تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

رابطه ذهن و زبان! قدرت فراگیری‌تان را چند برابر کنید

رابطه ذهن و زبان

ذهن و زبان رابطه مستقیمی بایکدیگر دارند تا جایی که این پیوند عمیق و تنگاتنگ باهم، باعث ایجاد یک وحدت میان آن دو می‌گردد؛ گویی که این دو یک چیز بیشتر نیستند. اما چرا این ارتباط برای ما بسیار حائزاهمیت و کلیدی است؟ شناخت از این مسئله گشانده چه گره‌ای از زندگی ما است؟ رابطه ذهن و زبان یعنی چه و چگونه می‌توانیم آن را در خود تقویت کنیم؟ می‌کوشیم تا در مقاله مذکور به این پرسش‌های راهگشا پاسخ‌های گویا و شفافی را ارائه کنیم.

اما قبل از پرداختن به این موضوع ابتدا لازم است تا ضرورت شناخت و اهمیت این امر را خدمت شما بیان کنیم.

فلسفه زبان

فلسفه زبان به انگلیسی: Philosophy of Language به اختصار آن است که انسانهای نخستین که از نسل آدم(ع) بودند (انسانهای قبل از نسل آدم مقصود نیست) به‌جهت آنکه در قدم اول خود و سپس هم نوعان خودشان را از ناشناخته‌ها مطلع کنند؛ یعنی آنچه را که خود نمی‌داند بداند و آن چیزهایی را هم که دیگران از آن خبر ندارند را به آنان اطلاع دهند ابتدا از ایما و اشاره و سپس از یک صوت خاص استفاده کردند.

هر صوتی خبر از یک رخداد خاص بود و با صوت دیگر متمایز. که حال با گذشت زمان، آن اصوات با تکامل و تنوعی که هر رخداد داشت به بلوغ خود رسیدند و ارتباط یا بیان حالات و احساسات به واسطه زبان انجام شد. زبان بیان کننده افکار و اندیشه‌های ما و به شکل دقیق‌تر شخصیت ما است. کیفیت الفاظ و سطح سخن ما خبر از شناسنامه و هویت ما دارد.

ایمانوئل کانت از بزرگ‌ترین فلاسفه آلمان در عصر روشنگری، قالب ترس‌های انسان را به‌دلیل عدم اطلاع و آگاهی او از ناشناخته‌ها می‌داند. خواجه شمس الدین محمد شیرازی ملقب به «حافظ»، در غزل 255 خود می‌گوید: «هان مَشو نومید چون واقِف نِه‌ای از سِرِّ غیب – باشد اندر پرده بازی‌هایِ پنهان غم مخور» که او نیز عدم اگاهی انسان را از آنچه نمی‌داند عامل ناامیدی معرفی می‌کند.

بنابراین؛ شما برای برون رفت ناامیدی و ترس؛ لاجرم باید با رابطه ذهن و زبان آشنا شوید و بکوشید تا آنها را به‌بهترین نحو ممکن در جهت تحقق خواسته‌هایتان بکار ببرید تا همیشه احساس شادی حقیقی، آرامش و آسایش را تجربه کنید.

وظیفه ذهن در رابطه با خود و زبان

ذهن ما حکم عاملی را دارد که در دریافت داده‌ها از جهان خارج از خود، تحلیل و دسته‌بندی آن معانی، درک و در انتها ذخیره‌سازی آن اطلاعات نقش محوری و اساسی را ایفا می‌کند. بدیهی است که در صورت عدم فقدان چنین عامل حیاتی یا لااقل ضعف در آن قوا، ما با این روند منظم روبه‌رو نخواهیم بود.

از سوی دیگر زبان (که مراد ما زبان فیزیکی که دارای حس چشایی است نیست و مراد ما بعد معنوی و غیرمادی آن است) دومین عامل بنیادین در ارائه، بیان و انتقال آن معانی دریافت شده در ذهن می‌باشد. به هر اندازه که این عامل از قدرت، توانایی، کیفیت و بازدهی بالایی برخوردار باشد به همان میزان استعداد ما در هر حوزه کاری و مهارتی که هستیم ارتقا پیدا می‌کند و زمینه‌های شکوفایی فکری، اعتلاء روحی، خلاقیت و نبوغ را در ما دو چندان می‌کند.

به همین علت مشخص شد که یک رابطه دو سویه همواره میان زبان و ذهن وجود دارد و این دو در اصل، دو روی یک سکه هستند. ما باید بکوشیم تا به واسطه بهداشت فکر و روان، اطلاعات ارزنده، مفید و سودمند را در قالب یک «خوراک فکری» وارد ذهن‌مان کنیم، مجموعه داده‌هایی که ما را به سوی اهداف و خواسته‌های سرنوشت‌سازمان راهنمایی کنند.

حال تصور کنید که زبان ما هم به تبعیت از ذهن‌مان از قدرت‌های پنهان خود استفاده کند! به‌جرعت می‌توان گفت که فرد، اعجاز را در حیات فکری و اجتماعی خود تجربه می‌کند. تمرکز حواس بالا، ارتقا قدرت فهم، تجذیه و تحلیل مطالب، مفاهیم پیچیده و دشوار در سرعت‌های استاندارد و ارتقا قدرت اغنا همه و همه از مواهب بکارگیری زبان و سخن است.

منظور از رابطه ذهن و زبان چیست

مراد از رابطه ذهن و زبان آن است که انسان اگر به دنبال ارتقا سطح فهم و ادراک خود در حوزه‌های متنوع است و تمایل دارد تا در حرفه یا مهارت مورد علاقه خود به رشد و اعتلاء دست پیدا کنید و به حقیقت آنچه مشتاق آن است دست پیدا کند و طعم و لذت راستین آن را که امری غیرحسی و معقول است بچشد می‌بایست که میان ذهن و زبان خود یک رابطه متقابل که همواره در حال دادوستد و تعامل است برقرار نماید.

اینکه چگونه باید ذهن‌مان را پرورش دهیم و در امر تحصیلات چگونه موفق شویم یا اینکه سازوکار مغز در یادگیری و مطالعه اصولی و قاعده‌مند چگونه است ما مقالات متعددی را تحت عنوان آموزش تندخوانی برای شما عزیزان تالیف کرده‌ایم که می‌توانید از آنها استفاده کنید. اما در خصوص زبان، ما در ادامه شما را با راهکارهایی آشنا می‌کنیم که علاوه‌بر آگاهی از توانمندی‌های زبان، شما را در مسیر سلامت استفاده از مواهب سخن قرار می‌دهد.

شما باید بدانید که سبک یادگیری منحصربه‌فردتان چیست؟ الگوریتم و سازوکار مغزتان را باید به درستی بشناسید و خودتان را با او سازگار کنید. شما باید بدانید که روش صحیح مطالعه چگونه است، بهترین زمان برای مطالعه و یادگیری کی است و پیک اوج انرژی شما در چه زمان‌هایی است تا در زمان کم بیشترین نتایج را دریافت کنید؟ و از همه مهم‌تر راه‌های علمی دستیابی به تمرکز، دقت، توجه و حافظه بالا چیست؟ روش‌های نوین یادداشت‌برداری، خلاصه‌نویسی و مرور چیست؟

در دوره تندخوانی فرزانگان ما طبق یک برنامه علمی و مدون 24 روزه ابتدا سرعت مطالعه شما را ارتقا می‌دهیم و سپس شما را در مسیر مطالعه حرفه‌ای قرار می‌دهیم که اینها تماما لازمه، زمینه و بسترهایی است که ذهن شما را تقویت و پرورش می‌دهد تا باصرف زمان و انرژی به مراتب کم به نتایج و دست آوردهای موثر و شگفت انگیری دست پیدا کند.

رابطه ذهن و زبان چگونه تقویت می‌شود

برای تقویت و بهبود رابطه ذهن و زبان باید از زبان‌تان آغاز کنید. پس از مطالعه یک کتاب و هنگامی که بر تمامی مطالب آن اشراف پیدا کردید در مقابل یک آینه بایستید و مشاهده کنید که چند درصد از محتوا آن مفاد علمی را که درک کرده‌اید را می‌توانید بیان کنید. یعنی چقدر این قدرت را دارید تا مفروضات خود را با دقت، ظرافت، کامل و همه‌جانبه بیان کنید.

وضوح در زبان حکایت از وضوح و تمایز از مفاهیم در ذهن‌ است. زبان شیوا، گویا که به‌نحوی می‌کوشد تا معانی را طبق یک طبقه‌بندی و دسته‌بندی منظم به صورت مرتب و مرحله به مرحله بیان کند در اصل خبر از ذهن آن فرد و در معنای عمیق‌تر خودِ او می‌دهد. برای رسیدن به این مرحله شما باید با خودتان تمرین کنید و هربار پس از مطالعه کوشش کنید تا آنچه را که ادراک کرده‌اید را نیز بر زبان جاری کنید، به دیگران گزارش دهید و در نهایت آنها را مکتوب کنید.

شما زمانی قادر هستید تا معانی را به صورت منسجم، دقیق، جامع با جزئیات بالا به شکل عالی تداعی و تبیین کنید که در گام نخست آن معانی را به شکل کامل دریافت، هضم و در خود نهادینه کرده باشید. طبیعی است که در این روند تمرکز حواس و بکارگیری روش‌های نوین مطالعه و یادگیری و شناسایی سبک یادگیری منحصربه‌فرد شخصی و از همه مهم‌تر استفاده از شیوه اصولی خلاصه‌نویسی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

بنابراین؛ شما باید بکوشید تا ذهن‌تان را سامان ببخشید و آن را از بی‌نظمی و آشفتگی خارج کنید تا پیوسته در ارتباط با آن و با توجه با رابطه ذهن و زبان، کلام و سخن‌تان نیز از حالت خام بودن خارج و بیان آنچه در ذهن خود دارید به جهت آموزش یا تبیین آموخته‌هایتان به شکل روزانه، تکامل پیدا نماید.

البته در مورد آنکه چگونه و چطور به شکل استاندارد کتاب‌ها را مطالعه کنید و قواعد مطالعه و یادگیری حرفه‌ای چیست و اینکه شرایط سلامت برای فراگیری چگونه باید باشد در دوره تندخوانی فرزانگان مبسوط و جامع در خصوص هریک از آنها اطلاعات و آموزش‌های کارآمدی ارائه شده است که توصیه می‌شود برای کسب نتایج کاربردی و ماندگار حتما از آموزها و تمرینات دوره تندخوانی فرزانگان استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

حالا که در مقاله رابطه ذهن و زبان با کاربرد و روش‌های تقویت هریک از آنها به اختصار آشنا شدید وقت آن است تا از تمرینات ارائه شده در عمل استفاده کنید و آنها را به صورت علمی بکار بگیرید.

دوره تندخوانی فرزانگان، بهترین منبع و مرجع برای سرمایه‌گذاری برروی خودتان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه