تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

تمرین تند خوانی، مرحله به مرحله تا یادگیری دقیق تندخوانی

تند خوانی

همه ما دوست داریم تا در دنیای امروز با فراگیری مهارت تندخوانی سرعت مطالعه‌مان را افزایش دهیم تا حجم قابل توجهی از اطلاعات و داده‌های مهم و ضروری را دریافت کنیم. مجموعه دانش‌های تاثیرگذار و کارآمدی که تاثیر بسیار موثر و اثربخشی را بر روی شخصیت، بینش، تفکر، مهارت‌های فردی، تحصیلات، کسب‌وکار و همچنین روابط فردی، اجتماعی و عاطفی‌مان می‌گذارد که به نوبه خود بی‌بدیل است. با عملی نمودن آموزه‌های مقاله تمرین تند خوانی به این نتایج دست یابید.

تمرین تند خوانی
تمرین تند خوانی

در مقاله تمرین تند خوانی شما در چند گام بسیار ساده و آسان، مجموعه عوامل پایه‌ای مهارت تندخوانی را می‌آموزید. برای شروع فراگیری این مهارت و همچنین یادگیری مبانی افزایش سرعت مطالعه، افزایش تمرکز حواس و شیوه‌های نوین مطالعه و درس خواندن قاعده‌مند شما باید به کلیه آموزش‌های ارائه شده در گام‌های زیر عمل کنید چرا که در هر بخش از قدم‌ها اصولی را فرا می‌گیرید که شما را یک قدم به تندخوانی نزدیک میسازد.

در این مقاله کاربردی شما در 6 گام بسیار الهام بخش با کلیات مهارت تندخوانی و روش‌های فراگیری آن و پیاده‌سازی هر کدام از تمرینات و نکات ارائه شده در عمل آشنا می‌شوید. فرآیند بسیار سودمندی که یادگیری شما را آسان و کیفیت انتقال مطالب را به جهت درک مضاعف می‌نماید. بنابراین همین حالا قدم به قدم به تمامی دستورالعمل‌های آموزش داده شده در ادامه عمل کنید تا شما هم جزوه یکی از تندخوان‌های ایران شوید.

قبل از شروع آموزش تمرین تند خوانی به نکات آیین نامه‌ای زیر عمل نمایید:

  • ابتدا یک رو کل آموزه‌ها، نکات و فایل‌های تصویری مذکور را به شکل گذرا مطالعه و مشاهده نمایید.
  • پس از انجام این کار نوبت به مشاهده دقیق هر بخش و به‌خاطرسپاری داده‌های موجود در آن می‌رسد.
  • به دنبال آن نباشید که برای بار اول همه اطلاعات را فرا بگیرید زیرا یادگیری به تدریج صورت می‌پذیرد و نیازمند تکامل است.
  • همین حالا یک دفترچه یادداشت و خودکار تهیه کنید تا از نکات و تمرین‌هایی که قرار است آنها را بیاموزید جا نمانید.
  • صبر و پایداری را در یادگیری مهارت تندخوانی در اولویت قرار دهید تا « ز غوره حلوا سازید ».

قدم اول تمرین تند خوانی کتابخانی است

تمرین تند خوانی
برای تندخوان شدن باید کتاب بخوانیم

برای شروع و همچنین فراگیری مبانی و اصول تندخوانی، شما باید هنر درست خواندن و عشق به کتابخانی را در دورن خود ایجاد نمایید و با گذر زمان سعی در شکوفایی آن داشته باشید. در مقاله آموزش تمرین تند خوانی این اولین قدم برای وارد شدن در حوزه تندخوانی می‌باشد که از اهمیت و تاثیر فوق العاده‌ای نیز برخوردار است. بدون در نظر داشتن این نکته بسیار موثر و نتیجه‌بخش نباید توقعات بیجا از خودتان داشته باشید زیرا رعایت این موضوع شرط یادگیری صحیح و آموزش تندخوانی است.

تمرین اول‌تان را با قدرت انجام دهید و به آن پایبند باشید. همین حالا لیست آن دسته از کتاب‌هایی را که به آنها علاقه‌مند می‌باشید را یادداشت کنید و در صدد تهیه آنها باشید. پس از گذراندن مرحله نسخت نوبت مطالعه روزنامه‌ای آنها است، نگران نباشید زیرا این قسمت ساده و راحت است. ما عمداً برای یادگیری مهارت تندخوانی از این مقطع استفاده کردیم تا ذهن شما پیش از ورود جدی به آموزه‌های مقاله تمرین تند خوانی از آمادگی‌های لازم برخوردار باشد.

شما برای آنکه وارد تندخوانی شوید باید به مطالعه و فراگیری اطلاعات از طریق کتاب علاقه و اشتیاق ویژه‌ای داشته باشید زیرا در غیر این صورت رسیدن به موفقیت و فراگیری تندخوانی امری بسیار سخت خواهد بود. بکوشید هر روز به مدت 15 دقیقه کتاب‌هایی را که علاقه‌مند هستید را مطالعه کنید. این کار منجر می‌شود تا ذهن‌تان با خواندن و جذب اطلاعات عادت کند و در مرور زمان به آن اشتیاق مضاعف‌تری نشان دهد.

ما به این روش عادت به کتابخانی می‌گوییم که آن را به علت اهمیت موضوع در گام اول قرار دادیم.

قدم دوم از تمرین تند خوانی مطالعه با قلم است

خط بری
با قلم مطالعه کنید (قلم خوانی)

شاید یکی از ساده‌ترین روش‌هایی که باعث ایجاد مهارت تندخوانی در شما می‌شود تمرین خط بری است. اما قبل از آنکه وارد تمرین خط بری شویم ابتدا بگذارید یک تمرین فوق العاده موثری که لازمه و پیشناز خط بری است را به شما عزیزان معرفی کنیم که آن چیزی نیست جز مطالعه با قلم. به انضمام مطالعه روزانه‌تان، مطالعه با قلم یا خودکار را نیز در دستور کار روزمره خود قرار دهید. با مطالعه با خودکار چندین مزیت و سود را به همراه دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

حرکت چشم‌هایتان را با قلم منظم و مساعد کنید

مزیت اول مطالعه با قلم در آموزش تمرین تند خوانی، همانگونه که مطالعه نمودید حرکت متعادل و منظم چشم‌ها است که در قدم اول سرعت حرکت و نوع پرش چشم‌هایتان را مساعد و مضاعف می‌کند. توجه به این نکته حیاتی بسیار تامل بر انگیز است.

برانگیختگی این ویژگی متمایزساز و قدرتمند در چشم‌ها، سرعت تحولات و اتفاقات فوق العاده را در شما افزایش می‌دهد که یک نمونه بارز آن ارتقا قدرت درک مطلب، جذب دقیق اطلاعات با جزئیات بالا به شکل کامل و پرورش قوه توجه و تمرکز حواست است.

آموزش مطالعه با قلم در تندخوانی جریان‌ساز است

انجام این تکنیک بسیار نتیجه‌بخش و اعجاز آفرین، کورتکس ذهن و راندمان مغز شما را نیز به میزان قابل توجهی ارتقا می‌دهد به نحوی که شما را قادر میسازد تا بدون صرف انرژی و زمان گزاف به راحتی به اهداف مطالعاتی‌تان که جذب سریع کلیدی‌ترین داده‌ها و ذخیره دائمی و کامل آنها است دست یابید و برای همیشه از امکانات، مزایا و کاربردهای کارآمد و قابل جراء اش نهایت استفاده را نمایید.

بنابراین به شما دوستان توصیه می‌کنیم حتماً پیش از آنکه وارد مطالعه به شکل ژرف و جدی شوید، حتماً از مطالعه با قلم و تکنیک روزنامه خوانی نهایت استفاده را نمایید چرا که نتایج و دست آوردهای بی‌بدیل و شگفت انگیزی را به همراه خواهد داشت.

شما هم جزوه آن دسته از افرادی باشید که با یک برنامه‌ریزی حرفه‌ای و معین علاوه بر لذت بردن از زندگی، از مطالعه نیز نتایج پرسودی را کسب می‌کنند نتایجی که در انتها منجر به افزایش سود مالی، رونق و توسعه کسب‌وکار، افزایش دانش کاری و شغلی، کسب افتخارات تحصیلی و … می‌گردد.

قدم سوم تمرین به‌شدت نتیجه‌بخش خط بری است

تمرین تند خوانی
آموزش تمرین خط بری

احتماً واژه خط بری را بسیار شنیده‌اید اما نمی‌دانید که دقیقاً منظور از خط بری چیست؟ خط بری چه اهدافی را به دنبال دارد؟ خط بری حاوی چه مزایاهایی است و در نهایت چه قابلیتی را در ما به فعلیت و بلوغ خواهد رساند؟ اینها سوالات حساس و ضروری است که شما به عنوان یک فرد تندخوان باید از آن آگاهی کامل داشته باشید. پس از آنکه ما پاسخ پرسش‌های ارائه شده آشنا شدید در بخش دو از قدم سوم وارد پیاده‌سازی این تمرین کاربردی و کاربردپذیر می‌شویم.

تمرین خط بری چیست

تمرین خط بری یکی از تمرینات محوری تندخوانی است که جزوه ستون‌های محکم این مهارت به شمار می‌آید به همین دلیل از کیفیت و اثر بسیار نیرومندی بر خوردار است. این تمرین چشم‌های شما را موظف میسازد تا با یک سرعت مشخص حرکت کند، کل کلمات یک سطر از کتاب را به شکل کامل با جزئیات بالا مشاهده کند و در انتها نیز فرآیند جذب و درک داده‌ها با راندمان و وضوح فوق العاده‌ای صورت پذیرد.

چرا تمرین خط بری تاثیر گذار است

این تمرین از آنجایی که بسیار مطابق عملکرد سلول‌های عصبی مستقر در شبکیه چشم است، تاثیر خود را بسیار سریع‌تر بر روی عملکرد این چشم می‌گذارد لذا علاوه بر فهم ساده و روان مفاهیم، ذوق و میل طبیعی شما را نیز به خواندن هر سطر از مطالب کتاب ارتقا می‌دهد. عاملی موثر و شگفت انگیزی که قدرت ادراک شما را به علاوه حافظه سه گانه به شکل تصاعدی ارتقا می‌دهد.

چطور خط بری کنیم و از کجا شروع کنیم

برای شروع خط بری شما نیاز به یک کتاب و خودکار دارید. در مقاله آموزش تندخوانی کتاب ما روش انجام خط بری را به شکل کامل آموزش داده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم برای درک کامل‌تر و اشراف صحیح‌تر آن مقاله جامع را نیز مطالعه کنید که لینک آن را در انتهای همین پاراگراف قرار می‌دهیم. لذا برای شروع با استفاده از خودکار بکوشید تا به علاوه خط بری بالای کلمات را نیز مشاهده کنید.

نکته اول: در خط بری درک مطلب مهم نیست و شما باید در مدت زمان‌های مشخص موفق به مشاهده کامل واژگان در یک خط به شکل کامل و درست شوید. نکته دوم: چشم‌های شما باید به هنگام خط بری پیرو کامل نوک خودکار یا راهنما باشد زیرا در چنین شرایطی کلیه موارد بیان شده در شما به وقوع می‌پیوندد.

نکته سوم: در خط بری چشم‌های شما باید در حرکت منظم و پیوسته باشد نه سرهای شما. یادتان باشد که یک تندخوان حرفه‌ای تحت هیچ شرایطی سر خود را همراه با مطالعه تکان نمی‌دهد، همین حالا این عادت مخرب و زیان‌بار را کنار بگذارید.

به شما تبریک می‌گوییم! انجام کلیه نکات و روش‌های بیان شده پرش چشم‌های شما را هدفمند و منظم می‌کند و انتظام مطالعاتی شما را نیز به میزان قابل توجهی مضاعف میسازد. برای مطالعه کامل‌تر نحوه اصولی و صحیح تمرین خط بری به لینک زیر مراجعه نمایید.

آموزش تندخوانی کتاب

قدم چهارم تمرین تند خوانی حوزه دید است

تمرین تند خوانی
افزایش وسعت دید

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که معمولاً تندخوان‌ها از آن بهره‌مند هستند و به سبب همین ویژگی است که آنها را نسبت به سایر انسان‌ها متمایز می‌کند موضوع افزایش حوزه دید چشم‌ها می‌باشد. بله درست است افراد تندخوان از حوزه دید بسیار وسیع‌تری برخوردار می‌باشند چراکه آنها با استفاده از تمرینات افزایش وسعت دید چشم میزان کلمات بیشتری را در هر سطر مشاهده می‌نمایند. وقتی که چشم‌ها قادر باشند تا حجم انبوهی از کلمات را مشاهده کنند و در کسری از ثانیه آنها را جذب و دریافت نمایند آنگاه ذهن ما به راحتی می‌تواند روابط میان کلمات را کشف کند و درک مطلب را برای ما آسان و سریع نمایند.

به همین دلیل است که افراد تندخوان از درک مطلب بسیار بهتر و موثرتری برخوردار می‌باشند و می توانند اطلاعات را در مدت زمان‌های بیشتری در حافظه خود ذخیره نمایند و در صورت نیاز از آن به شکل کامل و جامع استفاده نمایند. اما کاری که شما در این مقاله باید انجام دهید آن است که حوزه دید چشم هایتان را افزایش دهید که برای اینکار شما باید حمل این تمرین را انجام دهید که گیرنده‌های نوری محیطی شبکیه چشم‌های شما را تقویت و باکیفیت میسازد.

اگر به دنبال آن هستید تا اطلاعات بیشتری را نسبت به افزایش حوزه دید و شبکیه چشم‌هایتان به دست آورید ما قبلاً مقاله‌ای جامع و مفصل را در خصوص آن برای شما عزیزان آماده نموده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم حتماً آن را مطالعه نمایید. در آن مقاله ما از صفر تا صد راهکارهای افزایش حوزه دید را به شما دوستان عزیز معرفی نموده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا علاوه بر تقویت گیرنده‌های فرعی، دقت چشم‌هایتان نیز به هنگام جذب و درک مفاهیم افزایش یابد.

اما چگونه وسعت دید چشم‌هایمان را افزایش دهیم؟ برای شروع در مرکز اتاق خوابتان دراز بکشید و به سقف خانه نگاه کنید. در این هنگام شما باید نقاط هر قسمتی از سقف را مشاهده و چشم‌هایتان را از نقطه‌ای به نقطه دیگر (کنج سقف) انتقال دهید. انجام مداوم و مستمر این کار منجر می‌شود تا چشم‌های شما با استفاده از حرکت‌های کششی قدرتمندتر از گذشته عمل کند و پرش‌های به مراتب بیشتری را در هر سطر از کتاب انجام دهد.

فرآیند فوق العاده ضروری و تاثیرگذاری که در انتها علاوه بر افزایش سرعت مطالعه، قدرت درک مطلب و ذخیره سازی اطلاعات در حافظه را نیز بهبود و اصلاح می‌نماید. بنابراین در قدم چهارم شما باید حوزه دید چشم‌هایتان را ارتقا دهید که کلیه راهکارهای موجود در مقاله تمرین تند خوانی، به شما عزیزان آموزش داده شد. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مطالعه تخصصی مقاله افزایش حوزه دید بر روی لینک پایین کلیک نمایید تا به صفحه  اختصاصی آموزش افزایش وسعت دید چشم‌ها انتقال یابید و با به کارگیری تمرینات آن، حوزه دیده شبکه چشم‌هایتان را ارتقا و افزایش دهید.

دوره تندخوانی فرزانگان کلید افزایش حوزه دید

البته لازم به ذکر است که در دوره تندخوانی فرزانگان شما هر آنچه را که برای افزایش حوزه دید چشم‌ها و تقویت آنها به جهت مطالعه صحیح و ارتقاء پرش‌ها در هر سطحی از کتاب نیاز خواهید داشت را از صفر تا صد همراه با تمرینات فوق العاده تاثیر گذار و اثربخش که با نوین‌ترین متدهای روز جهان می‌باشد را می‌آموزید لذا اگر به دنبال کسب نتایج اثربخش‌تر و کارآمدتر می‌باشید حتماً از دوره جامع تندخوانی فرزانگان استفاده نمایید چراکه شما را در 24 روز تبدیل به یک تندخوان حرفه‌ای و تمام عیار میسازد.

آموزش افزایش وسعت دید چشم‌ها

قدم پنجم حذف عادات اشتباه مطالعاتی و یادگیری

تمرین تند خوانی
خداحافظی با عادات اشتباه مطالعاتی

در قدم پنجم از مقاله تمرین تند خوانی، شما باید مجموعه عادت اشتباه مطالعاتی‌تان را شناسایی کنید و تا حد امکان آن‌ها را از میان بردارید چراکه تأثیر بسیار مخربی را بر روی یادگیری و مطالعه شما خواهد داشت. اما منظور از عادات اشتباه مطالعاتی چه چیزهایی است و شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟ عادات غلط یادگیری مجموعه عواملی است که در گام اول انرژی شما را به هدر می‌دهد که در انتها منجر به خستگی و خواب آلودگی می‌گردد. گام دوم نیز کاهش علاقه و افت انگیزه به هنگام مطالعه و یادگیری است.

حتماً برای شما پیش آمده است که وقتی که می‌خواهید درس‌هایتان را مطالعه کنید علاقه و اشتیاقتان را به هنگام مطالعه نمودن از دست می‌دهید و یا با خستگی و خواب آلودگی غیر منتظره مواجه می‌شوید. دلیل هر کدام از عوامل بیان شده کاملاً مشخص است چرا که شما برخلاف روش‌های نوین مطالعه و یادگیری عمل می‌کنید. عدم آگاهی از شرایط صحیح یادگیری و مطالعه و همچنین نحوه مطالعه صحیح و تندخوانی منجر می‌شود تا انسان دچار عادات اشتباه و غلط مطالعاتی شود.

در این بخش شما باید به چندین ویژگی و نکته بسیار تأثیرگذار و شگفت‌انگیز پایبند باشید و بکوشید تا آنها را به هنگام فرا گیری یک نکته درسی اجرا سازی نمایید زیرا اگر عمل به قوانین و نکات بیان شده وجود نداشته باشد نتیجه نیز در پی نخواهد داشت و شما در انتها به مقصود و خواسته خود دست پیدا نمی‌کنید بنابراین از شما عزیزان می‌خواهیم که به کلیه مفاهیم آموزش داده شده عمل کنید چرا که حاصل عملکرد شما نتایج مورد انتظارتان را محقق می‌سازد.

بلندخوانی یا مطالعه با صدای بلند ممنوع

یکی از عادات اشتباهی که معمولاً همه انسان‌ها آن را انجام می‌دهند مطالعه با صدای بلند یا به بیان دیگر بلندخوانی است. بلندخوانی مضرات بسیاری دارد که یکی از آن هدر دادن میزان زیادی از انرژی در بازه‌های زمانی کوتاه است. هنگامی که شما با صدای بلند مطالعه می‌کنید علاوه بر آنکه حجم زیادی از مطالب را دریافت نمی‌کنید بلکه ذهنتان موفق به درک و فهم جزئی از معانی نهفته در یک مفهوم می‌شود و به بیان دیگر کل معنی را درک نمی‌کند بلکه به بخشی از آن اشراف می‌یابد.

این رویه منجر می‌شود تا شما اطلاعات را به شکل ناقص دریافت کنید و یادتان باشد که اگر حافظه اطلاعاتی را به شکل ناقص و نصفه و نیمه در خود ذخیره کند به شکل ناقص نیز تداعی می‌نماید. به همین دلیل وارد مرحله دوم یعنی کاهش علاقه و انگیزه می‌شویم زیرا حافظه ما اطلاعات را به شکل کامل دریافت نکرده است و از آنجایی که اطلاعات و معانی ارتباط مستقیمی با علاقه و انگیزه ما دارد به هر مقداری که اطلاعات به شکل کامل دریافت شود عشق و ذوق ما به مطالعه مجدد و یادگیری مضاعف‌تر افزایش می‌یابد.

بنابراین از همین حالا بلندخوانی را کنار بگذاریم و با چشم‌هایمان مطالعه کنیم و هنر مطالعه با چشم را بیاموزیم.

لب خوانی در آموزش تمرین تند خوانی ممنوع

یکی دیگر از عادات غلطی که ما به هنگام مطالعه یک کتاب با آن مواجه می شویم لب‌خوانی می باشد که البته این موضوع ریشه در در همان روزهای اول ای دارد که ما به مدرسه میرویم و تازه می خواهیم خواندن کتاب ها را آغاز کنیم.  این شیوه اشتباه به من یاد داده است که ما ابتدا باید به کلمات نگاه کنیم سپس آنها را با لب های مان بخوانیم و بعد از آن ذهن کلمات را دریافت و پس از آن فرایند درک و فهم را آغاز کند در صورتی که این نوع شیوه آموزش و یادگیری و همچنین مطالعه امری بسیار اشتباه و مخرب است.

در آموزش تمرین تند خوانی شما این قاعده را به شکل کلی بر هم می زنید و می آموزید که فقط و فقط با چشم هایتان مطالعه کنید چرا که چشم های ما پتانسیل فوق العاده بالایی برای دریافت معانی و همچنین تجزیه و تحلیل ، ادراک و ذخیره آنها در حافظه را دارا می باشند. در تندخوانی تمام مسئولیت دریافت و همچنین درک و فهم معانی با چشم هاست بنابراین شما باید با چشم هایتان مطالعه کنید و تحت هیچ شرایطی از لبهای تان استفاده نکنید و همچنین صورت خود را نیز در درک و فهم معانی دخیل نسازید.

در تمرین تند خوانی پس‌روی نداریم

یکی دیگر از کلیدی‌ترین مبانی تندخوانی که تأثیر بسیار بسیار اساسی و فوق العاده ای را در دریافت معانی و همچنین ذخیره آنها در حافظه ایجاد می‌نماید موضوع عدم بازگشت به عقب چشم‌ها در مطالعه است. یک تندخوان حرفه‌ای تحت هیچ شرایطی به عقب باز نمی‌گردد حتی اگر مطالب را به شکل درست متوجه نشود یا در بسیاری از مواقع موضوعات را فراموش کند. مسئله عدم بازگشت چشم‌ها به عقب آنقدر موضوع مهم و پیچیده‌ای است که حتی منجر می‌شود افراد دچار استرس و یا وسواس مطالعاتی شوند.

از این رو به شما عزیزان توصیه می‌کنیم که این عادت اشتباه و غلط را کنار بگذارید و تحت هیچ شرایطی به عقب باز نگردید حتی اگر برخی از کلمات را به درستی درک نکرده‌اید. هر چند اگر طبقه قوانینی که در مقاله تمرین تند خوانی به شما عزیزان معرفی شده است عمل نمایید دیگر نیازی نخواهید داشت که به عقب باز گردید.

چرا که چشم‌های شما با دقت و کیفیت به مراتب عالی کلمات را اسکن می‌نماید و آن‌ها را در کسری از ثانیه دریافت و درک می‌کند. همانگونه که بیان شد بازگشت به عقب چشمها زمانی پدیدار می‌شود که ما موفق به درک کامل یک مفهوم نشویم از این رو ذهن به شکل ناخودآگاه به عقب باز می‌گردد تا مطالب درک نشده را با مطالعه مجدد بفهمد.

فرآیند فوق العاده اشتباهی که شما در تندخوانی آن را کنار می‌گذارید زیرا مهارت تندخوانی را می‌آموزید که دیگر نیازی نداشته باشید که با چند بار مطالعه سخت‌ترین و پیچیده‌ترین معانی را درک کنید. شما با فراگیری مهارت تندخوانی و قواعد نحوه مطالعه صحیح راه ساده درک کردن و درست مطالعه کردن را می‌آموزید از این رو  این نکته فوق العاده حساس و جدی را به خاطر بسپارید و تحت هیچ شرایطی به عقب باز نگردید و فقط به سمت جلو حرکت کنید.

بله درست است در بسیاری از مواقع ممکن است که شما موفق به مشاهده کامل یک کلمه نشوید، به جای آنکه برگردید و بار دیگر آنکه را مطالعه کنید و به سمت جلو بروید تا ما بقی مفاهیم درک نشده برای شما آسان شود. پس از آنکه کلیه کلمات یک صفحه از کتاب را مطالعه کردید بار دیگر از ابتدا تا انتها مطالعه کنید تا مابقی کلماتی که برای شما مبهم و یا ناشناخته است درک شود.

این روش بهترین تکنیک برای مقابله با بازگشت به عقب چشم‌ها می‌باشد که تأثیر بسزایی را در افزایش میزان راندمان و بازدهی مطالعه شما خواهد داشت و باعث می‌شود تا قدرت درک مطلب، ذخیره اطلاعات در حافظه، تداعی با کیفیت و راندمان عملکرد ذهن افزایش یابد.

زیر کلمات مهم خط نکشید

احتمالاً از شنیدن این جمله تعجب می‌کنید زیرا بارها و بارها مشاهده نموده‌اید و یا در کتابهای گوناگون مطالعه کرده‌اید که باید زیر نکات مهم و کلیدی خط بکشید. بله یکی دیگر از موضوعاتی که باعث می‌شود تا مطالب و معانی به شکل درست در حافظه شما ذخیره نشود موضوع خط کشیدن زیر کلمات مهم است. البته به انضمام خط کشیدن زیر نکات مهم، موضوع هایلایت برخی از کلمات و واژگان نیز مطرح می‌باشد.

دوستان عزیز اگر شما قصد دارید تا به عنوان یک فرد تندخوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن حجم قابل توجهی از اساسی‌ترین معانی و مطالب را که مفید فایده و خبر می‌باشند را درک و دریافت نمایید، باید بدانید که کلیه موارد بیان شده در انتها منجر به عدم درک مطلب می‌شود. یک فرد تندخوان نیازی ندارد که زیر نکات مهم خط بکشد زیرا به نحوی مطالعه می‌کند که فقط ضروری‌ترین معانی را درک و در حافظه خود ذخیره کند.

یک فرد تندخوان دقیقاً نمی‌داند که باید کجا ها را چگونه مطالعه کند. یک تندخوان می‌داند که معمولاً عبارت‌های گویا و کلمات کلیدی در کدام قسمت‌هایی از کتاب نهفته است از این رو به جای آنکه وقت خود را صرف خط کشیدن خط زیر کلمات مهم یا هایلایت کلمات و جملات نماید، می‌کوشد تا آن قسمت از بخش‌های کتاب را مطالعه کند که دارای پر اهمیت‌ترین و کاربردپذیرترین مفاهیم و نکات است.

به شما دوستان عزیز پیشنهاد می‌کنیم که دیگر زیر نکات مهم خط نکشید و ذهنتان را بی خود شرطی سازی نکنید. اگر ذهن شما نسبت به رنگ‌های گوناگون و یا کلمات گوناگون حساس و شرطی شود دیگر خود را موظف و مشغول درک کردن نکات مهم و کلیدی نمی‌نماید. از این رو به جای آن که نکات مهم را درک کند مشغول به فهم مهم بودن نکات می‌شود که این فرآیند امری بسیار خطرناک و اشتباه است.

روند بسیار مضر و حواس پرت کننده‌ای که اگر یک فرد به آن مبتلا شود در امتحانات و یا حتی زندگی خود نمی‌تواند به موفقیت و دست‌آوردی تاثیرگذار برسد زیرا اگر استاد کمی زاویه دید سوال خود را تغییر دهد شما به جای آن که خود را با آن دید جدید منطبق سازید کلمات و نکاتی را یادداشت می‌کنید که زیر آن خط کشیده‌اید از این رو نه تنها متن درس اصلی درس را متوجه نمی‌شوید بلکه به سؤالی پاسخ می‌دهید که هیچ گونه ارتباط معنایی با یافته‌های شما ندارد، در نتیجه پایین‌ترین نمره کلاسی را نیز نصیب خود می‌نماید.

قدم ششم آشنایی با شرایط صحیح مطالعه است

شرایط مطالعه صحیح در تندخوانی

قدم ششم که جزو آخرین مراحل تمرین تند خوانی به حساب می‌آید شما را با شرایط مطالعه صحیح و اصولی آشنا می‌سازد. اما مقصود از شرایط مطالعه صحیح و یادگیری قاعده‌مند دقیقاً چیست؟ شما در این بخش می‌آموزید که یک مطالعه اصولی و حرفه‌ای که مبتنی بر جدیدترین نکات علمی باشد باید از چه شرایط اولیه برخوردار باشد؟

اگر یک فرد تندخوان از این بخش اطلاعات و آگاهی‌های لازم را  نداشته باشد نمی‌تواند فرآیند جذب سریع و کامل داده‌ها را از طریق متون کتاب به جهت درک و ذخیره سازی در حافظه کوتاه مدت انجام دهد.

اگر بخواهیم به شکل خلاصه و کلی بگوییم برای آنکه شما یک مطالعه با کیفیت و لذت بخش داشته باشید باید به مجموعه نکات ارائه شده عمل نمایید. در اولین قدم شما باید مکانی ثابت و استاندارد برای یادگیری داشته باشید به بیانی دیگر داشتن محیطی سلامت و استاندارد نقش اساسی را در درک مطلب و تمرکز حواس ایفا می‌نماید.

بنابراین به دنبال محیطی باشید که دارای استانداردهای بالا به لحاظ نبود سر و صدا محرک‌های حواس پرتی گوناگون مانند: صدای تلفن، رادیو، تلویزیون، گفت‌وگوهای مردم و … است.

موضوع دیگری که جزو شرایط مطالعه صحیح و یادگیری قاعده‌مند می‌باشد مسئله نور کافی و مناسب است. یادتان باشد اگر محیط مطالعه شما از نور کافی و استاندارد برخوردار نیست نباید از چشمانتان توقع بیجا داشته باشید تا با حوزه دید بالا عمل نماید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن داده‌ها را با جزئیات به شکل کامل دریافت و تثبیت کند زیرا لازمه تحقق کلیه موارد بیان شده وجود یک نور مناسب و کامل است.

البته یادتان باشد که نور انتخابی نباید آن قدر شدید باشد که شما را آزرده کند و نباید به نحوی باشد که شما برای مطالعه یک کتاب نیاز به مشقت و تلاش مضاعف داشته باشید.

مسئله دیگری که جزو شرایط مطالعه صحیح است عدم آگاهی از شرایط پیش از مطالعه، مطالعه اصلی و پس از آن می‌باشد. آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که افراد تندخوان قبل از آنکه وارد مطالعه جدی شوند چه کارهایی انجام می‌دهند؟ یا به هنگام مطالعه از چه قوانینی استفاده می‌کنند؟

همچنین پس از مطالعه چه اقدامات لازم را به جهت آنکه مطالب از حافظه‌شان پاک نگردد به کار می‌گیرند؟ عدم آگاهی از موارد بیان شده است منجر می‌شود بسیاری از انسان‌ها نتوانند با کتاب‌ها ارتباط برقرار کنند و نکات اساسی و در حافظه‌شان تثبیت و برای همیشه ذخیره سازند تا در مواقع لزوم از آن‌ها نهایت استفاده را کنند.

پیش از آنکه وارد مطالعه شوید ذهنتان را خالی کنید و با آرامش فکری و ذهنی مطالعه را آغاز کنید. به هنگام مطالعه به کوشید که ذهنتان را متمرکز بر نکاتی که قرار است آنها را درک دریافت نمایید معطوف کنید و پس از مطالعه در تلاش باشید تا بلافاصله وارد محیط‌های شلوغ و پر از سرا صدا و هیاهو نشوید.

زیرا در چنین وضعیتی ذهن شما نیازمند محیطی است که در آن بتواند به آرامش برسد و اطلاعات را دسته‌بندی و طبقه بندی نماید. ورود بلافاصله شما در یک محیط شلوغ و پر از سر و صدا یا حداقل محیطی که از آرامش لازم و کافی برخوردار نیست باعث می‌شود تا شما اطلاعاتی را که برای درک آن‌ها زمان زیادی را صرف نموده‌اید در عرض چند ثانیه فراموش کنید.

البته در دوره جامع تندخوانی فرزانگان شما با نکاتی آشنا می‌شوید که پیاده سازی آن در عمل نتایج بی بدیل و فوق العاده را به همراه خواهد داشت که ما در مقاله تمرین تند خوانی فقط بخش کوچکی از آن را به شما عزیزان معرفی نموده‌ایم از این رو اگر به دنبال فراگیری آموزشهای حرفه‌ای و اصولی‌تر می‌باشید به شما توصیه می‌کنیم که از دوره جامع تندخوانی فرزانگان استفاده نمایید.

دوره بسیار قدرتمند و حرفه‌ای که با ارائه راهکارها و تمرینات تاثیرگذار و مؤثر علاوه بر افزایش سرعت مطالعه شما در ۲۴ روز موفق به حل ۳۰ معضل کلیدی و حیاتی مطالعاتی و یادگیری شما می‌گردد.

نکات طلایی مقاله تمرین تند خوانی

قبل از ورود به تمرین خط بری لازم است تا به نکات بیان شده تأمل کرده و در انتها عمل نمایید تا کار شما را برای فراگیری راحت مهارت تندخوانی آسان‌تر نماید. یادتان باشد که ذهن شما به عنوان یک فرد کندخوان قرار است تا مهارت تندخوانی و مجموعه قواعد و اصولی که در درون آن نهفته است را برای اولین بار بیاموزد از این رو طبیعی است که ذهنتان همکاری‌های لازم را با شما انجام ندهد.

به خاطر داشته باشید که تمامی این رویدادها و اتفاقات گذرا و طبیعی هستند به زودی به اتمام می‌رسد زیرا ذهن ما انسان‌ها پس از انجام مداوم یک کار سریعاً به آن عادت می‌نماید. نکته دیگری که کار شما را برای یادگیری مهارت تندخوانی را آسان‌تر می‌نماید انجام مداوم تمرین خط بری است.

شما باید کلیه موارد ارائه شده را به شکل روزانه انجام دهید و تا جایی که می‌توانید برای پیاده سازی هر کدام از تمرینات زمان معین و مشخصی را برای خود در نظر بگیرید.

برای مثال اگر دوست دارید تمرین خط بری را در روز به صورت ۳ الی ۴ بار انجام دهید، برای شروع تمرین خط بری را در مدت زمان ۵ دقیقه انجام دهید. پس از اتمام ۵ دقیقه سعی کنید تا زمان را افزایش داده و آن را به ۱۰ یا ۱۵ دقیقه برسانید تا کاربرد و اثرگذاری هرکدام از تمرینات مضاعف‌تر شود و لذت تندخوانی را در شما ارتقا بخشد به شکلی که تمایل و رغبت‌تان برای انجام بیشتر شدت بخشد.

از کتاب‌های استاندارد و بسیار ساده استفاده کنید

نمونه‌ای از یک کتاب غیر استاندارد برای تندخوانی

برای شروع مهارت تندخوانی شما نیاز به یک کتاب استاندارد و ساده خواهید دارید. اما به نظرتان چرا می‌گویم که شما باید از کتابی استفاده کنید که بسیار ساده باشد و مضامین‌اش به راحتی قابل درک و ذخیره در حافظه بلند مدت باشد؟ پاسخ کاملاً روشن است چراکه استفاده از یک کتاب متوسط و ساده منجر می‌شود تا ذهن ما به سادگی با مهارت تندخوانی و مجموعه قواعدی که نهفته در آن می‌باشد تعاملات مؤثر و تاثیرگذاری را برقرار نماید.

اما از کجا بفهمیم که یک کتاب استاندارد است و یا از کیفیت مطلوب و مساعد برخوردار نیست؟

به کتابی که هم اینک در دست داری و به واسطه آن می‌خواهید تا تندخوانی را فرا بگیرید توجه کنید. آیا کلماتی که در یک جمله موجود است به خوبی ویراستاری شده است یا خیر؟ آیا فاصله میان جملات از یک اندازه معین و مشخصی برخوردار است؟ طول و گستره دامنه جملات تا چه حدی است؟ آیا چشم‌های شما هنگامی که فرایند خط بری را انجام می‌دهد از ابتدا تا انتهای خط فاصله زیادی را طی می‌کند یا خیر؟ نویسنده برای تألیف این کتاب از چه واژگانی استفاده کرده و موضوع مندرج در این کتاب از چه ویژگی‌هایی برخوردار است؟ کتاب شما یک کتاب تخصصی و درسی است یا رمان؟

بسیاری از افرادی که موفق به یادگیری تندخوانی نمی‌شوند دقیقاً مشکل‌شان از همین جاست زیرا آنها شناخت جامع و دقیقی از مسئله تندخوانی ندارند و به تمامی اجزایی که با آن به شکل پیوسته در ارتباط است ناآگاه می‌باشد. به همین علت است که از مطالعه کتاب صرف نظر می‌کنند و از یادگیری مهارت تندخوانی پشیمان می‌شوند.

چرا که برخلاف قوانین مطالعه صحیح و تندخوانی عمل نموده‌اند از این رو ذهنشان دیگر تمایلی به آموختن تندخوانی ندارد. اما شمایی که از تمرین تند خوانی استفاده می‌کنید با تمامی آن‌ها متفاوت خواهید بود و یک گام جلوتر از تمامی رقبایتان حرکت خواهید کرد.

شناخت کلیه موارد بیان شده به شما کمک می‌کند تا در انتخاب یک کتاب استاندارد و ساده به بهترین نحو ممکن عمل نمایید. اگر به کلیه موضوعات پیام شده توجه کنید و بکوشید تا آنها را در عمل پیاده سازی کنید علاوه بر موفقیت در انتخاب کتاب استاندارد تندخوانی، به سادگی خواهید توانست تا مهارت تندخوانی را با کیفیت و دقت به مراتب مضاعف فراگرفته و برای همیشه از آن به شکل منحصر به فرد استفاده کنید تا ذهن‌تان در کوتاه‌ترین زمان ممکن حجم قابل توجهی از کلیدی‌ترین معانی را دریافت و درک نماید.

سخن آخر

برای یادگیری مهارت تندخوانی تعهد و زمان دو رکن اساسی است که پیوند میان آن دو سر آغاز تمامی تحولات بزرگ خواهد بود. تندخوانی مهارت است و هر مهارتی نیز اکسابی است و هنگامی که صحبت از اکساب به میان می‌آید به طبع تمرین، تکرار، ممارست و پیوستگی نیز در ذهن به شکل ذاتی تداعی می‌گردد.

برای رسیدن به خواسته‌هایمان باید شجاع باشیم، با قدرت حرکت کنیم و مسائل را یکی پس از دیگری حل و فصل نماییم.

اگر به دنبال آن هستید تا از مقاله تمرین تند خوانی نهایت سود را به دست آورید، علاوه بر رعایت کلیه نکات و آگاهی‌های بیان شده می‌بایست تعهد، ذوق و نشاط همراه با جدیت را سرلوحه تفکر و حرکت‌تان قرار دهید.

گردآوری تمامی موارد بیان شده در کنار هم سرعت یادگیری، کیفیت ادراک، تمرکز حواس، دقت و توجه، علاقه و انگیزه مضاعف، پویایی فکری، نبوغ و هوش‌تان را به میزان چشمگیری ارتقا می‌دهد.

حالا نوبت به قدم آخر است، راهی که دروازه‌هایی از ایده‌های نو و بکر را به روی شما می‌گشاید و تعالی فکری و روحی را در شما پرورش می‌دهد که ثمره آن خلق آسان تمامی خواسته‌ها و رویاها است. همین حالا با کلیک بر روی دکمه زیر وارد قدم آخر شوید:

قدم بعدی دوره تندخوانی فرزانگان

یک نظر

  • سعید عطایی

    عالی بود، من 28 جلسه آموزش رایگان تندخوانی گذرونده ام، بعضی جاها برام ابهام بود، در مقاله شما با روش تندخوانی مطالعه کردم به جواب ام رسیدم، سپاس از شما.

    8 شهریور 1401 در 02:03
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

    0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه