواس چیست

تمرکز حواس به انگلیسی: Concentration به معنی اشراف کامل و جدی ذهن بر روی یک موضوع واحد طبق جدیدترین تحقیقات متخصصان و محققان حوزه یادگیری است. مفهوم بیان شده فوق دقیقاً نمایانگر ویژگی های اصلی و ذاتی ذهن است زیرا یکی از عملکرد های مغز ما انسان ها دقت بر روی یک موضوع در آن واحد است. ذهن ما انسانها قادر به درک چند رویداد با مضامین متفاوت در آن واحد نمی باشد چرا که ساختار مغز ما توسط خداوند بر این مبنا طراحی شده است.

پس خودمان را با ساختار و عملکرد ذاتی ذهنمان هماهنگ سازیم. برای اینکار لازم است تا به تمایلات درونی و ذاتی مان گوش فرا دهیم چرا که قلب ما همان قطلب نما و راهنمای درونی ما است که در هر لحظه مسیر صحیح و سعادتمند را نشانمان میدهد. البته برای فهم بهتر این مسئله باید با دانش متافیزیک بیشتر آشنا شوید که در مقاله مذکور مجال آن برای بیان وجود ندارد.

جهت آشنایی بیشتر توصیه می‌کنیم حتما از مقاله باور و ایمان چیست استفاده نمایید.

ساختار مغز به زبان ساده

در این بخش از مقاله تمرکز حواس چیست قصد داریم تا ساختار مغز را به زبان ساده بیان کنیم تا به مضمون تمرکز حواس بهتر و دقیق‌ تر آشنا شوید.

مغز به یک موضوع در لحظه توجه می‌کند

ذهن انسان برای آنکه قادر باشد موضوعات را با کیفیت و جزئیات بالا درک نماید و همچنین آنها را در حافظه جهت بکارگیری استفاده نماید باید در آن واحد فقط به یک موضوع مشخص توجه کند. اگر این روند به خوبی و با دقت بالا انجام شود درک مطلب ما نیز با کیفیت فوق العاده عالی ارتقا می یابد و ذهن را قادر می سازد تا مطالب مشابه دیگر را با کیفیت بالا درک و در نهایت در حافظه ذخیره نماید.

از مفهوم ارائه شده فوق این نتیجه حاصل می گردد که اگر ذهن بتواند مفاهیم و مطالب را با دقت عالی درک نماید نیاز به درگیر شدن کامل با یک موضوع مشخص و واحد دارد. علت مکرر و مداوم حواسپرتی یا کاهش تمرکز، عدم اشراف کامل مغز بر موضوع مشخص و همچنین توجه مستمر و لحظه ای بر موضوعات گوناگون است. مواردی که به لحاظ معنا و پیام با یکدیگر کاملا متفاوت هستند. این فرآیند باعث عدم تمرکز و همچنین افزایش پرش های فکری می گردد.

امتناع مغز از ورود به چالش های جدید

از دیگر خصوصیات مغز که اگر از جانب ما تحت کنترل قرار نگیرد بسیار خطرناک است عدم ورود به چالش های نو است. زیرا نظام آفرینش در حال حرکت به سمت جلو، خلق ارتعاشات تازه و ایجاد تغییرات بسیار وسیع در سطح کلان است. اگر ما نیز خودمان را با تغییرات لحظه ای جهان هستی همگام نسازیم بدیهی است که از فهم، درک و عمل به ایده‌های روز و نو غایب خواهیم شد.

حالا شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که این قاعده جهانی چه ارتباطی با تمرکز حواس دارد؟ باید بگوییم این موضوع دقیقا به اصل کشف علایق فردی باز میگردد. یک انسانی که از تمرکز حواس بسیار عالی برخوردار است در گام اول به خودشناسی و در گام دوم به عملگرایی رسیده است. به جای فرار از مسئولیت، مسئولیت پذیری را آموخته تا با ورود به چالش‌های جدید و خلق دست آوردهای نو خود را در مسیر خوشبختی دائمی استوار سازد.

عدم تغییر پذیری مهره کلیدی تمرکزحواس

کلیه موارد بیان شده تنها تمرکز حواس را شامل نمی‌شود زیرا به طور کلی خلاقیت، هوش، نبوغ، حافظه و حتی درک مطلب نیز ارتباط مستقیمی با مفاهیم بیان شده دارند. لذا شما به می‌توانید به جای واژه تمرکز حواس از کلیه واژه های مذکور نیز استفاده نمایید و با یک تیر چند نشان بزنید. اما چه ارتباطی میان تغییرپذیری و تمرکزحواس وجود دارد؟

ربات‌ها تغییرناپذیر هستند! مانند آنها نباشیم

اگر یک انسان به صورت پیوسته و متداول مشغول به انجام یک کار مشخص باشد چه فرقی با یک ربات خواهد داشت؟ ربات‌ها نیز دقیقا از همین ویژگی برخوردار می‌باشند زیرا بدون هیچ خلاقیت و نوآوری فقط همان کاری را انجام می‌دهند که از قبل انجام می‌دادند. نام این رویه عادت و به بیان ساده تر عدم تمرکز حواس است. تغییر منجر به خلاقیت و نوآوری کلید تمرکز حواس است.

راز تمرکزحواس ذهنیتی پویا است

یک فردی که از تمرکز حواس بالا برخوردار است باید ذهنیت تغییر پذیر داشته باشد و دائما به فکر سازندگی و نمو در هرکار و دانشی باشد. وقتی تغییر صورت می‌پذیرد دروازه‌هایی از مضامین تازه و بکر که در درون هر کدام از آنها فرصت‌هایی تحول آفرین موجود است به روی انسان از جانب خداوند یکتا گشوده می‌شود که اساسی ترین عامل پرورش خلاقیت، بلوغ فکری و افزایش تمرکز حواس است.

تمرکزی که ما را در جهت کشف راهکارهای موثر برای کسب آن مضامین تربیت می‌سازد. در خصوص راه‌های پرورش تمرکز حواس در دوره جامع تندخوانی فرزانگان آموزش‌ها، تمارین و آگاهی‌های فوق العاده اثربخش و کارآمدی ارائه شده است که پیشنهاد می‌کنیم برای شروع تحولات بنیادین در زندگی تان از آن پکیج جامع استفاده نمایید.

خود را با سازمان ذهنی ‌مان هماهنگ‌ تر کنیم

برای آن که تمرکز حواس خود را افزایش دهید در قدم اول باید خودتان را با ساختار ذهنتان هماهنگ سازید. هماهنگ سازی به معنای آشنایی با ساختار عملکرد مغزتان  می باشد. مغز شما قادر به درک فوق العاده یک موضوع در آن واحد است پس در نتیجه یک موضوع مشخص را به شکل اختصاصی انتخاب نمایید و با  تمام علاقه شروع به فعالیت کنید. با انجام این تمرین ساده شاهد افزایش تمرکز حواس‌تان در کوتاه ‌ترین زمان ممکن با کیفیت فوق العاده عالی خواهید بود.

راه های افزایش تمرکز حواس چیست

در این بخش ما سه راه بسیار کلیدی و بی‌نظیر را برایتان در نظر گرفته ایم که در صورت اجرا قادر خواهید بود به آسانی تمرکز حواس خود را به دست آورید و از آن نهایت استفاده را نمایید.

برای افزایش تمرکز خودتان را در حالت آلفا قرار دهید

یکی از عوامل مهم و جدی در خصوص عدم تمرکز حواس موضوع روزمرگی می باشد. خودتان را از روزمرگی و عادات اشتباه قبلی خارج و رها کنید. روزمرگی های زندگی یا به بیان ساده تر عادات اشتباه گذشته، شما را به سرعت به سمت مسیر های گمراه کننده، رنج آور و متشنج زندگی هدایت می کند.

خودتان را از بار مسئولیت های اضافه و بی نتیجه آزاد کنید. در کمال آرامش خاطر و استقلال فکری ، خود را موظف به کشف استعدادها و علایق تان سازید. زیرا زمانی که این عمل راهگشا را انجام می شود تمرکز حواس تان به شکل چشمگیری ارتقا پیدا می نماید و در نهایت موجب افزایش توجه تان نسبت به موضوعات می گردد ، که این فرایند با درک مطلب کاملا مرتبط است.

حالت آلفا چیست و چه تاثیراتی در تمرکز دارد

حالت آلفا مرز میان بیداری و خواب سبک است. این حالت به یک رفتار و وضعیت ویژه‌ای گفته می‌شود که شما را به حالت آرامش خالص می رساند و در این میان سرعت پردازش سلول های عصبی و مکانیزم مغز را مضاعف تر می‌کند که در نهایت آغازگر طیفی عظیمی از رویدادها و اتفاقات مهم و نو در مغز می باشد.

زمانی که شما در حالت آلفا قرار می‌گیرید و شروع به انجام تکنیک ها و تمارین ویژه‌ای در خلال آن حالت می کنید می‌توانید به صورت معجزه آسا به عوالم و علومی الهی دست پیدا کنید که آلبرت انیشتین نام آن را «تخیل یعنی همه چیز» نهاده است. قدرت شهود ، دریافت الهامات ، نبوغ و کشف تماماً در حالت آلفا محقق می گردد.

شرایط و نحوه صحیح قرارگیری در حالت آلفا، چگونگی استفاده از قدرت تصور و تخیل و همچنین همزمان سازی نیمکره چپ و راست جهت افزایش تمرکز حواس و درک مطلب که تنها مورد استفاده نوابغ علمی بزرگ تاریخ بوده است. در دوره جامع تندخوانی فرزانگان موضوع مذکور به صورت کامل همراه با فایل های صوتی ضمیمه که به شکل اختصاصی آماده شده تدریس شده است.

شناسایی عوامل حواس‌ پرتی و روش‌های رفع آن

عوامل حواس پرتی به مجموعه مواردی گفته می‌شود که هدف و رسالت‌شان ایجاد پراکندگی توجه، پریشانی فکری و از همه مهم تر تولید احساسات مخرب و تنش های روانی گوناگون است. هنگامی که کلیه موارد بیان شده در ما وجود داشته باشند تمرکز حواس به شکل محسوسی کاهش پیدا می‌کند و دقت و توجه لازم و پویا را از ما به راحتی سلب می‌نماید.

البته عوامل حواس پرتی جنبه های گوناگون و تعاریف دقیق تری نیز دارد که در دوره جامع تندخوانی فرزانگان به صورت کامل همراه با مثال و تمرین آموزش داده شده است اما بهترین روشی که برای بهبود تمرکز و رفع حواس پرتی بسیار موثر است کم‌ رنگ تر نمودن حضور این عوامل است. برای رفع این موضوع هرروز صبح که از خواب بیدار می‌شوید به موضوعات نو و سلامت توجه کنید، مواردی که احساس امید را در شما زنده نگه می‌دارد.

راهکارهای موثر در تمرکز حواس چیست

خودتان را در حالت آلفا قرار دهید. حالت آلفا به معنای رسیدن به آرامش طبیعی و اصولی است که در این حالت امواج مغزی از 28-12 هرتز به 12-8 هرتز کاهش پیدا می‌نماید و شما را به نهایت آرامش روحی و جسمی نزدیک می سازد. به هنگام مطالعه ابتدا این تمرین را انجام دهید و شاهد افزایش تمرکز حواس تان به شکل خیره‌ کننده‌ای باشید. در دوره آنلاین تندخوانی و علوم مهارت های یادگیری نحوه اجرای صحیح این تمرین به صورت جامع همراه با نکات و راهکارهای مضاعف تر تدریس شده است.

آزادسازی ذهنی و نتایج سودمند آن

مبحث آزاد سازی ذهنی ارتباط مستقیمی با تمرکز حواس دارد. ما زمانی دچار حواس پرتی می‌شویم که با عدم تمرکز حواس رو به رو باشیم و عدم تمرکز زمانی محقق می شود که ذهن ما به لحاظ علمی کاملا آشفته یا به اصطلاح سنگین باشد. پریشانی ذهن و وجود پرش های فکری تماماً از عوامل مهم عدم تمرکز حواس بالا و مطلوب است. تمامی مطالبی که خدمت شما دوستان ارائه شد اگر مورد توجه قرار گیرد میزان تمرکز شما را به مراتب تقویت و ارتقا می بخشد.

برای افرایش تمرکز حواس ذهن تان را معطوف عوامل مهم کنید

بهترین تمرین در این بخش تخلیه ذهن از موضوعات حواشی و غیر مرتبط با حوزه کاری تان است. یادتان باشد هر پیام و مطلبی که در جهت علایق شما نباشد یک عامل حواس‌پرتی جدی به شمار می آید. پس تا جایی که امکان پذیر است موضوعات فرعی و حاشیه ای را کنار بگذارید و تمام انرژی خود را معطوف رسالت خود نمایید تا به تمرکز حواس بالا دست یابید.

از همین حالا یک دفترچه یادداشت تهیه کنید و با نوشتن عوامل غیر اصلی و فرعی زندگی تان به ارتقا تمرکز حواس خود کمک کنید. موضوعات اصلی را از فرعی جدا و یک لیست کاملا دقیق و مرتبی آماده نمایید. با انجام این کار شما یک دورنمای کلی و شفافی از توجهات، کارها و گرایشات تان خواهید داشت که در دراز مدت همانند یک نقشه راه در هرلحظه دقیق تر راه را برای کنترل ذهن و افزایش تمرکز نشان می‌دهد.

برای بهبود تمرکز حواس و آزاد سازی ذهن انذار کنید

انذار نمودن به معنی روی برگرداندن یا نادیده انگاشتن است که خداوند در سوره 32 آیه سجده به پیامبراکرم(ص) در مقابله با کافران (انسان‌هایی که در برابر زیبایی و نظم تعصب به خرج می‌دهند) به آن تاکیید می‌کند. انجام این کار به شکل معجزه آسایی احساس ما را کنترل می‌کند و جریان ذهنی و فکری ما را در جهت رشد و شکوفایی روز افزون پویا تر می‌نماید.

حال که چنین است، از آنها روی بگردان و منتظر باش؛ آنها نیز منتظرند! سوره 32 آیه سجده

انذار نمودن به ما می‌آموزد تا به موضوعات نامناسب و ناموزون که جزوه عوامل حواس پرتی هستند توجه نکنیم و در مقابل به آرزوهایمان فکر کنیم.

انسان های ضعیف انتقام می‌گیرند، انسان های قوی می‌بخشند اما انسان‌های باهوش نادیده می‌گیرند. انیشتن

در جلسه یازدهم دوره جامع تندخوانی فرزانگان این موضوع به صورت جامع و علمی آموزش داده شده است. یکی از راه های بسیار نتیجه بخش برای رفع عوامل حواس پرتی عدم توجه نسبت به آن محرک است. به هر میزانی که این توانمندی را در خود رشد و پرورش دهیم به همان میزان می‌توانیم تمرکز حواس خود را به میزان قابل توجهی ارتقا دهیم.

افزایش تمرکز حواس و تندخوانی

شاید برایتان جالب باشد اما علت اصلی به وجود آمدن مهارت تندخوانی در حقیقت افزایش تمرکز است. ما از روش ها و تکنیک های تندخوانی به جهت افزایش میزان درک مطلب مان استفاده می کنیم. حالا سوال من از شما آن است که برای داشتن درک مطلب عالی باید چه کاری انجام دهیم؟؟؟ بله درست است داشتن تمرکز حواس خوب و عالی باعث بالا رفتن قدرت درک مطلب مان می گردد.

از دوره جامع تندخوانی فرزانگان کانون آموزش و پژوهش حسنی استفاده کنید زیرا بسیار بیشتر از هزینه مصرفی تان سود خواهید نمود. شما برای آنکه سرعت مطالعه خود را ارتقا دهید ابتدا باید بر روی سرعت حرکت چشم هایتان تمرکز کنید. با تمرینات و روش های نوینی که در این دوره فوق العاده جذاب و حرفه ای ارائه و تدریس شده است شما فقط در مدت زمان 25 روز به شکل کاملا هوشمندانه، صحیح و علمی می توانید :

  • سرعت مطالعه (500 کلمه در دقیقه)
  • جذب سریع اطلاعات توسط چشم ها
  • تجذیه تحلیل مفاهیم در آن واحد به جهت درک اطلاعات (افزایش قدرت Cortex مغز)
  • تمرکز حواس و حافظه سه گانه را به میزان قابل توجهی نسبت به گذشته ارتقا بخشید.

چگونه تمرکز کنیم و آن را ارتقا بخشیم

تا آخرین لحظه زندگی تان از این تمرین فوق العاده جذاب و کاربردی استفاده نمایید و شاهد شگفتی های شیرین آن باشید. تمرین تجسم جزوه ارکان اصلی افزایش تمرکز حواس است که در دوره جامع تندخوانی فرزانگان این مبحث به صورت کامل تحت عنوان تصویر سازی ذهنی آموزش داده شده است.

برای افزایش تمرکز قدرت تجسم خود را ارتقا دهید

جسم مورد علاقه تان را انتخاب کنید و به مدت ۳۰ ثانیه سعی کنید تا از تمامی زوایا با دقت و به طور کامل به آن نگاه کنید زیرا شما باید قادر باشید تا در تصورات خود تمامی آن جزئیات ، رنگها و حالات را با کیفیت عالی مشاهده نمایید. سپس بعد از اتمام ۳۰ ثانیه چشمان تان را ببندید و آن تصویری را که از تمامی زوایا مشاهده نموده اید با استفاده از قدرت تصور خود به صورت کامل در تمامی ابعاد مجسم کنید. زمانی که تصویر مجسم شده واضح و کامل باشد تمرکز شما نیز ارتقا پیدا نموده است.

جا نزنید و با قدرت به مسیرتان ادامه دهید

لازم به ذکر است که این تمرین برای بار اول ممکن است تا کمی سخت باشد اما با تکرار و تمرین مستمر و واضح تر می شود. تمرین فوق یکی از قدرتمندترین و همچنین استاندارد ترین تمرین در خصوص افزایش تمرکز می باشد. تمرین قدرتمند فوق را در طول روز، سه بار انجام دهید پس از گذشته یک هفته شاهد افزایش تمرکز حواس تان خواهید بود.

با قدرت و ایمان هر چه تمام تر به مسیرتان ادامه دهید تا خداوند نتایج فوق العاده شگفت انگیز را نسیب تان نماید و باعث موفقیت شغلی و تحصیلی تان شود. جهت مطالعه مقالات فوق العاده دیگر به بلاگ مراجعه کنید.

نتیجه گیری کلی

امیدواریم که تا به این لحظه از مقاله تمرکز حواس چیست اطلاعات و آگاهی های فوق العاده موثر و کارآمدی را کسب کرده باشید. در خصوص سوال تمرکز حواس چیست ما به شکل کامل این موضوع را بیان و جنبه های مورد نیاز آن را نیز بررسی و آموزش دادیم. تمرکز یعنی توجه و دقت کافی بر یک موضوع در لحظه که اگر طبق تمرینات و آگهای هایی که ارائه شد عمل نمایید به سادگی می‌توانید آن را در خود شکوفا نمایید.

پیشنهاد می‌کنیم از مفاهیم و آگاهی های مقاله تمرکز حواس چیست نهایت بهرمندی را کسب کنید چرا که بخش کوچکی از دوره جامع تندخوانی فرزانگان را در این مقاله جامع آموزشی بیان نمودیم. لازم است تا به نکات گفته شده ایمان داشته باشید و به شکل مداوم آن را انجام دهید تا نتایج فوق العاده پربار و شگفت انگیز برایتان محقق گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه