تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

روش مطالعه سریع چگونه است؟ آیا امکان پذیر است!

روش مطالعه سریع

هنگامی که از روش مطالعه سریع بحث می‌کنیم باید منظور و تلقی خودمان را از آن مشخص سازیم که وقتی به روش مطالعه سریع فکر می‌کنیم چه معانی از آن تصور می‌کنیم؟ آیا مرادمان از سریع خواندن یک مطلب آن است که برای مثال یک کتاب را در یک روز مطالعه و جمع‌بندی کنیم و برای همیشه آن را در کتابخانه‌مان بایگانی کنیم؟

و یا آنکه بالعکس سرعت مطالعه‌مان را متناسب با مطلب، جنس محتوا و سطح کیفی معانی متناسب‌سازی کنیم و بکوشیم تا به درک عمیق و جامع از یک مطلب در زمان کوتاه که تناسب با آن موضوع داشته باشد برسیم. مرادمان چیست؟ زیرا بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از فرآیند یادگیری مفاهیم و ساختار فعالیت مغز و روند فراگیری معانی دچار تاثر از تبلیغات برخی از افراد قرار می‌گیرند و در این توهم زیست می‌کنند که قادر خواهند بود پس از بیست یا سی روز یک کتاب را درک کنند.

در صورتی که واقعیت چنین نیست و شما باید ابتدا نوع کتاب مورد نظرتان را به درستی بشناسید و جنس مفاهیم آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید، در قدم بعد می‌بایست از سرعت مطالعه استاندارد اطلاع داشته باشید و سرعت متناسب با زبان فارسی را بدانید و از سوی دیگر از نحو مواجه‌تان با انواع کتاب‌ها مطلع باشید. اینکه برای مقابله با هر کتاب باید طبق چه قوانین عملی کنید و ابزارهای مطالعه صحیح چه چیزهایی است.

بنابراین؛ پیش از آنکه از وارد معقوله روش مطالعه سریع شوید لازم است که در مورد موارد بیان شده کمی تامل کنید تا با یک دید و نگرش قاعده‌مند در مسیر فراگیری مهارت تندخوانی گام بردارید. چراکه دلیل بسیاری از نا امیدی‌ها از مطالعه کردن، بی‌علاقه بودن نسبت به خواندن درس توسط نوجوانان و حتی برخی از دانشجویان تماما ناشی از عدم اشراف و اگاهی آنان از شیوه‌های اصولی و قواعد مطالعه است.

به همین دلیل ضروری بود تا شما اشتباه این افراد را تکرار نکنید و با درس گرفتن از آنان خودتان را با سازوکار و الگوهای ساختاری سلول‌های عصبی‌تان هماهنگ نمایید. اما در ادامه باید به این پرسش پاسخ داد که مطالعه سریع امکان پذیر است اما با وجود شروطی که یکی از آن شرط‌ها شناخت ابزارهای روش مطالعه سریع و از همه مهم‌تر اجراء آنها در عمل طی یک پشتکار و تعهد جدی است.

ابزار اول در روش مطالعه سریع، جمله خوانی است

معمولا شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید، کندخوان می‌باشید و تمایل دارید تا در سرعت‌های بالا به فهم همه‌جانبه و کامل یک موضوع نائل شوید به همین علت شما باید این نکته مهم را به‌یاد داشته باشید که چشم‌های شما هنوز تربیت و پرورش پیدا نکرده است تا گروهی از کلمات را در یک سطر از کتاب مشاهده کند بلکه به روش سنتی کلمه به کلمه کلمات را مشاهده می‌کند.

بنابراین؛ اولین کار افزایش حوزه دید چشم‌هایتان است. تمرینات زیادی در قالب مقاله و وبینار به شکل رایگان آماده شده که می‌توانید برای باکیفیت‌تر کردن گیرنده‌های نوری اصلی و فرعی به خصوص گیرنده‌های نوری فرعی شبکیه چشم‌هایتان از آن تمرینات استفاده کنید. این تمرینات می‌کوشند تا گیرنده‌های محیطی چشم‌های شما را تقویت کنند تا شما در آن واحد چند کلمه از یک جمله را مشاهده و سپس درک کنید.

ابزار دوم در روش مطالعه سریع، افزایش سرعت مطالعه است

دومین ابزار نیرومندی که تاثیر کاملا مستقیمی بر روی دقت شما به هنگام مطالعه، توجه شما وقتی که قصد دارید نسبت به داده‌های یک موضوع احاطه خود را نگه دارید، تمرکز حواس‌تان زمانی که می‌کوشید با وجود سروصداهای فراوان و عوامل حواس‌پرتی متعدد تمام دقت و توجه‌تان معطوف به موضوع مورد مطالعه باشد دارد بحث افزایش سرعت حرکت چشم‌هایتان است.

حالا که روش مطالعه سریع دانستید و این توانایی را در خودتان بهبود دادید که از کلمه ‌خوانی، جمله ‌خوان شوید، وقت آن است تا سرعت این جمله خوانی را ارتقا دهید به نحوی که چشم‌های شما قادر باشند هر صفحه از یک کتاب را در 30 ثانیه مطالعه کنند. برای شروع شما باید تمرین خط‌بری را انجام دهید و بتوانید خط ببرید. انجام آن بسیار ساده است فقط کافی است راه اصولی آن را بیاموزید.

برای خط بردن رعایت چندین اصل الزامی است. نخست انکه شما نیازمند به یک علامت راهنما هستید زیرا با این علامت شما باید افسار حرکت چشم‌هایتان را تحت کنترل خود درآورید و آنها را مدیریت کنید. آن علامت یک خودکار یا حتی انگشت اشاره‌تان می‌تواند باشد. حالا؛ آن خودکار را زیر اولین کلمه از سطر کتاب قرار می‌دهید و دست‌تان را از ابتدا سطر به انتهای سطر حرکت می‌دهید.

حواس‌تان باشد که در این حرکت سرعت چشم‌هایتان باید کاملا هماهنگ و سازگار با سرعت دست‌تان باشد. بعد از آنکه سطر اول تمام شد همین کار را در سطر دوم انجام می‌دهید. سپس سطر سوم تا انتها. بکوشید پس از آنکه یک صفحه به اتمام رسید برای بار دوم کمی سرعت حرکت دست‌تان را افزایش دهید در حالی که چشم‌ها باید کاملا همتراز با دست‌ها حرکت کنند.

این روش در کوتاه مدت نتایج خودش را به نمایش می‌گذارد و شما منظم بودن و سامان‌ بخش شدن روند فعالیت چشم‌هایتان را مشاهده می‌کنید. در انتها چشم‌ها با توجه به این فرآیند، معانی و مفاهیم را در کوتاه مدت به صورت کامل جذب می‌کنند و در مرحله دوم ذهن‌تان با راندمان بالا معانی جذب شده را دسته‌بندی، ادراک، تحلیل و در حافظه کوتاه مدت ذخیره می‌کند. لازم به ذکر است که روند مذکور با کیفیت به شکل پایدار صورت می‌پذیرد.

در مورد خط بری که از عوامل روش مطالعه سریع است نیز شما می‌توانید مقالات مشابه آن را در وبگاه جستجو و مطالعه کنید. ما در آن مقالات به صورت کاملا مشروح آموزش‌های رایگانی را جهت فراگیری آن تکنیک‌ها ارائه کرده‌ایم. این تمرینات عملی بوده و شما قادر هستید تا در عمل از انها استفاده کنید و اثرات مثبت و قابل لمس آنها را احساس کنید.

دلیل اینکه چرا چشم‌ها باید هر صفحه را در این مدت مطالعه کنند را باید در سرعت مطالعه 500 کلمه در دقیقه جستجو کرد که ما در یک مقاله جداگانه با نام «سرعت مطالعه استاندارد چقدر است» به صورت کاملا مشروح توضیحات جامعی را ارائه کردیم که در مجال این مقاله ذکر آن نمی‌گنجد.

شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر و درک عمیق‌تر از آن مقاله کاربردی استفاده کنید. کافی است تا نام مقاله را در قسمت جستجو وبگاه، جستجو کنید که عنوان مقاله در قسمت بالا بیان شد. البته در دوره تندخوانی فرزانگان، شما به صورت کامل به روش مطالعه سریع و کلیه ابزار و راه‌های نوین تقویت مهارت مطالعه دسترسی دارید و طی یک برنامه مدون و هدفمند آنها را گام به گام از پایه می‌آموزید.

ابزار سوم کاهش مکث چشم‌ها است

سیر حرکت و فعالیت چشم کندخوان‌ها داشتن مکث‌ها و توقف‌‎های فراوان و پرش‌های کوتاه است. افراد کندخوان زمان زیادی را برای مطالعه صرف می‌کنند و دست آخر نیز نتیجه‌ای از خواندن به دست نمی‌آورند. همواره در درک معنی دچار مشکل هستند و دچار خواب آلودگی و حواس پرتی در مطالعه می‌شوند.

برای رهایی از این مشکل شما باید با استفاده از یک تمرین ساده این توقف را کاهش دهید. یک خط را از اول تا آخر بدون آنکه چشم‌هایتان به عقب باز گردد مطالعه کنید. این مطالعه و درک مطلب می‌تواند با خط بری باشد یا بدون آن. هر بار بکوشید تا بدون آنکه چشم‌هایتان روی هر کلمه مکث کند آگاهانه از روی کلمات گذر کند و تنها هدفتان هم فهم معانی باشد.

با تعهد و پشتکار آنقدر این کار را تکرار کنید تا ذهن‌تان و از همه حیاتی‌تر چشم‌هایتان تربیت شوند و یاد بگیرند تا بدون مکث یا حتی مکث کم تنها باید به سمت جلو حرکت کنند و تحت هیچ شرایطی نباید به عقب باز گردند. این تمرین ساده به همراه دو تمرین قبل که از ابزارهای روش مطالعه سریع است تا حد زیادی سرعت مطالعه و یادگیری شما را مضاعف می‌کند.

نتیجه‌گیری کلی

کلیه راهکارها و آگاهی‌های ارائه شده در مقاله روش مطالعه سریع و بیشتر از آن در دوره تندخوانی فرزانگان آموزش داده شده است. لذا به شما توصیه می‌کنیم که برای فراگیری آگاهی‌های بیشتر و یادگیری ابزارها و تمرینات اختصاصی در حوزه تندخوانی از دوره تندخوانی فرزانگان استفاده کنید. در این دوره شما طبق یک برنامه منظم 24 روزه همراه با فایل‌های تصویری قدم به قدم سرعت مطالعه‌تان را ارتقا می‌دهید.

امید است تا با آموزه‌های کاربردی این مقاله علاوه بر افزایش سرعت مطالعه و قدرت فراگیری‌تان در فهم پیچیده‌ترین معانی؛ علاقه و ذوق‌تان به مطالعه و خواندن کتاب سالم و مفید نیز روزبه‌روز بیشتر از قبل گردد. به امید خداوند وهاب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه