تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه
ثبت‌ نام | ورود
منوی دسته بندی

شماره 1: همه چیز درباره سرعت مطالعه

درباره سرعت مطالعه
بهترین سرعت مطالعه
  • سرعت مطالعه چیست و چه تاثیری در روند مطالعاتی و یادگیری ما دارد؟  
  • معمولاً بهترین سرعت مطالعه چقدر است؟  
  • سرعت مطالعه بالا و استاندارد باید دارای چه ویژگی و شاخصه‌هایی باشد؟
  • آیا بالاترین سرعت برای زبان فارسی هزار کلمه در دقیقه است؟

مجموعه موارد بیان شده سوالاتی است که معمولاً ذهن افراد را به خود مشغول میسازد. بسیاری از افراد تازه کار به علت نا آگاهی از قوانین صحیح مطالعه و همچنین تندخوانی دچار اشتباهاتی شده اند و آن را به دیگر افراد نیز منتقل کرده‌اند. اما واقعاً حقیقت چیست؟ یک فرد تندخوان برای مطالعه یک کتاب استاندارد به زبان فارسی چه سرعتی را باید به لحاظ علمی دارا باشد. در زبان‌های دیگر چطور؟

در پادکست شماره ۱ که تحت عنوان سرعت مطالعه و معرفی بهترین آن در تندخوانی می‌باشد به کلیه سوالات ارائه شده پاسخ و آگاهی‌های کارآمدی نیز به جهت آشنایی با مفهوم سرعت مطالعه و رفع ابهامات احتمالی ارائه شده است.

زبان مقصد در سرعت مطالعه

برای شناخت سرعت ایده‌آل ابتدا باید به زبان مدنظر خود مراجعه کنیم. قرار است تندخوانی را توسط چه زبانی پیاده سازی و اجرا کنیم؟ آیا زبان مد نظر شما انگلیسی است یا فارسی؟ عربی است یا فرانسوی؟ علت وجود به زبان مقصد جهت انجام فرآیند تندخوانی مسئله رسم الخط، قواعد دستور زبان و به طور کلی ساختار کلمات و جملات است.

زبان ها با یکدیگر به لحاظ معنایی متفاوت هستند و به همین دلیل بالاترین سرعت مطالعه نیز در آنها به شکل ناخودآگاه متفاوت خواهد بود. برای فهم بهتر موضوع سرعت مطالعه ابتدا بگذارید تا کمی وارد حوزه زبان شناسی شویم  و برای این کار نیز از زبان فارسی خودمان شروع کنیم. زبان فارسی یک زبان ترکیبی است و رسم الخط مخصوص خود را دارد از این رو روش و سرعت مطالعه نیز در آن نسبت به زبان عربی یک زبان اشتقاقی و صیغه ای است متفاوت است.

بهترین سرعت مطالعه در زبان فارسی

بنابراین طبق ویژگی های ذکر شده بهترین سرعت مطالعه در زبان فارسی ۵۰۰ کلمه در دقیقه است، سرعتی که تحقق آن قوه درک مطلب، تجزیه و تحلیل مفاهیم مشکل و همچنین ذخیره اطلاعات توسط حافظه را در شما ارتقا میسازد.

در زبان انگلیسی ساختار و سازمان به طور کلی  تغییر پیدا کرده و از حالت ۵۰۰ کلمه در دقیقه به 1000 کلمه در دقیقه افزایش پیدا میکند علت هم کاملا روشن است چرا که در زبان انگلیسی رسم الخط ساده تر و دستور زبان ساده تر می‌باشد.

به یاد داشته باشید که سرعت بالای ۵۰۰ کلمه در دقیقه برای زبان فارسی نه تنها کاربردی ندارد بلکه افراد را نسبت به مطالعه دلسرد و روح آنها را نیز برای فهم معانی پیچیده کمرنگ میسازد. هنگامی که چشم در سرعت بالای ۵۰۰ کلمه شروع به مطالعه میکند از آنجایی که از حالت استاندارد و صحیح خود خارج شده است دیگر توانمندی و آن ظرافت را در جذب کامل و دقیق اطلاعات از دست میدهد زیرا چشم بر خلاف قوانین مندرج در زبان عمل کرده است.

شناخت جایگاه تندخوانی در مطالعه

حالا که با سرعت مطالعه در زبان های گوناگون به خوبی آشنا شدید وقت آن است که با جایگاه تندخوانی نیز دقیق تر آشنا شوید. ما تندخوانی را می‌آموزیم تا سریع تر از قبل مطالعه کنیم، با کیفیت تر از گذشته مطالب و مفاهیم را درک و در حافظه مان با جزئیات بالا ذخیره سازیم. بنابراین به انضمام تندخوانی باید مجموعه قوانین نحوه مطالعه صحیح را نیز که مکمل این مهارت تحول آفرین است در عمل درک و پیاده سازی نماییم.

آشنایی و به کارگیری قوانین مطالعه و یادگیری صحیح این امکان را برای ما مهیا میسازد تا از مهارت تندخوانی به شکل هدفمند و انعطاف پذیر تر استفاده نماییم. به یاد داشته باشید که مطالعه کردن قوانین منحصر به فرد و ویژه خود را دارد و تنها به تندخوانی منتهی نمی‌شود. تندخوانی مرحله اول مطالعه است و در مراحل بعدی فرد علاقمند باید مسلط به روان خوانی و همچنین دقیق خوانی نیز باشد.

ارزیابی کتاب‌ها اولین اولویت

سرعت مطالعه در کتاب‌های گوناگون متفاوت است، ما نمی‌توانیم یک کتاب دانشگاهی و تخصصی را با همان سرعتی مطالعه کنیم که کتاب‌های عادی و رمان را مطالعه می‌کنیم. به زبان ساده تر هر کتاب با توجه به سطح و کیفیتی که به لحاظ علمی و معانی دارد یک سبک معین و ویژه‌ای را نیز برای مطالعه کردن و دریافت اطلاعات می طلبد.

بنابراین تندخوانی به معنای بی‌محابا مطالعه کردن نیست، تندخوانی به ما می‌آموزد تا قابلیت و کیفیت هر معنی را بشناسیم و سیستم فکری و مطالعاتی خود را منطبق بر آن به جهت دریافت اطلاعات و ذخیره در حافظه سازیم.

نتیجه گیری کلی

برای فراگیری مهارت تندخوانی و افزایش سرعت مطالعه ابتدا باید زبان مقصد خود را به خوبی بشناسیم. اگر بنا اجرای قوانین تندخوانی در زبان فارسی است پس بالاترین و استاندارد ترین سرعت برای مطالعه ۵۰۰ کلمه در دقیقه می باشد. پس از شناخت زبان نوبت به شناخت نوع کتاب و جنس مفاهیم و معانی آن میرسد. مطالعه ی کتاب تخصصی دانشگاهی کاملاً متفاوت از یک کتاب داستان و یا ساده رمان خواهد بود چرا که در کتابهای دانشگاهی و درسی تمرکز بر روی جزئیات است اما در کتاب‌های ساده توجه بر روی کلیات می‌باشد.

درست است تندخوانی لازمه مطالعه است اما کافی نیست! مطالعه مراحل و قوانین خود را دارد که به چندین بخش و مرحله تقسیم بندی میشود لذا تندخوانی یکی از آن مراحل برای مطالعه هدفمند و قدرتمند است. عواملی همچون آشنایی با دامنه یادگیری، مراحل مطالعه اصولی، شرایط صحیح مطالعه، شناخت سبک یادگیری فردی، برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه و…  از دیگر مسائلی است که فرد علاقه‌مند به مطالعه اثربخش باید از آن آگاهی و نهایت سود را کسب نماید.

یک نظر

  • رضا

    استفاده کردم
    متشکرم

    27 دی 1400 در 20:45
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخفیف دوره تندخوانی فرزانگان تا 1 خرداد - «کتاب بخوانیم»

    0 روز 0 ساعت 0 دقیقه 0 ثانیه