تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

دوره تندخوانی فرزانگان | جلسه 6

موضوع جلسه 6 دوره تندخوانی فرزانگان، «شرایط صحیح مطالعه و یادگیری» است.

به نظر شما یک مطالعه قاعده‌مند و با کیفیت، مطالعه‌ای که سرانجام منتهی به درک مطلب بالا، افزایش علاقه و بهبود عملکرد حافظه‌های کوتاه مدت و بلند مدت در ذخیره‌سازی و بازیابی داده‌ها شود می‌بایست چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ آن شاخصه‌ها و خصوصیات دقیقا چیست؟ در این بخش شما با شرایط درست مطالعه آشنا خواهید شد.

خواهید آموخت که یک مطالعه تاثیرگذار و کارآمد چه شرایطی را باید داشته باشد و آن شرایط مناسب و مساعد چیست و چگونه باید آنها را به هنگام مطالعه برای خود فراهم نماییم.

منظور از «شرایط مطالعه صحیح» که جزوه مقدمات ورود به مطالعه و یادگیری حرفه‌ای است:

1) بهترین زمان برای مطالعه و یادگیری

2) مکان استاندارد یادگیری برای مطالعه و

3) وضعیت مساعد پیش از مطالعه، به هنگام یادگیری و بعد از آن می‌باشد.

طبیعی است که عدم آگاهی از عوامل ذکر شده و کارکرد هر یک از آنها در عمل، بهروری و میزان سودی را که شما از مطالعه یک کتاب و یا یادگیری یک معنی از یک مهارت مد نظر دارید را برایتان محقق نمی‌سازد. یکی از فواید و مزایای بسیار الهام آفرین و شگفت انگیز رعایت قوانین شرایط مطالعه و یادگیری صحیح در عمل، ارتقا قدرت ذهن در پردازش دقیق، سریع، کامل و همه جانبه اطلاعات با تمام جزئیات است.

علت مشکلاتی همچون: خسته‌گی، کسلی و خواب آلودگی به هنگام مطالعه کتاب، آموزش استاد در کلاس درس، کاهش درک مطلب، حواس پرتی، فراموشی مطالب، کاهش تمرکز حواس و از همه مهم‌ترین پراکندگی توجه و عدم داشتن کنترل ذهن و ضعف در مدیریت آن تماما ناشی از عدم اطلاع و آگاهی شما از اصول و ساختار «شرایط صحیح مطالعه و یادگیری» است که در جلسه 6 از دوره تندخوانی فرزانگان به امید خداوند بزرگ تمام آنها برای همیشه به بهترین نحو ممکن حل و رفع خواهد شد.

بهترین زمان برای خواندن و فهمیدن یک معنی چه زمانی است

در بخش اول به بررسی این موضوع فوق العاده اثرگذار در جذب و درک داده‌ها خواهیم پرداخت که اساسا بهترین زمان برای یادگیری یک مفهوم یا حتی مطالعه چه زمانی است؟ آن زمان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و از کجا باید تشخیص داد که آن زمان خاص و ویژه متعلق به من است؟ آیا خصوصیات فردی در شناسایی بهترین زمان برای مطالعه فردی موثر است؟ آن اصول مشخصا چیست و چه شاخصه‌هایی باید به لحاظ علمی داشته باشد.

درک این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا «آن زمان‌هایی از روز که در بالاترین سطح از انرژی و نشاط هستید را به خوبی بشناسید» که سرآغاز هر نبوغ، خودشکوفایی، بهبود تمرکز و نوآوری است. لذا توضیحات و ارائه راهکاری این بخش به شکل مفصل در جلسه 6 آموزش داده شده است.

بهترین مکان برای مطالعه و درک مطلب دقیقا کجا است

مکان مناسب برای مطالعه جزو یکی از اساسی‌ترین موضوعات و عوامل در فهم راحت و ذخیره کامل اطلاعات توسط حافظه است به همین دلیل بیشتر ما دائما به دنبال یک محلی برای مطالعه هستیم تا یک سری از ویژگی‌ها، شرایط و شاخصه‌هایی را به طور کلی رعایت نماید زیرا به دلیل وجود آن عوامل است که تمرکز حواس، علاقه و موضوعاتی از این قبیل در ما شعلور می‌شود و لذت یادگیری و فهمیدن را برای ما دو چندان می‌سازد.

اما واقعا پاسخ چیست؟ بهترین محل برای مطالعه کجاست؟ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ از چه قواعدی باید تبعیت کند؟ آن قواعد چیست و چه اثراتی را بر رفتار، ذهن و عملکرد ما دارد؟ چطور و چگونه باید از آنها به هنگام مطالعه استفاده کنیم؟ یک مکان استاندارد و مطلوب برای مطالعه دارای چه شاخصه‌هایی است؟ چه عوامل و محرک‌هایی در محل یادگیری حکم عامل حواس‌پرتی را دارد؟ چطور باید آنها را شناخت و روش‌های ساخت یک مکان فوق العاده برای مطالعه دقیقا چیست؟

آشنایی با موارد بیان شده این امکان را برای شما مهیا می‌کند تا با «حوصله، انگیزه و تمرکز به مراتب بالا» مطالعه خود را به اتمام برسانید به شکلی که دیگر چیزی به نام «حواس‌پرتی و فراموشی» را تجربه نکنید. کنترل ذهن‌تان را به دست بگیرید و میزان ورود و نفوذ عواملی تحت عنوان حواس‌پرتی را در خود کم‌رنگ نمایید که تاثیر مستقیمی را در ارتقا درک مطلب، پایداری داده‌ها در حافظه و تداعی هر چه پررنگ‌تر آنها دارد.

نقش و تاثیر وضعیت روحی افراد به هنگام مطالعه چقدر است

آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که قبل از مطالعه، به هنگام مطالعه و پس از آن چه شرایطی را باید به لحاظ روحی، ذهنی و رفتاری داشته باشید؟ و علت عمده آنکه چرا نمی‌توانید با یک مفهوم ارتباط موثر، لازم و کافی را ایجاد نمایید به شکلی که به ابعاد مختلف آن پی‌برده و به عمق آن نفوذ کنید چیست؟ چرا به هنگام مطالعه یک کتاب، گوش دادن به یک فایل صوتی یا حتی مشاهده یک فیلم سینمایی و یا آموزشی حواس‌تان به شکل مستمر پرت می‌شود و از یک فکر به فکری دیگر یا از یک خاطره به خاطره‌ای دیگر هدایت می‌شود و شما را وادار می‌کند که از دریافت اطلاعات و فهم آنها دست بکشید و به سراغ کاری غیر از مطالعه بروید؟

دلیل و علت آن چیست؟ چطور می‌توانیم با آن مقابله کنیم تا علاوه بر داشتن یک مطالعه دقیق و با کیفیت به درک و احاطه همه جانبه نسبت به آن موضوع دست پیدا کنیم. چگونه باید برای مطالعه خود را آماده کنیم و راهکارهای کاربردی آن چیست؟ پس از مطالعه ذهن‌مان باید چه‌کارهایی را با رعایت چه نوع استانداردهایی انجام دهد تا مطالبی را که به شکل همه جانبه درک نموده است تا ابد در حافظه ذخیره کند و در مواقع لزوم آنها را تداعی نماید.

فهم و اجرایی سازی قوانین و آگاهی‌های بیان شده در جلسه 6 در قدم اول «ذهن و روح شما را تمیز می‌کند» تا با آمادگی، هوشیاری و دقت مضاعف‌تری با مسائل مواجه شوید و در قدم دوم قدرت ذهن شما را برای اندیشه ورزی و تمایل وافر به مطالعه و یادگیری مداوم و پیوسته ارتقا می‌دهد. دو رکن ذکر شده تاثیر بسیار شگفت انگیز و بی‌نظیری را در افزایش تمرکز، خلاقیت، هوش و تقویت میل به دانستن و از همه اساسی‌تر پویاسازی قوه درک و فهم‌تان ایفا خواهد نمود.

منتظر نظرات و دیدگاه‌های ارزشمندتان هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه