تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

تعریف اضطراب و استرس چیست و چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

اضطراب و استرس

اضطراب و استرس، دو عامل فوق العاده حساس که اگر انسان دچار آنها شود به تبع از آن حالت صلابت، نشاط و تندرستی برخوردار نخواهد بود. البته موضوع فقط به اینجا ختم نمی‌شود سستی در اندیشه، رفتار، افت کیفیت فکر، ناکارآمد شدن اقدامات و ناامیدی از جمله عوارضی است که اضطراب و استرس به همراه خواهد داشت. اما تعریف اضطراب و استرس چیست و چه اختلافی با هم دارند؟

در مقاله تعریف اضطراب و استرس چیست؛ شما با ماهیت هر کدام به همراه وجه اختلاف و اشتراک‌شان به صورت کامل و عمومی آشنا خواهید شد. زیرا آگاهی یافتن اولیه از مقدمات، آثار، خصوصیات و تاثیراتی که هر یک می‌توانند بر روح و روان آدمی داشته باشند افراد را بهتر با این مطلب آشنا خواهد ساخت که تا بسیاری از کارها، رفتارها، عادات، اعتقادات و سلایقی را که با سالیان سال با آنها خو گرفتند را کنار بگذارند و از نو یک زیست پویا و جدیدی را برای خودشان پایه‌گذاری نمایند.

تعریف استرس چیست

در بخش ابتدایی از مقاله «تعریف اضطراب و استرس چیست» باید گفت که استرس به معنای هر آن چیزی است که در به خطر افتادن آرامش روانی انسان سهیم باشد. حال این محرک‌ها می‌توانند درونی یا بیرونی باشند. انسانی که از وضعیت اعصاب و روان متعادلی برخوردار است به شکل استاندارد نوعی از استرس را تجربه می‌کند اما این سطح از استرس معمولا طبیعی است.

زیرا این استرس نرمال به نحوی نیست تا تمام ساختار و انسجام درونی یک فرد را تحت تاثیر و کنترل خود قرار دهد به نحوی که فرد از انجام دادن وظایف کاری محوله و یا کارهای روزمره‌ای که برای زیست خود می‌بایست آنها را انجام دهد باز بماند یا اینکه با کیفیت و کارکرد به مراتب کم‌تری نسبت به گذشته آنها را به اتمام برساند.

نام دیگر استرس، فشارهای روانی است که غالبا افرادی که این حالات را در خود تجربه می‌کنند ذهنی شلوغ، شلخته و مملو از افکار درهم و تصاویر ذهنی بی‌ربط همراه با پرش‌های فکری را دارند. بدیهی است که با وجود این ذهن پر، آرامش و امنیت فکری از فرد سلب خواهد شد. چون با وجود چنین وضعیتی که معمولا برخی از افراد به صورت روزانه تجربه می‌کنند موفقیت تحصیلی، شغلی و زیست اجتماعی و فردی امری بسیار دور از ذهن و دسترس برای آنان خواهد شد.

تا به اینجا مقاله تعریف اضطراب و استرس چیست؛ شما با ماهیت استرس آشنا شدید که البته در مقالات بعدی در مورد راه و روش‌های درمان آن و به خصوص تاثیراتی که هر کدام از آنها بر روح و جسم‌ ما در دراز مدت و کوتاه مدت می‌گذارند اطلاعات و آگاهی‌های کاربردی مبوسط‌تری را معرفی خواهیم نمود. زیرا رسالت مقاله مذکور تبیین مقدمات بحث است.

تعریف اضطراب چیست

اضطراب زمانی است که فرد مرحله نخست یعنی استرس را تجربه نموده و آن را گذرانده باشد چرا که پاسخ و یا واکنشی که فرد پس از تجربه استرس به آن خواهد داد اضطراب نامیده می‌شود که به زبان شیواتر اضطراب همان نگرانی، ترس و دلشوره است.

هنگامی که فرد به دلایل گوناگون درونی یا بیرونی آرامش ذهنی خود را از دست داد آنگاه اضطراب وارد عمل می‌شود و منجر می‌شود یا شخص مجموعه حالاتی را از جمله نگرانی یا ترس احساس و تجربه کند. ترس از پیامد مثبت یا منفی فلان موضوع؟

درون ذهن افراد مضطرب دقیقا چگونه هست و چه خصوصیاتی دارد

مثال زیر نمونه‌ای سیمای یک ذهن بسیار شلوغ و پیچ در پیچی است که معمولا افراد مضطرب آن را در خود به وضوح تجربه می‌کنند.

اگر در آزمون سراسری پذیرفته نشوم آنگاه چه خواهد شد؟ یا باید به خدمت سربازی بروم و یا در دانشگاه دیگری رشته‌ای را بخوانم که ممکن است به آن علاقه‌مند نباشم. به انضمام آن، هزینه آن دانشگاه را نیز باید بپردازم! حال آن هزینه چقدر است و چطور می‌توانم آن را پرداخت کنم؟ طبیعی است که باید به سرکار بروم آن کار چیست؟ در کجا خواهد بود؟ آیا در راستا رسالت و هدف من هست؟ چقدر حقوق دارد و تناسب آن با روحیات و اندیشه من چقدر است؟

تا به اینجای کار در مقاله «تعریف اضطراب و استرس چیست» شما استرس و اضطراب را با هم احساس می‌کنید و حال در ادامه میزان نگرانی، سرگردانی و از همه مهم‌تر دلواپسی از آینده ظهور و بروز بیشتری پیدا می‌کند.

اگر به خدمت سربازی بروم چه می‌شود؟ در کجا تقسیم خواهم شد؟ اگر در شهرهای دور باشد خانواده‌ام را چه کنم؟ دوری از آنان برایم سخت و طاقت فرسا است! 21 ماه خدمت منجر به اتلاف عمر من خواهد شد؟ پس از سربازی چکار کنم؟ همه چیز پس از دو سال تغییر خواهد کرد. آیا باید از صفر شروع کنم زیرا اطلاعات و دانش دو سال پیش دیگر در ذهن من نیست…

و بی‌نهایت سوالات دیگر از این قبیل که ذهن افراد را به خود مشقول می‌سازد و منجر می‌شود تا وارد فضاهای فکری شوند که از یک سو پاسخ آنها را نمی‌دانند و از سوی دیگر تمام این تصورات حالت امکانی دارد. ممکن است که در عالم واقع هیچکدام از آنها اصلا به وقوع نپیوندد.

بنابراین افرادی که با معضل اضطراب و استرس رو به رو هستند باید تا جایی که برایشان مقدور است ارتباط ذهن‌شان را با محیط بیرون تا حد امکان کم‌رنگ و مجددا ارتباط ذهن‌شان را با درونشان به نحو استانداردی متعادل سازند. زیرا برای رسیدن به حالت آرامش روحی و روانی برقرار توازن در وروردی‌های خارجی و درونی به ذهن از اهمیت سرشاری برخودار است.

که البته در مقالات بعدی توضیحات و راهکارهای موثر و کارآمد آن به صورت عملی برای رفع این دو عامل خطر آفرین ارائه خواهد شد. لذا در مقاله تعریف اضطراب و استرس چیست بیشتر تمرکز بر آن بود تا شما با ماهیت و تفاوت‌های هر یک از آنها به صورت کلی و در عین حال مفید و خلاصه آشنا شوید.

نتیجه‌گیری

در مقاله «تعریف اضطراب و استرس چیست» با یکدیگر آموختیم که استرس در مرحله اول بر انسان عارض می‌شود و به هر عاملی گفته می‌شود چه درونی یا بیرونی که «آرامش روانی» و «امنیت ذهنی» را دچار اخلال نماید به نحوی که از آن حالت متعادل و استاندارد خود خارج نماید و به انزوا بکشاند.

دقیقا در همین لحظه است که مرحله دوم یعنی اضطراب خود را در قالب «ترس» و «نگرانی» برای فرد نمایان می‌کند که در اصل اضطراب پاسخ طبیعی به همان استرس است یا به تعبیر دیگر نتیجه و محصول طبیعی استرس می‌باشد که فرد آن را نیز به شکل ملموس تجربه می‌کند. در حقیقت فردی که تعریف اضطراب و استرس چیست را به درستی ادراک کند تمایز میان آنها را نیز به راحتی فهم خواهد نمود.

البته در مورد راهکارها و شیوه‌های مواجه با اضطراب و استرس مطالب کارآمدی نیز بیان خواهد شد که آنها را نیز در مقالات جداگانه‌ای با یکدیگر به شکل اختصاصی بررسی خواهیم نمود تا هر مقاله به علاوه چکیدگی از کیفیت و کارکرد موثرتری نیز برخوردار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه