تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

قدرت سوال و تاثیر آن در فراگیری چگونه است

قدرت سوال و تاثیر آن در فراگیری

پرسشگری یا به زبان دیگر «طرح سوال»، اگر نگوییم از عوامل بنیادین تمرکز حواس، درک مطلب عالی و خلاقیت است، یکی از حیاتی‌ترین شاخصه‌ها و ابزارهای پرورش فکر، پویایی تفکر و اعتلاء ذهن و روان است. قدرت سوال حیات اجتماعی، روحی و معنوی‌تان را دست خوش تغییر و تحول اساسی می‌سازد.

ما در مقاله قدرت سوال، قصد داریم تا شما را با مواهب، راه‌های رسیدن سوال نیرومند و مسئله حل کن آشنا کنیم. هدف ما از تالیف مقاله قدرت سوال به نحو مشخص آن است تا شما را با تاثیرات حیرت‌آور قدرت سوال در فراگیری و فهم مفاهیم آشنا کنیم.

شما برای آنکه قدرت درک مطلب‌تان را به شکل کلی ارتقا بخشید و از تمرکز حواس بالا، حافظه پویا و قدرت تشخیص و تفکیک مسائل از یکدیگر برخوردار باشید، لاجرم نیازمند به طرح سوال و پرسشگری هوشمندانه هستید. پرسشگری که در نهایت آورده‌ای مادی و معنوی برای شما داشته باشد و سرعت شما برای کسب دست آوردهای مورد انتظارتان افزایش دهد.

پرسشگری جهت‌بخش افکار و انتظام‌دهنده ذهن

اولین کارکرد پرسشگری آن است که اندیشه‌های شما را جهت‌مند می‌کند و همچنین غایت و نیت شما را هم در هر موضوعی به صورت مشخص شفاف و معین می‌نماید. این رویه منجر به وضوح و تمایز در افکار شما می‌گردد؛ یعنی شما به سادگی درک می‌کنید که دارای چه اندیشه‌های کاذب و چه اندیشه‌های سلامت و مفیدی می‌باشید.

چه افکاری در مسیر رشد و پیشرفت شما هستند و چه افکاری به عنوان مانع، مانند یک تمرکز ذهنی جلو رسیدن شما را به آرزوهایتان می‌گیرند. این بعد از سوال در حقیقت بیانگر علایق شما یا کاشف استعدادهایتان است.

خودشناسی و کشف رسالت فردی ناشی از قدرت سوال است

طرح سوالات متعدد این امکان را به مرور زمان در شما پدید می‌آورد که بدانید مشخصا به چه موضوعاتی علاقه‌مند هستید و هدف‌تان از زندگی چیست و اساسا چرا سوال می‌پرسید و چرا باید از خودتان سوال بپرسید. در حقیقت این پرسش‌ها ذهن شما را جلا می‌دهد و سطح اندیشه و هوشیاری‌تان را از خود، جهان و خداوند مضاعف می‌کند.

قدرت سوال به اندازه‌ای است که شما را به راحتی به پاسخ می‌رساند. زیرا در دل هر پرسش، پاسخ آن نیز نهفته است. بنابراین؛ با طرح سوالات متنوع ذهنتان مجبور می‌شود تا خود را درگیر جواب آنها نماید چراکه باید پاسخ متناسب با هر سوال را بیابد. به همین علت مغز شما دیگر به شکل نظام‌مند و طبق یک الگو هدفمند، سازوکار خود را از نو برنامه‌ریزی خواهد کرد.

سوال قوای ذهن را تقویت و بهبود می‌بخشد

ثمره پرسشگری اصولی که در انتها «جهت‌بخشی افکار» و «انتظام‌دهنده ذهن» است توانایی تمرکز و دقت شما را به انضمام توجه‌تان ارتقا می‌بخشد. مغز مطابق یک برنامه هدفمند فعالیت می‌کند و ذهن به شکل آگاهانه سراغ اندیشه‌هایی که در راستای میل و انگیزه‌های شما نیست نمی‌رود زیرا شما از قبل تکلیف‌تان را با طرح سوال مشخص کرده‌اید و زندگی هدفمند دارید.

دقیقا می‌دانید که مقصدتان چیست و از چه ابزارهایی برای رسیدن به آن مقصد که خواسته‌هایتان است باید استفاده کنید. از این رو قدرت سوال خود را در این لحظات نشان می‌دهد و جنس و کیفیت زندگی‌تان را در تمامی ابعاد دگرگون می‌کند.

تربیت ذهن جستجوگر از قدرت سوال خوب است

دومین کارکرد یا قدرت سوال که بسیار بسیار ضروری و اثربخش است ایجاد بزرهای جستجوگری است. سوالات سلامت و هدفمند خود مولد روحیه کنجکاوی در انسانها است. آن دسته از انسانهایی که روحیه کنجکاوانه دارند و ذهن‌شان به‌دنبال پاسخ‌ به سوالاتی است که دیگران از آن گریزان می‌باشند خلاق‌ترین انسانها و در یک کلام، نوابغ هستند.

اگر شما هم علاقه‌مند هستید در صنف خودتان به جمع این دسته از افراد بپیوندید لازم است که پرسشگران ماهری باشید زیرا از دیگر قدرت سوال خوب آن است که انگیزه و شوق به واکاوی و کنکاو را در انسان مضاعف می‌کند. ذهن جستجوگر بدیهی است که دنبال یافتن پاسخ است لذا در تلاش است تا پاسخ‌های کارآمد، راهگشا، ارزنده، مفید و سودمندی را کشف کند.

روحیه پرسشگری مولد اشتیاق درونی و امید است

در این سیر؛ تمرکز، دقت و توجه در عالی‌ترین سطح کمی و کیفی خود قرار دارد. زمانی که فرد به پاسخ می‌رسد؛ یعنی با ارائه پاسخ مسئله مدنظر خود را رفع می‌کند از آنجایی که به خواسته خود می‌رسد و آن را تجربه می‌کند (در اصل به معنا رسیده) حالا علاقه، عطش، ذوق و گرایشش به انجام هرچه باکیفیت‌تر آن کار چندین برابر بیشتر از گذشته می‌شود.

بنابراین؛ از مواهب و قدرت سوال ایجاد روحیه جستجوگری در انسانها است که آنها را به نحو کاربردی به آرزوها و رویاهایشان که ما از آنها به اهداف و خواسته‌ها یاد می‌کنیم به شکلی کاملا منطقی و عملی می‌رساند.

هرچه این فرآیند تَکرار شود و امتداد یابد، ذهن هم به همان میزان تربیت و اصلاح می‌شود تا فقط و فقط به رشد شخصیت و اعتلاء فردی خود اندیشه کند، راهکارها و روش‌های سودمند و کاربردپذیر را بیابد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مفیدترین نتایج دست پیدا کند. «تمرین» و «صبر» دو شاخصه جدی در بارورکردن این بزر تازه کاشته شده در زمین سبز ذهن آماده شما است.

قدرت سوال در مطالعه کتاب‌های گوناگون

سومین کارکرد پرسشگری که ناشی از قدرت سوال پرسیدن صحیح است «یافتن نکات اصلی» و «مفاهیم ضروری» یک متن از کتاب است. بی‌تردید ساختار و نوع مفاهیم و مطالب کتاب‌ها با یکدیگر متفاوت است، از این رو ما نیازمند به طرح سوالات متفاوتی می‌باشیم که بسته به جنس کتاب؛ توانایی شناسایی و استخراج نکات مهم آن را داشته باشد.

مقصود از «یافتن نکات اصلی» و «مفاهیم ضروری» آن است که شما هنگامی که یک کتاب را مطالعه می‌کنید (منظور کتاب‌های غیردرسی است)، تمامی مطالب یا به‌معنای دقیق‌تر، خط به خط مفاهیم آن فصل برای شما حائزاهمیت نیست. بلکه نیمی از آن یعنی نهایتا 30 الی 40 درصد آن مطالب برای شما سودمند، کارآمد و راهگشا است و جان کلام می‌باشد.

مزیت‌های طرح سوالات بجا قبل از آغاز یادگیری

شما با طرح سوالات مقدماتی قبل از مطالعه یک فصل، ذهن‌تان را آماده جذب و درک حداکثری محتوا کتاب می‌کند. در این وضعیت ذهن می‌کوشد تا به دنبال پاسخ‌هایی باشد که فقط بیشترین سازگاری با آن پرسش‌های آغازین دارد. لذا دقت و توجه خواننده نسبت به محتوا آن فصل از کتاب چندین برابر می‌شود و طعم راستین تمرکز حواس، دقت بالا و درک آسان و سریع را تجربه می‌کند.

ذهن عاشق طرح سوالات متنوع و از همه بیشتر یافتن پاسخ آن پرسش‌ها است. شاید از خودتان بپرسید علت چیست؟ سوال قدرت فهم معانی را ارتقا می‌بخشد، زیرا سوال همواره در جایی طرح می‌شود که فرد در گام اول هیچگونه شناخت و اطلاعاتی قبلی از فلان موضوع خاص ندارد یا اگر هم دارد به قدری اندک است که نیاز او را برطرف نمی‌کند.

سقراط: «می‌دانم که نمی‌دانم»

پس از طرح سوال که معمولا با چرا؟ چطور؟ چگونه؟ آیا؟ به چه دلیل؟ و … است ذهن ابتدا می‌پذیرد که نسبت به فلان موضوع ناآگاه است. به قول سقراط: «می‌دانم که نمی‌دانم» و این سرآغاز درک حقیقی، کامل و درست یک معنا است. کافی است که یک شخص تنها این نکته حیاتی را قبول کند که نمی‌داند و به نداستن خود هم علم داشته باشد؛ دیگر تمامی نزاع‌ها، کژفهمی‌ها، تعصب‌ها و مغالطات از میان برداشته می‌شود و حقیقت آنگونه که هست (نه آنگونه که من دوست دارم باشد) خود را به فرد نمایان می‌سازد.

طبیعی است که در این حالت تمامی موانع از میان ذهن برداشته شده و ذهن آماده درک راحت و به‌خاطرسپاری دقیق معانی در مدت زمانی‌های طولانی با بازدهی و کیفیت عالی است.

نتیجه‌گیری

قدرت سوال اعجاب انگیز است به نحوی که مطالعه، یادگیری، تمرکز، خلاقیت، نگارش و قدرت ارائه شما را به طور کلی متحول می‌سازد و شما را تبدیل به یک انسان نو همراه با اندیشه‌های تازه و بکر می‌سازد.

اگر به دنبال فراگیری آموزه‌های بیشتر و کاربردی‌تر هستید دوره تندخوانی فرزانگان گزینه ایده‌آل ما به شما است. دوره تندخوانی فرزانگان راه و روش طرح سوال را از پایه به شما آموزش می‌دهد. در دوره تندخوانی فرزانگان شما طبق یک برنامه منسجم به صورت کاملا روشمند شروع به تربیت ذهن‌تان می‌کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اهدافتان دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه